Search
× Search
Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ "FLASH"

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 Και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ «FLASH»

 

 

Για τις δηλώσεις των υποψήφιων αρχηγών της Ν.Δ.:

 

Επειδή έχω αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες πάνω στο θέμα της ενότητας της Ν.Δ., θα σας πω ότι πολλές φορές θλίβομαι όταν βλέπω ορισμένες άστοχες δηλώσεις και παρεμβάσεις από ορισμένους υποψήφιους, που τορπιλίζουν το κλίμα. Θα κάνω μια τελευταία έκκληση οι δηλώσεις να είναι περιορισμένες, γιατί όσο πιο πολλά λέμε τόσα περισσότερα προβλήματα δημιουργούμε. Να περιορισθούν και οι καταγγελίες, δεν προσφέρουν τίποτα, διότι ο δικός μας στόχος είναι να προσέλθουν στις κάλπες όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες πιστεύουν στο κόμμα και την ιδεολογία της Ν.Δ..

 

Επίσης, ο αντίπαλος μας είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας. Ας εστιάσουν όλοι τις δηλώσεις και το ενδιαφέρον τους στο πως θα αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο μας και ποια θα είναι η προοπτική της Ν.Δ.. Μας ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα και η επόμενη ημέρα θα πρέπει να βρει τη Ν.Δ. περισσότερο ενωμένη από πριν, όλοι θα υπηρετήσουμε τον επόμενο πρόεδρο της Ν.Δ., όποιος και αν είναι αυτός.

 

Για τη διαδικασία:

 

Εξαρχής, είχα κάνει την πρόταση οι τέσσερις ανθυποψήφιοι να δηλώσουν ότι θα σεβαστούν, καταρχάς, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Διότι, στην ΚΕΦΕ μας πήρε πολύ χρόνο να καταλήξουμε στην εταιρεία που θα προβεί στη διαδικασία εκλογής και καταφέραμε να συμφωνήσουν και οι οκτώ τεχνικοί σύμβουλοι, που υπέδειξαν οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί. Επομένως, είναι μια εταιρεία κοινής αποδοχής και το αποτέλεσμα της διαδικασίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

 

Αυτή η διαδικασία που ακολουθούμε είναι η πιο δημοκρατική διαδικασία που υπάρχει, δεν νομίζω να υπάρχει άλλο ευρωπαϊκό κόμμα που να έχει επιβάλει τόσο δημοκρατική διαδικασία. Και άλλα κόμματα έχουν κάνει εκλογή από τη βάση, αλλά εμμέσως, διαμέσου αντιπροσώπων δηλαδή. Όταν έγινε, για πρώτη φορά πράγματι, από το ΠΑΣΟΚ ήταν για έναν μόνο υποψήφιο.

 

Για την ιδεολογία της Ν.Δ.:

 

Επειδή πολλοί μιλάνε για τον επαναπροσδιορισμό της ιδεολογίας της Ν.Δ., θα σας πω ότι είμαι κάθετα αντίθετος προς αυτό. Η ιδεολογία της Ν.Δ. έχει καθορισθεί από το 1974, από την ιδρυτική πράξη της Ν.Δ., η οποία έχει επικυρωθεί από το συνέδριο του 1977 και είμαι από εκείνους που την έχουν υπογράψει.

 

Είμαστε το μόνο κόμμα που είναι πιστό στην ιδεολογία του, πιστεύουμε στον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό, με κοινωνικό πρόσωπο και όπως από τότε είπε ο ιδρυτής μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο χώρος που θέλουμε να καλύψουμε είναι από τις παρυφές της αριστεράς μέχρι τις παρυφές της άκρας δεξιάς. Θέμα ιδεολογίας δεν υφίσταται.

 

 

Για την καταγγελία ότι ο κ. Μεϊμαράκης εκμεταλλεύεται τη θέση του υπηρεσιακού προέδρου της Ν.Δ.:

 

Η καταγγελία που έγινε, χθες, στην ΚΕΦΕ είναι ότι από κάποιο γραφείο της Ν.Δ. στη Συγγρού πήραν έναν πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και του είπαν να στηρίξει τον κ. Μεϊμαράκη. Αυτό το καταδικάσαμε όλοι, εάν έχει γίνει, αλλά ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, δεν μπορούμε ένα τηλεφώνημα να το αναγάγουμε σε μεγάλο θέμα, σε όλα τα δελτία ειδήσεων.

 

Για το εάν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης:

 

Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Είμαστε αποφασισμένοι, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα, να διατηρήσουμε πάση θυσία την ενότητα της Ν.Δ. Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα διάσπασης της παράταξης και εάν ορισμένοι ονειρεύονται κάτι τέτοιο καλό θα ήταν να πάψουν να ονειρεύονται.

 

Για τις δηλώσεις Φίλη:

 

Νομίζω, ότι αυτή τη στιγμή ο πολιτικός χώρος δεν χωράει τον κ. Φίλη, ώστε να είναι μέλος της κυβέρνησης, πρέπει να παραιτηθεί άμεσα.

 

Ορισμένοι από εμάς, έχουμε χάσει όλους μας του παππούδες στη Μ. Ασία και έχουμε κάνει αγώνες για να αναγνωρισθεί και η μικρασιατική καταστροφή σαν γενοκτονία. Ειδικά, όμως, τα 350.000 θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ζητούν συνεχή αναγνώριση. 

Print
1413 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω