Search
× Search
Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024

Χαιρετισμοί

/ Κατηγορίες: Χαιρετισμοί

Χαιρετισμός του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιάννη Τραγάκη σε Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολις

Χαιρετισμός

του Αντιπροέδρου της Βουλής

κ. Γιάννη  Τραγάκη

στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης 


Κύριε Πρόεδρε

 

Αγαπητοί Απόφοιτοι,

 

Κυρίες και κύριοι,

 

Επιτρέψτε μου να σας εξομολογηθώ ότι μπαίνοντας και αντικρίζοντας αυτή την κατάμεστη αίθουσα αισθάνθηκα ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση. Πραγματικά, έχοντας και εγώ δυο παιδιά και παρακολουθώντας από κοντά τον αγώνα τους στο διάβασμα, την καθημερινή τους κούραση και αγωνία να ανταπεξέλθουν στις ολοένα αυξανόμενες εκπαιδευτικές ανάγκες, ξέρω πολύ καλά ότι ο δρόμος που διαλέξατε είναι δύσκολος και ανηφορικός.

 

Πιστέψτε με, αυτά τα χρόνια είναι τα πιο κουραστικά αλλά και ταυτόχρονα τα πιο δημιουργικά της ζωής σας.

 

Ξέρω, ότι πολλοί σας κατηγορούν συχνά ως την γενιά της ήσσονος προσπάθειας και της καλοπέρασης. Εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτή την κριτική, την οποία θεωρώ εν πολλοίς άδικη.

 

Οι καιροί έχουν αλλάξει και η σημερινή νέα εποχή σας φέρνει αντιμέτωπους με μεγαλύτερες προκλήσεις και διαρκώς υψηλότερες απαιτήσεις. Και μόνο, όμως, το γεγονός ότι σήμερα είστε εδώ, είμαστε όλοι μαζί εδώ, πρέπει να γεμίζει εσάς και τις οικογένειες σας περηφάνια και πίστη• πίστη ότι ξεκινάτε γεμάτοι εφόδια μια νέα μακρινή διαδρομή.

Άλλωστε, δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε την δυναμική φορέων εκπαίδευσης όπως το Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης, την συμβολή και την διασύνδεση τους με την σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας.

 

Θέλω, λοιπόν, να απευθυνθώ σε εσάς τους φοιτητές και να σας πω ένα μεγάλο μπράβο για την επιτυχή ολοκλήρωση των βασικών και μεταπτυχιακών σας σπουδών στο όντως, απαιτητικό πρόγραµµα του Πανεπιστημίου σας.

 

Η απονοµή του διπλώµατος σας αποτελεί την επιβράβευση της θυσίας και του µόχθου σας, είναι το επιστέγασµα της προσπάθειας που σας χάρισε όχι µόνο τα εφόδια επιβίωσης και προόδου αλλά και την ικανοποίηση της επίτευξης ενός σηµαντικού στόχου της ζωής σας για τον οποίο μπορείτε να είστε περήφανοι.

Υπερήφανοι αλλά και δικαιωμένοι πρέπει να αισθάνονται και οι γονείς σας, που είμαι σίγουρος ότι δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα και αφιερώνουν το δικό τους παρόν στην εξασφάλιση του δικού σας μέλλοντος.

Το πτυχίο που σας απονέμεται είναι ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να επιβιώσετε και να προοδεύσετε στη αρένα του ανταγωνισµού.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον κάθε ένα από εσάς ξεχωριστά και να σας ευχηθώ κάθε προσωπική και επαγγελµατική επιτυχία.

 

Βασιστείτε στις δυνάµεις σας και τις γνώσεις που πήρατε.

Εµείς θα είμαστε εδώ για οτιδήποτε µας χρειαστείτε.


Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους λέκτορες, τους καθηγητές και εκπαιδευτές των προγραµµάτων σας, καθώς επίσης και όλους τους συντελεστές της πετυχημένης αποψινής εκδήλωσης.


Ευχαριστώ και εύχοµαι σε όλους µια ευχάριστη βραδιά.

Print
1714 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω