Search
× Search
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στο Πρώτο Πρόγραμμα

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο Πρώτο Πρόγραμμα

με τους δημοσιογράφους Θ. Σιαφάκα – Γ. Νερούτσο

 

 

Για το που θα βρεθούν τα χρήματα για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού:

 

Τα χρήματα αυτά θα βρεθούν από την ανάπτυξη που θα δημιουργηθεί και όταν λέμε ανάπτυξη εννοούμε επενδύσεις και όταν λέμε επενδύσεις εννοούμε ιδιωτικές επενδύσεις, διότι όπως ξέρετε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το 2019 είναι πολύ μειωμένο.

 

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, η μείωση 22% μεσοσταθμικά είναι περίπου 200 εκατομμύρια και αυτά τα χρήματα θα βρεθούν από τη μείωση των κρατικών δαπανών. Για παράδειγμα, κάθε οργανισμός, κάθε υπουργείο κάνει ξεχωριστούς διαγωνισμούς για τις προμήθειες του, εάν όλοι αυτοί οι διαγωνισμοί γίνουν από έναν φορέα αντιλαμβάνεστε ότι μόνο από αυτή την κίνηση θα εξοικονομηθούν χρήματα.

 

Και επειδή υπήρχε το φόβητρο προεκλογικά και εξακολουθεί να το περιφέρει η αντιπολίτευση, διευκρινίζω, για ακόμα μια φορά, ότι η μείωση των δαπανών δεν αφορά σε απολύσεις προσωπικού, δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο τομέα.

 

Για τις δύο παρεμβάσεις που θα γίνουν στη Β’ Πειραιά:

 

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, αλλά και εκ μέρους των συμπολιτών μου, τον Πρωθυπουργό γιατί δρομολογεί κάποια έργα που ήταν απαίτηση δεκαετιών για την περιοχή μας.

 

Η πρώτη παρέμβαση αφορά τις φυλακές Κορυδαλλού, οι οποίες θα μεταφερθούν εκτός αστικού ιστού, οι παλιές εγκαταστάσεις θα κατεδαφιστούν και θέση τους θα γίνει πάρκο. Σκεφθείτε ότι σε αυτό τον χώρο είναι επτά σχολεία του Κορυδαλλού, από νηπιαγωγεία μέχρι Λύκεια, αντιλαμβάνεστε ότι είναι μια πολύ σοβαρή παρέμβαση. Όπως άκουσα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να περιγράφει τις προϋποθέσεις για την τοποθεσία μεταφοράς των φυλακών η μόνη λύση που σκέφτομαι, και σαν μηχανικός, είναι η Μαλακάσα, στο στρατόπεδο που υπάρχει εκεί. Είναι μια μεγάλη έκταση, ανήκει το δημόσιο, στο υπουργείο Άμυνας, έχει τον προαστιακό και πράγματι είναι εκτός αστικού ιστού, αλλά όχι μακριά.

 

Τη δεύτερη παρέμβαση την είχαμε συζητήσει διεξοδικά με τον Πρωθυπουργό, μαζί με τον Δήμαρχο Κερατσινίου, μερικές ημέρες πριν από τις εκλογές και αφορά τα 204 στρέμματα στο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας που μετατρέπονται σε Μητροπολιτικό πάρκο με αθλητικές και καλλιτεχνικές δράσεις. Στο ίδιο σημείο, επειδή υπάρχει ένα καταπληκτικό κτήριο, θα ιδρυθεί ένα διεθνές κέντρο καινοτομίας σε συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις τεχνολογίας του εξωτερικού.

 

Για τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ:

 

Ο κ. Ρέγκλινγκ έδωσε τα εύσημα στη κυβέρνηση, το ότι κατάφερε και εξέδωσε το επταετές ομόλογο με επιτόκιο 1,9%, αν αναλογιστείτε ότι πριν από δυο βδομάδες το επιτόκιο ήταν στο 3.5%. Αντιλαμβάνεστε ότι αντλήσαμε 2,5 δισεκατομμύρια, με τόσο φθηνό επιτόκιο, όταν οι προσφορές ήταν 13 δισεκατομμύρια.

 

Αυτή ήταν μια πρώτη έξοδος στις αγορές, νομίζω ότι η επόμενη θα γίνει τον Σεπτέμβριο, αν το επενδυτικό κλίμα είναι όπως τώρα και η οικονομία πάει με σταθερά βήματα, βγάζοντας ένα 15ετές ομόλογο, το οποίο είναι φιλόδοξο σχέδιο και θα μας δώσει τη δυνατότητα να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών.

Print
1780 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω