Search
× Search
Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Συνέντευξη στον ΑLPHA


ΔΗΜ: Ο κ. Γιάννης Τραγάκης είναι βουλευτής της Ν.Δ., είναι ο Πρόεδρος της Βουλής για τα εξοπλιστικά, πριν από λίγη ώρα είπε σε συναδέλφους ότι κάποιος ανώνυμος ζήτησε να μπλοκαριστούν οι λογαριασμοί στην Ελβετία οι οποίοι εμπλέκονται στην αγορά των TOR-M1. Κύριε Τραγάκη καλό σας μήνα.

«Ιωάννης Τραγάκης»: Καλό σας μήνα και καλό μεσημέρι κ. Πετρόπουλε.

 

ΔΗΜ: Τα μεταφέραμε σωστά ως εδώ;

«Ιωάννης Τραγάκης»: Σχεδόν. Κοιτάξτε, είναι γνωστό ότι η εξεταστική επιτροπή της Βουλής είχε ανακαλύψει τα 25 εκατομμύρια δολάρια που αναζητούσε και τα οποία υποτίθεται ότι είχαν δοθεί για τα Αντισταθμιστικά Οφέλη των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Μετά από μια περίεργη διαδρομή χρημάτων από Μόσχα Νέα Υόρκη και από Νέα Υόρκη Λευκωσία και αφού ανοίξαμε λογαριασμούς και στην Λευκωσία και την Νέα Υόρκη, βρήκαμε ότι τα χρήματα αυτά κατέληξαν σε δυο συγκεκριμένους λογαριασμούς στην Ελβετία, τους οποίους η επιτροπή μας ομόφωνα, το τονίζω το ομόφωνα, αποφάσισε το άνοιγμα τους. Μια χρονοβόρος διαδικασία η οποία κράτησε πάνω από ένα χρόνο και τελικά μετά και από αίτημα του εισαγγελέα, του κ. Αθανασίου, που διεξήγαγε την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα ο εισαγγελέας της Βέρνης έβγαλε στις 22 Ιουνίου μια τελική απόφαση να ανοίξουν οι λογαριασμοί ώστε να δούμε που πήγαν τα χρήματα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υπάρχει δυνατότητα έφεσης μέσα σε μια προθεσμία 30 ημερών από την μέρα κοινοποίησης και την Παρασκευή το μεσημέρι 10 λεπτά πριν λήξει η προθεσμία υπεβλήθη έφεση από δικηγορικό γραφείο της Ελβετίας για λογαριασμό «πελατών» του, τους οποίους δεν ξέρουμε ποιοι είναι. Εγώ έχω την άποψη ότι οι λογαριασμοί θα ανοίξουν οπωσδήποτε διότι η απόφαση του εισαγγελέα είναι τελική και απλώς προσπαθούν ορισμένοι να κερδίσουν χρόνο.

 

ΔΗΜ: Γιατί, υπάρχει θέμα παραγραφής;

«Ιωάννης Τραγάκης»: Για τα πολιτικά πρόσωπα, όπως γνωρίζετε, υπάρχει θέμα παραγραφής. Αν οι λογαριασμοί δεν έχουν ανοίξει μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου που λήγει η Σύνοδος της Βουλής τότε θα έχουμε παραγραφή. Εγώ προσωπικά από την πρώτη μέρα έχω τονίσει ότι απεύχομαι να υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε αυτή την υπόθεση.

 

ΔΗΜ: Οπότε μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου μπορούν μεν να ανοίξουν οι λογαριασμοί δεν μπορούν να αποδοθούν ευθύνες όμως.

«Ιωάννης Τραγάκης»: Μετά τις 28 Σεπτέμβρη δεν μπορούν να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε πολιτικούς, αλλά υπάρχουν και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα που πιθανόν να μην είναι πολιτικοί. Σημασία έχει να αποκαλυφθεί που πήγαν αυτά τα 25 εκατομμύρια δολάρια και εγώ έχω δεσμευτεί ότι θα τα αναζητήσω μέχρι τέλους.

 

ΔΗΜ: Μάλιστα. Κύριε Τραγάκη σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

«Ιωάννης Τραγάκης»: Εγώ σας ευχαριστώ.


Η συνέντευξη δόθηκε στον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Πετρόπουλο, την 01/08/2006.

Print
1352 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω