Σημεία συνέντευξης του Γ. Γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ. Γ. Τραγάκη στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA"
Αθήνα, 23 Απριλίου 2009
Σημεία Συνέντευξης
του Γ. Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.
κ. Γιάννη Τραγάκη
στην ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία ‘Ωρα MEGA»
με τους Γ. Οικονομέα – Δ. Καμπουράκη
Για την ψηφοφορία στην υπόθεση Παυλίδη:
Οι βουλευτές θα λάβουμε πλήρη γνώση των στοιχείων που έχουν προκύψει από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, μέσω του πορίσματος που θα κατατεθεί. Το πόρισμα είναι ένα, τα άλλα είναι οι απόψεις των μειοψηφιών.
Την Δευτέρα, θα συζητήσουν οι βουλευτές της επιτροπής για την έκδοση του πορίσματος, αφού την Κυριακή αναμένεται να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και αφού παραλάβουμε και την έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για τους λογαριασμούς. Από εκεί και πέρα, όλοι οι βουλευτές, με όλα τα στοιχεία εις γνώση μας, θα αποφασίσουμε κατά συνείδηση και αντικειμενικά.
Για το ένα υπάρχουν «επίφοβοι» βουλευτές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.:
Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν «επίφοβοι» βουλευτές σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Διότι, αντιλαμβάνεστε ότι με την απόφαση που θα λάβουμε θα εξαρτηθεί εάν ο συνάδελφος θα παραπεμφθεί στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα κάνει την προανάκριση και θα κρίνει εάν θα πάει στο Ειδικό Δικαστήριο ή όχι.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. είναι συντεταγμένη και το έχει αποδείξει πολλές φορές στην πράξη. Έχουν γίνει πάνω από ογδόντα ονομαστικές ψηφοφορίες στην Βουλή και ούτε ένας βουλευτής της Ν.Δ., σε καμία ψηφοφορία, δεν έδωσε αρνητική ψήφο.
Για το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών σε περίπτωση παραπομπής:
Εάν αποφασισθεί παραπομπή του κ. Παυλίδη, είναι πιθανό να πάμε σε εκλογές. Παρά το γεγονός, ότι και με 150 βουλευτές εάν χρειαστεί να μείνει η Ν.Δ., δεν έχει πρόβλημα να κυβερνήσει. Δεν υπάρχει απώλεια της δεδηλωμένης, ούτε συνταγματικά, ούτε πραγματικά.
Θυμίζω, πάντως, ότι το 62% των πολιτών δεν επιθυμούν εκλογές τώρα. Διότι, αυτό που απασχολεί τους πολίτες είναι η τεράστια, διεθνής οικονομική κρίση, η οποία αλλάζει τα δεδομένα σε όλο τον κόσμο.
Για το αν πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Παυλίδης σε περίπτωση παραπομπής:
Ο κ. Παυλίδης, είναι ένας κοινοβουλευτικός με θητεία 35 ολόκληρων χρόνων. Πιστεύω, ότι ο ίδιος έχει την απόφαση στα χέρια του. Είναι δικό του θέμα εάν θα παραιτηθεί ή όχι.
Για την οικονομική κρίση:
Έχω την αίσθηση, ότι οι προβλέψεις που θα ανακοινωθούν σήμερα από την Eurostat, δεν θα είναι καλές για καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ευρωζώνης.
Το μεγάλο στοίχημα για εμάς, είναι να διαχειρισθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα την μεγάλη οικονομική κρίση, ώστε να έχει τις λιγότερες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.
Για τις προσλήψεις νοσηλευτών στην Δημόσια Υγεία:
Από τους ογδόντα χιλιάδες συμβασιούχους που άφησε το ΠΑΣΟΚ, προς μονιμοποίηση, δεν υπήρχε ούτε ένας νοσηλευτής.
Οι διαδικασίες πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ είναι χρονοβόρες. Για αυτό τον λόγο ζητήσαμε συναίνεση στο να γίνουν προσλήψεις νοσηλευτών εκτός ΑΣΕΠ και το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε. Μόλις τώρα τελευταία, συναίνεσε ο κ. Παπανδρέου στη Βουλή.
Για τις δημοσκοπήσεις:
Οι δημοσκοπικές πρωτιές δεν μεταφράζονται πάντα σε εκλογικές νίκες. Για παράδειγμα, το 1999 η Ν.Δ. προηγείτο του ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά κατά 6,5 μονάδες, στις ευρωεκλογές κερδίσαμε σχεδόν με τέσσερις μονάδες διαφορά και το 2000 χάσαμε τις εθνικές εκλογές. Γιατί, λοιπόν, να μην το επαναλάβουμε και εμείς τώρα και μάλιστα με τον Κώστα Καραμανλή.