Search
× Search
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στον Τ/Σ ΣΚΑΪ

Για το 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών:

 

Βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία που αφορά τη συνέχιση της προηγούμενης Κυριακής. Εμείς, όπως ξέρετε, σε αυτές τις εκλογές δώσαμε πολιτικό χαρακτήρα και μας βγήκε. Εκλέξαμε πέντε περιφερειάρχες από την πρώτη Κυριακή, διεκδικούμε να πάρουμε και τις υπόλοιπες επτά, δηλαδή διεκδικούμε όλη η Ελλάδα να είναι μπλε σήμερα.

 

Να σημειώσω κάτι σημαντικό. Κάνοντας μια ανάλυση στους περιφερειακούς συμβούλους που εκλέχθηκαν την προηγούμενη Κυριακή, διαπίστωσα ότι μόνο το 11,34% όλων των περιφερειακών συμβούλων της χώρας προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Επίσης, στις δημοτικές εκλογές είχαμε 329 δήμους, μόνο στους 16 από αυτούς υπάρχει καθαρόαιμος υποψήφιος προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Για το εάν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των βουλευτικών:

 

Οι βουλευτικές εκλογές είναι άλλες εκλογές. Μην ξεχνάτε, ότι από τα 42 κόμματα που είχαμε στις ευρωεκλογές στις βουλευτικές θα κατέβουν 20 κόμματα βεβαιωμένα από τον Άρειο Πάγο.

 

Οι οιωνοί είναι άριστοι για τη Ν.Δ., το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής σηματοδότησε και άλλα πράγματα. Δηλαδή τι; Ο κ. Τσίπρας μόνος του είπε ότι οι ευρωεκλογές είναι και εθνικές εκλογές και έχασε αυτό το στοίχημα. Είπε, επίσης, ότι είναι και προσωπική επιλογή μεταξύ του ιδίου και του Κυριάκου Μητσοτάκη και σε αυτό απέτυχε, διότι ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι στις περιφερειακές εκλογές δίνουμε πολιτικό χαρακτήρα και υπερίσχυσε.

 

Για την απομάκρυνση του Ε. Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ:

 

Δεν μπορώ να μιλήσω για τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ, αλλά όλα στη πολιτική κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

 

Εμείς, έχουμε κάνει απευθείας πρόσκληση σε όλους εκείνους που συμμερίζονται το πρόγραμμα μας, για την οικονομία, τις επενδύσεις, τη δημόσια τάξη και όποιο έρθουν κοντά μας είναι καλοδεχούμενοι.

 

Η Ν.Δ. είναι περισσότερο ενωμένη από ποτέ, πάμε στις εκλογές σαν μια γροθιά.

Για το εάν θα μπορούσαμε να δούμε τον κ. Βενιζέλο να συνεργάζεται με τη Ν.Δ.:

 

Είναι πολύ πρώιμο να πούμε κάτι πάνω σε αυτό. Εγώ θέλω να κάνω μια ερώτηση στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, αποκκυρήσει τη διακυβέρνηση της χώρας από το 2012 έως το 2015; Διότι, εκείνη η κυβέρνηση πέτυχε πολύ σημαντικά πράγματα.

 

 

Print
1566 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω