Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Τ/Σ "STAR"
Σημεία της συνέντευξης του
Βουλευτή Β’ Πειραιά
κ. Γιάννη Τραγάκη
στη ενημερωτική εκπομπή του STAR CHANNEL
με την Π. Τσαπανίδου
Για τις δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου:
Ο κ. Αβραμόπουλος είπε το αυτονόητο και αυτό είναι ότι η χώρα μας πρέπει πάση θυσία να μην βγει από το ευρώ, θα είναι μια καταστροφή. Και είναι κοινή πεποίθηση όλων των Ελλήνων, ότι το μέλλον της χώρας είναι μέσα στο ευρώ. Είπε, όμως, και ορισμένα άλλα αυτονόητα. Μίλησε, για παράδειγμα, για το πακέτο Γιούνκερ, που είναι 1,3 τρισεκατομμύρια ευρώ, στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε και να μην μείνουμε απ’ έξω, διότι είναι ένα πακέτο για την απασχόληση και την ανάπτυξη. Μίλησε, επίσης, για αυτή την κακή δήλωση του κ. Καμένου για τους τζιχατζιστές.
Είπε και κάτι ακόμα, που το συγκράτησα, είπε να επανέλθει η χώρα σε σταθερά νερά, στα οποία βρισκόταν πριν. Διότι, την προηγούμενη περίοδο η χώρα βρισκόταν σε ανάκαμψη, σε πρωτογενή πλεονάσματα, έμπαινε σε ανάπτυξη και έβγαινε από τα μνημόνια, με επέκταση της δανειακής σύμβασης, όπου θα έπαιρνε και χρήματα. Και που βρισκόμαστε τώρα; Σε μια τρομακτική έλλειψη ρευστότητας, η οποία έχει άμεσο αντίκτυπο στην αγορά, και με κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Σας θυμίζω, ότι τον Νοέμβριο του 2014, στα περίφημα εκείνα stress tests, οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες είχαν συμπεριληφθεί μέσα στις καλύτερες στην Ευρώπη.
Για τις κόκκινες γραμμές στα εργασιακά και το ασφαλιστικό:
Αυτά τα θέματα δεν έχουν κλείσει. Είδατε ότι οι εταίροι μας το επαναφέρουν και η κυβέρνηση προσπαθεί να τα περάσει στην τελική διαπραγμάτευση στα τέλη Ιουνίου. Και σε εμάς τα ζητούσαν, είχε τεθεί το θέμα των ομαδικών απολύσεων, το θέμα του lock out, για το ασφαλιστικό είχε τεθεί το θέμα του μηδενικού ελλείμματος σε σχέση με τα επικουρικά ταμεία. Συζητήθηκαν αυτά τα θέματα και υπήρξε το email Χαρδούβελη. Αν δείτε το email Χαρδούβελη και το email Βαρουφάκη θα βρείτε ακριβώς τα ίδια στοιχεία.
Για την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα:
Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Μόσχα γίνεται σε μια συγκυρία που οι σχέσεις της Ε.Ε. με τη Ρωσία και των Η.ΠΑ. με τη Ρωσία είναι τεταμένες, λόγω της Ουκρανίας. Τι περιμένουμε από αυτή την επίσκεψη; Αυτήν τη στιγμή, τίποτα. Ούτε οικονομική ενίσχυση περιμένουμε, ούτε άνοιγμα σε ο,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, που είναι το κλειδί. Ιδιωτικοποιήσεις περιμένουμε από άλλα funds του εξωτερικού.
Για την χθεσινή συζήτηση της Βουλής για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής:
Έχω την αίσθηση, ότι ο κ. Τσίπρας απέτυχε πάλι. Διότι, ενώ υποτίθεται ότι επεδίωκε συναίνεση, κατάφερε να ενώσει όλη την αντιπολίτευση εναντίον και μάλιστα τώρα, την κρίσιμη ώρα των διαπραγματεύσεων.
Και ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης που απειλούν με εκλογές θα πρέπει να προσέξουν, διότι αν θα πάμε σε εκλογές θα πάμε με δραχμή και το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι τελείως διαφορετικό.