Search
× Search
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ «FLASH 96»

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ «FLASH 96»

 

 

Για τις τοπικές εκλογές της Ν.Δ.:

 

Πήγε πολύ καλά η διαδικασία, είχαμε μεγάλη προσέλευση για την ανάδειξη των τοπικών επιτροπών. Νομίζω θα πάει καλά και το συνέδριο, γενικά η Ν.Δ., αυτή τη στιγμή, είναι σε μια θετική πορεία, η οποία θα ολοκληρωθεί με το πέρας του συνεδρίου.

 

Αυτή τη στιγμή, η Ν.Δ. έχει γίνει ένα ελκυστικό προϊόν και σας το λέω από την εμπειρία τόσο ετών στην πολιτική. Το βλέπω από τις εισροές που έχουμε από άλλα κόμματα ή από ανθρώπους που είχαν αποστασιοποιηθεί από τη Ν.Δ. για ορισμένο χρονικό διάστημα και επανέρχονται στους κόλπους μας.

 

Για τις αποκαλύψεις των Panama papers και τον κ. Παπασταύρου:

 

Η θέση μας σε όλα αυτά τα θέματα ήταν σταθερή και αμετακίνητη, όπως πάντοτε. Όλα στο φως, διότι έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, δεν χρωματίζουμε τους ‘Έλληνες δικαστές, οι οποίοι επιτελούν το καθήκον τους στο ακέραιο.

 

Μακάρι να ολοκληρωθεί όλη αυτή η έρευνα, διότι πράγματι το θέμα με τις offshore εταιρείες θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Αυτοί οι φορολογικοί παράδεισοι έχουν βλάψει ανεπανόρθωτα την ελληνική οικονομία.

 

Για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην δικαιοσύνη:

 

Στηλιτεύω τις παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλου, τις οποίες ομολόγησε και ο ίδιος στην ακρόαση του από την επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής, όπου είμαι αντιπρόεδρος. Είναι πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά της χώρας μας να υπάρχει η αρχαιότερη εισαγγελέας Εφετών και να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του υπουργού. Είναι πολύ σοβαρό θέμα και πρέπει να μας προβληματίσει.

 

Και επειδή έχουμε πρόσφατη την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, με τις τρομερές και φοβερές αποκαλύψεις που υποτίθεται ότι θα έκανε ο Πρωθυπουργός και απειλούσε με δημοσιεύματα στον κομματικό του Τύπο, αποδείχθηκε ότι δεν είχε να επιδείξει τίποτα καινούργιο να μας πει. Οι δεκατρείς παρεμβάσεις που επικαλέστηκε ήταν δεκατρείς νομοθετικές ρυθμίσεις, τις οποίες ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανακαλέσει. Γιατί δεν το έκανε; Όλα αυτά είναι για να θολώνουν τα νερά, δημιουργώντας εσωτερικούς εχθρούς.

 

 

Για τις αποκαλύψεις των Wikileaks:

 

Κατάφεραν να δημιουργήσουν πάλι εξωτερικούς εχθρούς. Με τη στάση τους, όπως πολιτεύονται, χάνουμε συμμάχους παντού, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αυτούς που συναλλασσόμαστε αυτή τη στιγμή.

 

Η κυβέρνηση ακολουθεί πολεμική πολιτική, βάζουμε απέναντι τους εχθρούς και τους πολεμάμε. Κάποτε είχαμε τη Μέρκελ, τώρα έχουμε τον Τόμσεν και το ΔΝΤ, κατά καιρούς όλους τους έχουμε βάλει απέναντι μας. Γίνεται με αυτόν τον τρόπο οικονομική εξωτερική πολιτική; Με διαρροές και απαντήσεις επί ανταπαντήσεων διαρροών; Αυτό κάνει πολύ κακό στην εικόνα της χώρας μας.

 

Άλλωστε τη γραμμή και τις θέσεις του ΔΝΤ, του κ. Τόμσεν, της κας. Βερκουλέσκου, τις ξέραμε, σας θυμίζω δε ότι τον Δεκέμβριο του 2015 ο κ. Τσακαλώτος έστειλε ιδιόγραφη επιστολή προς το ΔΝΤ και την κα. Λαγκάρντ, όπου καλούσε το ΔΝΤ να συμμετέχει στη διαπραγμάτευση της καινούργιας αξιολόγησης.  Άρα το θέμα των διαρροών αυτών δεν μας ωφέλησε, αντίθετα δημιούργησε ορισμένα ερωτηματικά εάν η χώρα μας είναι μια ασφαλής χώρα.

 

Για την διαπραγμάτευση:

 

Η επιθυμία όλων είναι να κλείσει η αξιολόγηση, γιατί όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο μεγαλώνει ο λογαριασμός. Το πακέτο είναι μεγάλο, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τα 5,4 δις ευρώ που απαιτεί η Ε.Ε.. Αν δεν το καταφέρουμε, δεν θα πρέπει να αναλωθούμε σε αυξήσεις φόρων και μειώσεις συντάξεων. Θα πρέπει να μειώσουμε τις δαπάνες του Δημοσίου και κανένα από τα νομοσχέδια που έχει φέρει η κυβέρνηση δεν είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Και δεν κάνω αναφορά στον εσωτερικό δανεισμό, διότι αυτή τη στιγμή δεν γίνεται καμία εξόφληση του δημοσίου προς τους ιδιώτες, η οικονομία έχει βαλτώσει. Πως μπορεί να ξεκολλήσει η οικονομία; Μόνο με ανάπτυξη, η οποία θα έρθει με επενδύσεις. Εσωτερικές επενδύσεις υπάρχουν ελάχιστες, διότι το τραπεζικό σύστημα με τα capital controls είναι τόσο ασφυκτικά δεσμευμένο που ελάχιστες δανειοδοτήσεις γίνονται. Άρα, επενδύσεις μπορούν να γίνουν μόνο μέσω ιδιωτικοποιήσεων. Οι επενδύσεις θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας, μείωση της ανεργίας, μείωση της εισφοροδιαφυγής, η οποία με τη σειρά της θα φέρει ανακούφιση και στα ασφαλιστικά ταμεία. Διότι όλα αυτά είναι αλληλένδετα. 

Print
1341 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω