Search
× Search
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ "ΚΑΝΑΛΙ 1" του Πειραιά

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ «Κανάλι 1» του Πειραιά

 

 

Για το debate των πολιτικών αρχηγών:

 

Νομίζω ότι ο κ. Μειμαράκης είπε τη πιο σωστή κουβέντα για το debate, είπε ότι όπως πάμε θα μας βαρεθεί ο κόσμος και θα κλείσει τις τηλεοράσεις. Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο ήταν άνευρο και δεν μας έκανε σοφότερους γιατί ο κάθε αρχηγός έμεινε στα στερεότυπα που είχε για όλη τη θεματολογία. Ελπίζω την Δευτέρα να είναι καλύτερο.

 

Στα σημεία, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. πήγε καλύτερα και το σημείο που μου έκανε εντύπωση και πέρασε στον κόσμο είναι όταν απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα είπε ότι θέλω να τα πούμε και αν θέλεις έρχομαι αύριο ακόμα και στην Κουμουνδούρου, διότι αυτό θέλει ο κόσμος.

 

Επίσης, ο κ.Τσίπρας χθες είπε δύο μεγάλα ψέματα. Είπε ότι το επιτόκιο είναι 3,6% και 4,5%, αναφερόταν βέβαια ψευδώς στο επιτόκιο που έχουμε με το ΔΝΤ, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι τα περισσότερα χρήματα δεν τα έχουμε πάρει από το ΔΝΤ αλλά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν, όπου το επιτόκιο εκεί είναι 1% - 1,2%. Είπε ευθέως ψέματα στον ελληνικό λαό.

 

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών:

 

Ο κ. Τσίπρας, όπως θέτει το θέμα των συνεργασιών, δεν μας εγγυάται και δεν μας πείθει ότι δεν θα ξαναπάμε σε εκλογές. Ο κόσμος δεν θέλει άλλη εκλογή, έχουμε στήσει επτά κάλπες μέσα σε ένα χρόνο. Όταν λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί παρά μόνο με τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι πιθανότατα δεν θα είναι στη Βουλή, με ποιον θα κάνει συνεργασίες;

 

Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με όλα τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου, είμαστε συναινετικοί και τη συναίνεση τη θέλει ο κόσμος. Θα είδατε από τις δημοσκοπήσει ότι περίπου το 75% των πολιτών θέλει οικουμενική κυβέρνηση.

 

Για τον Πάνο Καμένο και όσα είπε στο debate:

 

Χθες, ο Καμένος έπαιξε τον ρόλο του αυτοφοράκια του κ. Τσίπρα. Διότι, προσπάθησε με ασύστολα ψεύδη να ρίξει λάσπη στον κ. Μεϊμαράκη.  Δεν μπορεί να υποβάλλει κανείς κατηγορία στον κ. Μειμαράκη όταν είναι γνωστό σε όλους ότι ουδέποτε έχει υπογράψει, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, έστω και ένα έγγραφο.

 

Είναι άνευ ουσίας το θέμα και αυτό γιατί τα λέει ο Καμένος, ο οποίος θα σας θυμίσω πήγε να βγάλει πλαστογράφο τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Παπούλια, όταν του βγήκε η επιστολή ότι 2012 για να μπει στην κυβέρνηση απαιτούσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

 

Ο κ. Καμένος είναι συνηθισμένος να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πάρει ο χάρος, αλλά τώρα έκανε τραγικό λάθος γιατί θα του γυρίσει εις βάρος του. Δεν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα, είναι εκτός πολιτικής, είναι μικροπολιτική και ο κ. Καμένος ειδικεύεται σε αυτή.

 

 

Για όσα είχε υποσχεθεί το 2012 η Ν.Δ. και δεν έκανε:

 

Όπως πολύ σωστά είπε χθες ο κ. Μειμαράκης, με το πρόσχημα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο του 2014 η πορεία της κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ ανεκόπη βιαίως και ανεστάλη η θετική πορεία του τόπου. Επομένως, πολλά από εκείνα που είχαν αναφερθεί στις προγραμματικές μας δηλώσεις δεν πρόλαβαν να γίνουν. Παρόλα αυτά, υλοποιήθηκαν πολλά πράγματα. Είχαμε δρομολογήσει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, είχαμε πετύχει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%, που έδωσε δουλειά σε 120.000 εργαζόμενους, είχε αρχίσει να μειώνεται ο δείκτης της ανεργίας, αργά αλλά σταθερά, όταν τώρα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ η ανεργία αναμένεται να φτάσει το 30% και 63.000 επιχειρήσεις προβλέπεται να κλείσουν μέχρι τον Δεκέμβριο.

 

Εγώ κάνω κριτική στη προηγούμενη κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις, όπου πήγε δειλά στο θέμα αυτό. Οι μεταρρυθμίσεις είναι το ένα σκέλος του μνημονίου, αλλά δεν θα έπρεπε να μας τις υποδεικνύουν οι εταίροι μας, θα έπρεπε μόνοι μας να τις έχουμε προχωρήσει. Στην υγεία, στην παιδεία, στο μεταναστευτικό, που αυτή τη στιγμή ταλανίζει τον τόπο.

 

Για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση:

 

Εξαρχής, φέραμε αντίδραση σε αυτό το μέτρο, που αφορά όλες τις ελληνικές οικογένειες. Από την πρώτη ημέρα, ο κ. Μειμαράκης είπε ότι αυτό το θέμα δεν το θεωρούμε δεδομένο, θα το επανεξετάσουμε και θα βρούμε ισοδύναμα μέτρα. Και δώσαμε ισοδύναμα μέτρα, 158 εκατομμύρια ευρώ είναι το κόστος του 23% για την ιδιωτική εκπαίδευση και εμείς προτείναμε αυτά τα λεφτά να βρεθούν από τις περικοπές του δημοσίου, χωρίς βέβαια να αναφερόμαστε σε απολύσεις.

 

Για πολιτική πρόταση της Ν.Δ.:

 

Η μαγική λέξη για εμάς είναι η ανάπτυξη, ώστε να αρθούν όλα τα αδιέξοδα του τόπου. Πως έρχεται η ανάπτυξη; Μόνο με ιδιωτικές επενδύσεις, διότι το δημόσιο έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να κάνει ανάπτυξη.

 

Οι ιδιωτικές επενδύσεις θα έρθουν αφενός με τη μείωση της φορολογίας και εμείς έχουμε δεσμευθεί ότι θα μειώσουμε περαιτέρω τη φορολογία. Το κάναμε άλλωστε, μειώσαμε τη φορολογία και στα φυσικά πρόσωπα και στα νομικά πρόσωπα και σε πολλούς άλλους τομείς. Αφετέρου, θα προτάξουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, που είναι ένα μοχλός ανάπτυξης, καθώς φέρνει ζεστό χρήμα από το εξωτερικό και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

 

Για τις καταγγελίες Κωνσταντοπούλου:

 

Από όσα έχει καταγγείλει η κα Κωνσταντοπούλου θα σταθώ στο ότι είχε ενημερώσει εγκαίρως τον Πρωθυπουργό για ορισμένα θέματα και για αυτά τα θέματα ο πρώην Πρωθυπουργός δεν έχει πει κουβέντα. Διότι, υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για τις επιλογές του.

Δεν είναι μόνο η επιλογή Βαρουφάκη, για την οποία ο ίδιος ομολόγησε πως ήταν λάθος, ένα λάθος όμως που το πλήρωσε ο ελληνικός λαός, διότι το πείραμα Βαρουφάκη στοίχισε πρόσθετα μέτρα 15,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

 

Για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα:

 

Εδώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε πλήρη, καθολική αποτυχία. Αρκούσαν δύο εβδομάδες υπηρεσιακής κυβέρνησης για να λυθούν δύο μεγάλα θέματα. Το πρώτο, ήταν να δημιουργηθεί η αρχή που θα απορροφήσει τα 450 εκατομμύρια που μας έδινε η Κομισιόν για επτά ολόκληρους μήνες και δεν τα παίρναμε και το δεύτερο να διευθετήσει τη φυγή των προσφύγων.

 

Για τον Βαγγέλη Μειμαράκη:

 

Με τον Βαγγέλη Μειμαράκη μας συνδέει μια πολυετής φιλία και συνεργασία. Είναι ο εαυτός του, δεν είναι δήθεν και αυτό πέρασε στον ελληνικό λαό. Απόδειξη ότι έφτασαν δυόμιση μόλις μήνες αρχηγίας του για να περάσει σε δημοφιλία τον κ. Τσίπρα, ο οποίος μονοπωλούσε τη δημοφιλία για πέντε ολόκληρα χρόνια. Και κάτι άλλο ακόμα, ο κ. Μειμαράκης συσπείρωσε όλη τη Ν.Δ., η οποία αυτή τη στιγμή έχει πολύ μεγάλη συσπείρωση.

 

Το διαπίστωσα στην ομιλία που έκανε στη Ρηγίλλης, όπου είδα όλες τις γενιές εκεί, όλους τους παλιούς αγωνιστές της παράταξης, οι οποίοι είχαν αποστασιοποιηθεί τον Ιανουάριο. Η Ν.Δ. δεν απευθύνεται στο εκλογικό σώμα του Ιανουαρίου, απευθύνεται στο εκλογικό σώμα του 40% - 45% που είναι η πραγματική της βάση. 

Print
1296 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω