Search
× Search
Σάββατο, 3 Μαΐου 2025

Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ "ALPHA"

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ «APLHA 98,9»

 

 

Για το εάν η Ν.Δ. θα ψηφίσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο:

 

Έχω την αίσθηση ότι θα την ψηφίσουμε, διότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τις ευθύνες που μπορούν να αποδοθούν για το πώς μπήκε η χώρα στο μνημόνιο ή και τι γίνεται τώρα. Γιατί, εκτός από το ποιος έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και για αυτούς που υπέγραψαν επέκταση του μνημονίου τον Φεβρουάριο του 2015 και όπως φαίνεται θα υπογράψουν και τρίτο μνημόνιο τον Ιούνιο.

 

Τέλος Φεβρουαρίου, με την αξιολόγηση, η χώρα έβγαινε από το μνημόνιο, ενώ τώρα η χώρα δέχθηκε παράταση του μνημονίου μέχρι τον Ιούνιο χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ. Εμείς τότε τελειώναμε το μνημόνιο και παίρναμε τα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ, που ήταν υποχρέωση της Ε.Ε. να μας τα δώσει.

 

Για το εάν το αίτημα για εξεταστική επιτροπή δίνει ασυλία στην περίοδο Καραμανλή:

 

Ξεχνάμε ότι στο μνημόνιο μπήκαμε το 2010. Όσον αφορά στο έλλειμμα του 2009, σας υπενθυμίζω ότι εμείς είχαμε κατηγορήσει την ΕΛΣΤΑΤ και προσωπικά είχα καλέσει τον κ. Γεωργίου στη Βουλή, στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και του είχα υποβάλλει την ερώτηση πως το έλλειμμα από 8% πήγε στο 15,6%. Ο κ. Γεωργίου, τότε, στο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης είχε βάλει και τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, κάτι που δεν γίνεται σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε.. Σκεφτείτε ότι στη Γαλλία  το έλλειμμα του ασφαλιστικού δεν προσμετρείται σε αυτό της γενικής κυβέρνησης, ούτε καν σε οργανισμού, είναι σε τράπεζα. Επιπλέον, ό,τι έσοδα είχαμε το δεύτερο τρίμηνο του 2009 τα μετέφεραν στο πρώτο τρίμηνο του 2010 και ό,τι έξοδα είχαμε για το πρώτο τρίμηνο του 2010 τα μετέφεραν στο 2009.

 

Πιστεύω και επιμένω ακράδαντα ότι το έλλειμμα 15,6% ήταν πλασματικό.

 

 

 

 

Για το έλλειμμα της περιόδου 2004 – 2009:

 

Από το 2000, το έλλειμμα εκτινάχθηκε επί κυβέρνησης Σημίτη και εκτινάχθηκε επί κυβέρνησης Καραμανλή. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι τότε έληξαν όλες οι υποχρεώσεις της χώρας, το περίφημο swap της Goldman Sachs των έξι δισεκατομμυρίων, για να μπορέσει η κυβέρνηση Σημίτη να βάλει τη χώρα στην ΟΝΕ και καλώς την έβαλε. Κ          αι επίσης τα εξοπλιστικά προγράμματα. Αυτός ήταν ο λόγος που ανέβηκε το έλλειμμα κατά την περίοδο 2004 – 2009.

 

 

Για τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει ο κ. Τσίπρας:

 

Ο κ. Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει δύο μεγάλα προβλήματα. Το πρώτο, είναι ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο και ελπίζω να μην καταλήξουμε στα βράχια. Το άλλο πρόβλημα που έχει είναι ότι το Σάββατο 4 Απριλίου γίνεται η πανελλαδική Συνδιάσκεψη του αριστερού ρεύματος του κ. Λαφαζάνη, οπότε καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό.

 

Και αυτή τη Συνδιάσκεψη την συνδέω με την ανεξήγητη οξύτητα με την οποία ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Έ χω την αίσθηση, ότι απευθύνθηκε στη συνιστώσα του αριστερού ρεύματος μέσα στο κόμμα του. Ακόμα και η πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που υποβλήθηκε εσπευσμένα τώρα, νομίζω ότι προς τα εκεί αποβλέπει, ώστε να τους εξευμενίσει για τα σκληρά μέτρα που θα υποχρεωθεί να πάρει.

 

Για τους μέχρι τώρα χειρισμούς της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

 

Πιστεύω ότι αδικεί τον εαυτό της, αλλά μπορώ να το δικαιολογήσω σαν απειρία. Δεν μπορεί μια βουλευτής δυόμισι ετών, η οποία έχει και συγκρουσιακό χαρακτήρα, να προτείνεται για Πρόεδρος της Βουλής. Εμείς, βέβαια, την ψηφίσαμε για να δείξουμε μια συναίνεση, αλλά η μέχρι τώρα πορεία της δείχνει να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας για συναίνεση.

 

Το κυριότερο που πρέπει να προσέξει και να διορθώσει είναι να μην σχολιάζει τους ομιλητές, να μην ξεχνάει ότι η Πρόεδρος της Βουλής προεδρεύει, δεν συμμετέχει στη συζήτηση, δεν κρίνει τα λεγόμενα του κάθε βουλευτή, δεν έχει δικαίωμα από τον Κανονισμό της Βουλής να το κάνει.

Print
1407 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςPrivacy StatementCopyright 2025 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω