Search
× Search
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη, στην ΕΡΤ1

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στην ΕΡΤ1

 

 

Για την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

 

Η «λεβέντικη» διαπραγμάτευση, που επικαλείται ότι έκανε ο κ. Τσίπρας, στοίχισε στον ελληνικό λαό 15,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Το email Χαρδούβελη θα κόστιζε 2 δισεκατομμύρια, η πρόταση Γιούνκερ ήταν 8 δις, η επόμενη διαπραγμάτευση κόστισε 4 δις και την περίοδο από τον Ιούλιο μέχρι τώρα το κόστος ήταν 3,5 δις επιπλέον. Ο κ. Τσίπρας έκανε μια διαπραγμάτευση σε μεγάλη διάρκεια, σημασία έχει όμως το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα δείχνει ότι απέτυχε οικτρά. Έφερε μια συμφωνία που είναι κτήμα του, είναι η συμφωνία Τσίπρα, η οποία κοστίζει στον ελληνικό λαό 90 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Για το χρέος:

 

Προσπαθούν να πάρουν για το χρέος αυτό που η κυβέρνηση του 2012 είχε εξασφαλίσει ήδη από το 2012, δηλαδή την επιμήκυνση, την απομείωση του επιτοκίου και την περίοδο χάριτος.

 

Για το ΕΣΠΑ και το πακέτο Γιούνκερ:

 

Όπως γνωρίζετε το ΕΣΠΑ έχει παγώσει εδώ και πολύ καιρό, χάθηκαν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ από την αρχή του 2015, τα οποία δεν απορροφήθηκαν σε έργα.

 

Όσον αφορά στο πακέτο Γιούνκερ, αυτό είχε εξασφαλιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, είναι 35 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα πέσουν στην ελληνική οικονομία μέχρι το 2020 για να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.

 

Για το που θα επικεντρωθεί η Ν.Δ. στη προεκλογική μάχη:

 

Το μεγάλο στοίχημα αυτών των εκλογών είναι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, οι ψηφοφόροι με κρίση όπως συνηθίζω να λέω. Σε αυτούς δεν απευθύνεσαι στο θυμικό τους, με συνθήματα, σε αυτούς τους ψηφοφόρους απευθύνεσαι στη λογική τους. Η λέξη κλειδί, στη λογική τους, είναι η λέξη σύγκριση, να συγκρίνουν το παρελθόν το δικό μας με το παρελθόν του επτάμηνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στις 25 Ιανουαρίου, είχαν αντιπαρατεθεί ένα ροζ συννεφάκι του ΣΥΡΙΖΑ, που υποσχόταν τα πάντα στους πάντες, χωρίς να κάνει τίποτα τελικά, με ένα πραγματικό πρόγραμμα της Ν.Δ. Το δικό μας πραγματικό πρόγραμμα στηρίζεται και τώρα σε τρεις άξονες: σταθερότητα – εμπιστοσύνη – αξιοπιστία.

 

Εμείς μάθαμε από τα λάθη μας, κάναμε αυτοκριτική και πληρώσαμε το τίμημα στις 25 Ιανουαρίου. Εμείς τώρα απευθυνόμαστε στο μεσαίο χώρο, στο χώρο της συνεννόησης, απευθυνόμαστε σε μια μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων μας που μας εγκατέλειψαν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

 

Για την εθνική συνεννόηση:

 

Το πρόγραμμα μας στηρίζεται στην εθνική συνεννόηση. Προσωπικά το υποστηρίζω πολλά χρόνια, ότι από την εθνική συνεννόηση πρέπει να προκύψει συναίνεση. Να συμφωνήσουμε σε ορισμένες σταθερές πάνω στις οποίες θα συμφωνήσουμε όλοι. Για αυτό και εμείς στις εκλογές απευθυνόμαστε σε όλα τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου και τα καλούμε να δούμε τα προβλήματα της χώρας κατάματα, να καταλαγιάσουμε τις διαφορές μας και να πάμε σε μια εθνική προσπάθεια για να πάμε τη χώρα μπροστά και να φέρουμε πάλι την ελπίδα. 

Print
1251 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω