Search
× Search
Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM»

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM»

 

 

Για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας:

 

Στη σημερινή συνεδρίαση θα τεθεί εκ νέου το θέμα να κληθεί ο κ. Πανούσης και ο κ. Ρουμπάτης, ως διοικητής της ΕΥΠ, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να ελέγξει την όλη υπόθεση. Πιστεύω, δε, ότι ο διοικητής της ΕΥΠ πρέπει να παρευρεθεί παρουσία του αρμόδιου υπουργού, καθώς ο Κανονισμός λέει ότι η επιτροπή μπορεί να καλεί το διοικητή της ΕΥΠ σε ακρόαση παρουσία του αρμόδιου υπουργού.

 

Μάλιστα, οι συζητήσεις για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ είναι απόρρητες και τα μέλη της δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο και μετά τη λήξη της θητείας τους. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι πολύ σοβαρή υπόθεση η κλήση του διοικητή της ΕΥΠ στην επιτροπή, βάσει του άρθρου 43Α του Κανονισμού της Βουλής.

 

Για την απομάκρυνση του Διευθυντή Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, κ. Σταυρόπουλου:

 

Εγώ έχω σοβαρές ενστάσεις για την απομάκρυνση αυτή, όχι ως προς το πρόσωπο, αλλάς ως προς την διαδικασία. Δεν είναι δυνατόν όταν αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ, η οποία έχει διαταχθεί από τον κ. Σταυρόπουλο, να αντικαθίσταται εσπευσμένα ο κ. Σταυρόπουλος από διευθυντής εσωτερικών υποθέσεων. Νομίζω πως ήταν άκαιρο, εκτός αν ο υπουργός το είχε αποφασίσει πριν σκάσει η βόμβα Πανούση.

 

Ή εάν λάβουμε υπόψη μας τα ρεπορτάζ που διαβάζουμε, για συνομιλίες με αξιωματικούς για θέματα που άπτονται της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων, να υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που ο υπουργός ζητάει την αντικατάσταση του διευθυντή εσωτερικών υποθέσεων. Θα ερωτηθεί για αυτό.

 

Για το εάν η κλήση Πανούση – Ρουμπάτη πρέπει να γίνει κατά αντιπαράσταση:

 

Δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνει κατ’ αντιπαράσταση, δεν είναι σωστό και δεν είναι λογικό. Θα εξετάσουμε τον καθένα ξεχωριστά και ο καθένας θα εκθέσει τις απόψεις του για το τι έχει συμβεί.

 

Για την ουσία της υπόθεσης Πανούση:

 

Δεν θέλω να μπω στην ουσία της υπόθεσης και δεν αρμόζει να το κάνω. Θα πω, όμως, τι διακυβεύεται και αυτό που διακυβεύεται είναι η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Το θέτω πολύ ψηλά το θέμα.

 

Διότι, το σίγουρο είναι ότι απειλείται η ζωή ενός υπουργού και ο υπουργός για να προφυλαχθεί έκανε χρήση στοιχείων και ντοκουμέντων που είχε στη διάθεση του και είχε παραδώσει στον κ. Ρουμπάτη ώστε εκείνος με τη σειρά του να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό.

 

Από εκεί και πέρα, η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα κρίνει το ποινικό μέρος της υπόθεσης, εμείς θα κρίνουμε το κοινοβουλευτικό.

 

Για την ΕΥΠ:

 

Επειδή πολλές φορές έχουμε δαιμονοποιήσει την ΕΥΠ θα πω ότι η ΕΥΠ προσφέρει πολλές υπηρεσίες στον τόπο, έχει αποτρέψει πολλά γεγονότα που δεν γίνονται γνωστά. Εγώ τιμώ την ΕΥΠ, ανεξάρτητα εάν για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν ευθύνες ή όχι στη διοίκηση και τις υπηρεσίες της. Διότι φαίνεται ότι υπάρχει ένα ηχητικό υλικό από ντοκουμέντα που διατηρεί η ΕΥΠ.

 

Για το θέμα Κουμουτσάκου:

 

Όχι μόνο θα θέσουμε το θέμα αυτό στην επιτροπή, αλλά θα ζητηθούν και πολύ δυνατές εξηγήσεις από τον υπουργό, γιατί ο κ. Τόσκας μας διαβεβαίωνε ότι έχουν ταυτοποιηθεί τα τέσσερα άτομα και είναι θέμα ωρών η σύλληψη τους. Έχει περάσει μια εβδομάδα και δεν έχει γίνει τίποτα, δεν κουνιέται φύλλο.

 

Προσωπικά, τιμώ την ΕΛ.ΑΣ, αλλά έχω την άποψη ότι εδώ και αρκετό καιρό είναι φοβισμένοι, φοβούνται την πολιτική τους ηγεσία, μην κατηγορηθούν για υπέρμετρη βία.

 

Δεν είναι μόνο το γεγονός του κ. Κουμουτσάκου, πάρτε το χθεσινό συμβάν με τον κ. Γεωργιάδη στον Βόλο. Ο κ. Γεωργιάδης, υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., δεν μπόρεσε να μιλήσει σε κινηματογράφο, όπου είχε πάει κόσμος να τον ακούσει. Γιατί του το απαγόρευσαν είκοσι κρανοφόροι. Και δεν μπόρεσε να ασκήσει το ύπατο δημοκρατικό του δικαίωμα να μιλήσει σε αυτούς που πήγαν να τον ακούσουν. Και δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο, σκεφτείτε τι συμβαίνει με τις πρυτανείες. Είναι δυνατόν να μην αφήνουν να λειτουργεί ποτέ το πρυτανικό συμβούλιο; Ξέρετε πόσο καιρό έχει να συνέλθει; Εδώ πήγαν οι αξιολογητές και τους πέταξαν έξω. Αξιολογητές, οι οποίοι ήταν Έλληνες του εξωτερικού, με πολλές περγαμηνές, οι οποίοι θα αξιολογούσαν το έργο των πανεπιστημίων και των καθηγητών σε ότι αφορά την κατάταξη των πανεπιστημιακών μας ιδρυμάτων σε σχέση με τα άλλα ιδρύματα του κόσμου. Καταλύονται τα πάντα πια.

 

Print
1400 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω