Search
× Search
Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ «APLHA 98,9»

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ «APLHA 98,9»

 

 

Για το τελικό αποτέλεσμα της εκλογής νέου αρχηγού:

 

Δεν έχουμε ακόμα το τελικό αποτέλεσμα, γιατί συνεχώς έρχονται αποτελέσματα από διάφορες περιοχές, έχουμε περίπου φτάσει στο 75% των ψηφοφόρων, η διαφορά κυμαίνεται μεταξύ 51,6% και 48,4%, πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουμε το τελικό.

 

Για τα εμπόδια που συνάντησε στη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού:

 

Πρέπει να επισημάνω ότι στις 20 Δεκεμβρίου απευθυνθήκαμε στον εθνικό κατάλογο, σε δέκα εκατομμύρια ψηφοφόρους. Αντιλαμβάνεστε, ότι αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, το οποίο δεν έχω βρει σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Σκεφτείτε ότι στη Γερμανία τον αρχηγό τον εκλέγουν περίπου 15.000 μέλη, όπως και στις Η.Π.Α. Δεύτερον, είχαμε να αντιμετωπίσουμε την αποτυχία της 22ας Νοεμβρίου, που δεν μας έδινε μια καλή αφετηρία. Τελικά τα καταφέραμε.

 

Διότι, θέλω να τονίσω ότι εμείς στην ΚΕΦΕ κάναμε παράλληλα τρεις λειτουργίες, πρώτον κάναμε τη λειτουργία που κάνει η Singularστις εθνικές εκλογές, μαζεύαμε τα αποτελέσματα, δεύτερον κάναμε τη λειτουργία του Υπουργείου Εσωτερικών, δηλαδή των εφορευτικών επιτροπών, και τρίτον κάναμε τη δουλειά του Πρωτοδικείου, δηλαδή να ελέγχουμε και να επιβεβαιώνουμε το αποτέλεσμα. Σας θυμίζω, ότι στις εθνικές εκλογές επιβεβαιωμένο το αποτέλεσμα από τα Πρωτοδικεία βγαίνει δύο εβδομάδες μετά. Επομένως, τα όποια πυρά για καθυστέρηση στο πρώτο γύρο των εκλογών δεν έχουν βάση. 

 

Για τον νέο πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη:

 

Ευχόμαστε όλοι καλή επιτυχία στο νέο πρόεδρο της Ν.Δ., τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα είμαστε όλοι δίπλα του, όπως θα ήμασταν σε οποιονδήποτε άλλον αρχηγό εκλέγαμε. Η Ν.Δ. έχει αποδείξει ότι μετά από την εκλογή νέου αρχηγού βγαίνει πάντοτε δυνατή και ενωμένη και έτσι θα συμβεί και τώρα.

 

Εμείς τώρα μπορούμε να εκφράσουμε μια κεντροδεξιά πολιτική, η οποία θα διεμβολίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ από την εκλογή Μητσοτάκη. Εμείς, σαν υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, με τον τρίτο θεσμικό ρόλο του πολιτεύματος μας, θα ασκήσουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση, με επιχειρήματα, με θέσεις, με προτάσεις, αλλά να είναι και σίγουροι ότι θα είμαστε σκληροί απέναντι τους όταν παίρνουν αντιλαϊκά μέτρα.

 

 

 

 

 

Για το ασφαλιστικό:

 

Από την αρχή έχουμε πει ότι δεν θα δεχθούμε καμία μείωση συντάξεων και καμία αύξηση των εισφορών, η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας. Νομίζω, δε, ότι το τελικό σχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση θα είναι πολύ πιο σκληρό από αυτό που παρουσιάζει ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος είναι πολύ αισιόδοξος. Το ασφαλιστικό θα είναι μια βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, διότι θίγει τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, καθώς πάρα πολλά νοικοκυριά στηρίζονται στη σύνταξη των γονιών και των παππούδων. 

Print
1392 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω