Search
× Search
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Τ/Σ "KONTRA CHANNEL"

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο KONTRA CHANNEL

 

 

Για την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης:

 

Το αίτημα μας για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης είναι πάγιο, πάντα το ζητούσαμε. Είδατε τι συνέβη με τη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, άλλαξε δύο φορές η διαπραγματευτική ομάδα, πήγαμε σε μια πολύμηνη διαπραγμάτευση, η οποία επιβάρυνε τον τόπο περίπου 15,5 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον και φτάσαμε σε μια συμφωνία μνημόνιο 90 δισεκατομμυρίων. Ένα πολύ βαρύ μνημόνιο. Και αυτό που λένε ότι διαπραγματεύτηκαν σκληρά και για πολλούς μήνες δεν λέει τίποτα, η διαπραγμάτευση κρίνεται από το αποτέλεσμα, όχι από τη χρονική διάρκεια.

 

Η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης θα απαρτίζεται από ανθρώπους με εμπειρία, που έχουν ασχοληθεί με τις διαπραγματεύσεις και υπάρχουν τέτοιοι.

 

 

Για τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη:

 

Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τον οποίο μας συνδέει μια πολύχρονη φιλία και συνεργασία, δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει ότι είναι δήθεν. Είναι ο εαυτός του. Επομένως, ότι λέει δεν το λέει εκ του πονηρού, ούτε για να μειώσει κάποιον, είναι ο τρόπος που μιλάει αυτός. Από κάποιους γίνεται αποδεκτός, από αλλού δεν γίνεται αποδεκτός, σημασία έχει ότι δεν χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα και το κυριότερο από όλα είναι ότι δεν λέει ψέματα.

 

Για την παρουσία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ:

 

Ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη έκανε πισωγύρισμα, γιατί αρχικά είχε πει θα πάει για δέκα ώρες και μετά αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να δώσει συνέντευξη τύπου. Γενικά, ήταν ένα δυσάρεστο διήμερο για τον κ. Τσίπρα, μια κακή ανάμνηση, τόσο για τις αποδοκιμασίες εναντίον του -  τις οποίες καταδικάζουμε απόλυτα – όσο και για αυτά που είπε στην ομιλία του. Υποσχεσιολογία και τίποτε άλλο. 

 

Για τις δημοσκοπήσεις:

 

Η εμπειρία μου λέει ότι στις δημοσκοπήσεις πρέπει να δίνω σημασία στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Τι λένε αυτά; Πρώτον, ότι ο κ. Τσίπρας μας πήγε σε εκλογές που δεν τις ήθελε ο ελληνικός λαός, σε ποσοστό 70%. Δεν μας έχει απαντήσει ακόμα γιατί μας πήγε σε εκλογές και αυτό που δήλωσε ότι είχε αποφασίσει να πάει σε εκλογές από τις 12 Ιουλίου τον εκθέτει ακόμα περισσότερο. Δεύτερο, είναι πρωτοφανές για εμένα ότι μέσα σε δυόμιση μήνες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατάφερε να περάσει σε δημοφιλία τον κ. Τσίπρα, ο οποίος κυριαρχούσε σε αυτόν τον τομέα για περίπου πέντε χρόνια.

Τρίτον, το 58% του ελληνιού λαού δείχνει ότι θέλει κυβέρνηση πολλών κομμάτων, μόνο το 10% θέλει κυβέρνηση αυτοδυναμίας ΣΥΡΙΖΑ και ένα 6% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την οποία άλλωστε τη ζήσαμε.

 

 

Για το διακύβευμα των εκλογών:

 

Το διακύβευμα των εκλογών είναι η κυβερνησιμότητα, είναι το ποια πολιτική πρόταση θα οδηγήσει σε σταθερότητα. Εμείς πιστεύουμε ότι μια κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. θα υπάρχει εθνική συνεννόηση και συναίνεση για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

 

Επίσης, διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι και τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μέσος Έλληνας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων, η μεγαλύτερη κοινωνική αδικία που υπάρχει, είναι η ανεργία. Στη περιφέρεια μου, την Β’ Πειραιώς, η ανεργία εδώ και πολλά χρόνια έχει χτυπήσει κόκκινο και σε αυτό είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε κάποια πράγματα στο θέμα αυτό, παρέλαβε την ανεργία στο 25,8% και την πήγε στο 23,7%. Ήταν ένα μικρό βήμα, αλλά ήταν ένα βήμα προς τη μείωση της ανεργίας, ενώ τους τελευταίους επτά μήνες η ανεργία διογκώθηκε πάλι, ανεβαίνει στο 30% σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ.

 

Για το χρέος:

 

Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, ότι θα διαγράψει το χρέος. Μετά μιλήσανε για διευθέτηση του χρέους. Σας θυμίζω ότι το 2012 είχαμε πετύχει επιμήκυνση του χρέους, μείωση του επιτοκίου και μια μεγάλη περίοδο χάριτος. Αυτό επιδιώκει να πάρει τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ, να πάρει κάτι που υπήρχε από το 2012, στα δικά μας χνάρια πατάει.

 

 

Για το τι μπορεί να αλλάξει η Ν.Δ. στη συμφωνία:

 

Εμείς δεν θα πούμε ότι υπάρχουν παράλληλοι δρόμοι, όπως ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας, εμείς θα πούμε ότι υπάρχουν βελτιώσεις και ισοδύναμα μέτρα. Σε ότι αφορά τη συμφωνία υπάρχουν μέτρα που πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμοσθούν, το κυριότερο των οποίων είναι οι μεταρρυθμίσεις. Αργήσαμε και σε αυτό το θέμα κακίζω και την προηγούμενη κυβέρνηση. 

Print
1330 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω