Search
× Search
Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στο Ρ/Σ ΕΡΤ3

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο Ρ/Σ ΕΡΤ3

 

 

Για το ότι έχουν ανέβει οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψήφιων στη Ν.Δ.:

 

Με προβληματίζει το γεγονός αυτό, μην ξεχνάτε ότι είμαι το αρχαιότερο μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, ο αρχαιότερος στη Ν.Δ., έχω υπογράψει την ιδρυτική της διακήρυξη, αντιλαμβάνεστε ότι αισθάνομαι αυξημένη ευθύνη να έρθω σε επαφή με τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους της Ν.Δ. και το έχω κάνει. Τους έχω τονίσει ότι θα πρέπει να ρίξουν οπωσδήποτε τους εσωκομματικούς τόνους.

 

Οι αντιπολιτευτικοί τόνοι πρέπει να είναι πολύ υψηλοί, διότι η κυβέρνηση μας δίνει πολλές αφορμές να κάνουμε αντιπολίτευση. Κοινός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, άρα όλα τα αντιπολιτευτικά βέλη των υποψήφιων προέδρων πρέπει να στρέφονται προς τα εκεί και όχι μεταξύ τους, διότι αυτά δημιουργούν προβλήματα και στα μέλη και στους μελλοντικούς οπαδούς της Ν.Δ.

 

Για τις ενστάσεις επί της διαδικασίας της εκλογής:

 

Επειδή υπήρξαν ενστάσεις επί της διαδικασίας της εκλογής θα τονίσω ότι με ομόφωνη απόφαση της ΚΕΦΕ, της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, της οποίας είμαι αντιπρόεδρος, και των οκτώ τεχνικών συμβούλων που έχουν ορίσει οι τέσσερις υποψήφιοι, επελέγη μια εταιρεία. Αφού επελέγη μια εταιρεία πρέπει να της δείξουμε όλοι εμπιστοσύνη και το αποτέλεσμα που θα βγει από την εκλογή της 22ας Νοεμβρίου να είναι αποδεκτό από όλους. Δηλαδή, γκρίνιες και αμφισβήτηση της διαδικασίας, μετά το αποτέλεσμα, δεν επιτρέπονται.

 

Για το εάν πρέπει να γίνει debate μεταξύ των υποψήφιων προέδρων:

 

Τι θα μπορούσε να προσφέρει ένα debate; Μπορεί να προσφέρει τίποτα όσον αφορά στην ιδεολογία ή τις αρχές της Ν.Δ.; Όχι βέβαια. Είναι γνωστό ότι το μόνο κόμμα που 41 χρόνια είναι πιστό στην ιδεολογία του, όπως την καθόρισε ο ιδρυτής μας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δηλαδή του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού με κοινωνικό πρόσωπο είναι η Ν.Δ. Δεν έχουμε κάνει καμία παρέκκλιση από την ιδεολογία μας.

 

Δεύτερον, υπάρχει θέμα σε ποιο μέρος του τόξου των επιλογών των πολιτών κινείται η Ν.Δ., δεξιά ή αριστερά; Όχι βέβαια. Από το 1974 έχουμε διευκρινίσει ότι κινούμαστε από τις παρυφές της αριστεράς μέχρι τις παρυφές της άκρας δεξιάς. Άρα και το πολιτικό τόξο πάνω στο οποί κινούμαστε είναι καθορισμένο.

 

Τι άλλο θα μπορούσε να προσφέρει ένα debate; Να γνωρίσουμε τους υποψήφιους; Νομίζω ότι τους υποψήφιους προέδρους τους γνωρίζει όλος ο κόσμος, διότι με τις καθημερινές περιοδείες που κάνουν οι υποψήφιοι δίνουν την ευκαιρία στην κοινή γνώμη να ασχολείται με τις εκλογές της Ν.Δ. Γιατί, το μέλημα όλων μας είναι να προσέλθουν στις κάλπες όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλοι και οπαδοί της Ν.Δ., ώστε να πετύχουμε έναν αριθμό τόσο μεγάλο που να μας δίνει τι δικαίωνα να υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε το πρώτο κόμμα στην Ευρώπη που έχει αυτή τη διαδικασία επιλογής αρχηγού.

 

Για το debate λοιπόν είμαι αντίθετος. Είμαι, όμως, σύμφωνος να εμφανίζονται και εμφανίστηκαν οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., εκεί που λαμβάνουμε τις σημαντικές αποφάσεις για το κυβερνητικό έργο.

 

Για το θέμα Φίλη:

 

Ο κ. Τσίπρας έχει αργήσει να εκπαραθυρώσει τον κ. Φίλη από υπουργό Παιδείας. Ο ανιστόρητος αυτός κύριος δεν έχει δικαίωμα να είναι υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Έχει ξεσηκώσει όχι μόνο τον ποντιακό Ελληνισμό, αλλά όλων των Ελλήνων. Είναι ανεπίτρεπτο όταν εμείς δίνουμε αγώνα στο εξωτερικό να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ποντίων, να βγαίνει εδώ ο υπουργός Παιδείας και να μιλάει για εθνοκάθαρση.

 

Για την πρόταση Γεωργιάδη να καταθέσει η Ν.Δ. πρόταση μομφής κατά του κ. Φίλη:

 

Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει η πρόταση μομφής εναντίον προσώπου της κυβέρνησης, υπό την έννοια ότι εάν απορριφθεί η πρόταση μομφής, που έτσι θα γίνει γιατί θα συσπειρωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα φανεί ότι η Βουλή επικυρώνει τις απόψεις του κ. Φίλη. Εγώ είμαι επιφυλακτικός ως προς αυτό το θέμα, επειδή γνωρίζω πως λειτουργούν οι προτάσεις μομφής. Καμία πρόταση μομφής εναντίον προσώπου ή πρόταση δυσπιστίας δεν έχει περάσει από την Βουλή. Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι δεν θα έχουμε δικαίωμα να καταθέσουμε άλλη πρόταση μομφής για το επόμενο εξάμηνο.

 

Για τη δήλωση του κ. Σαμαρά σε ισπανική εφημερίδα πως είναι ενεργός στις πολιτικές εξελίξεις:

 

Αλίμονο εάν πρώην Πρωθυπουργός να μην μπορεί να παρεμβαίνει στις εξελίξεις. Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ένας πρώην Πρωθυπουργός δεν μπορεί να κάνει δηλώσεις, είτε για να υπερασπιστεί το έργο της κυβερνητικής του θητείας, είτε για οποιοδήποτε άλλο θέμα κοινού ενδιαφέροντος. Δεν το βλέπω ως παρέμβαση που υπονοεί ή υποκινεί κάτι άλλο. Εν πάση περιπτώσει, πολλά παραπολιτικά γράφτηκαν για αυτή την συνέντευξη, τα οποία εγώ δεν ενστερνίζομαι.

 

Για την αντιπολιτευτική στάση της Ν.Δ.:

 

Πολλά σημαντικά θέματα έχουμε αναδείξει με την αντιπολιτευτική μας στάση. Με την επιμονή μας για το 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση, καθώς ήμασταν οι πρώτοι που το αναδείξαμε στη Βουλή, καταφέραμε από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής να καταργηθεί. Έχουμε αναδείξει και άλλα θέματα που ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη, όπως είναι το ασφαλιστικό. Η όπως είναι το θέμα με τις μικρές ζυθοποιίες, που είναι σημαντικό και αφορά επιχειρήσεις που αρκετές είναι στην περιοχή της Θράκης, μια περιοχή πολύ ευαίσθητη για εμάς. 

 

 

 

 

Για την στάση του Πρωθυπουργού στο προσφυγικό:

 

Την περασμένη βδομάδα, στην ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή, κλαίων ο κ. Τσίπρας, μετά βδελυγμίας απέκρουε το γεγονός ότι εμείς θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το προσφυγικό θέμα για να πάρουμε ανταλλάγματα από την Ε.Ε. Και εχθές, το έθεσε ασύστολα το θέμα αυτό και στον κ. Σουλτσς και στον κ. Μοσκοβισί. Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια μεταστροφή μέσα σε πέντε ημέρες; 

Print
1467 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω