Search
× Search
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Χαιρετισμοί

/ Κατηγορίες: Χαιρετισμοί

Χαιρετισμός του Α' Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γιάννη Τραγάκη σε φοιτητές του Πανεπιστημίου της Κύπρου κατά την επίσκεψη τους στη Βουλή

Χαιρετισμός του
Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής
κ. Γιάννη Τραγάκη
κατά την επίσκεψη 30μελούς αντιπροσωπείας φοιτητών
του Πανεπιστημίου της Κύπρου
στη Βουλή των Ελλήνων
 
 
Κύριε Πρέσβη της Κύπρου,
Αγαπητοί καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου της Κύπρου και του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας καλωσορίζουμε, με ιδιαίτερη χαρά, στη Βουλή των Ελλήνων, στο χώρο που χτυπάει η καρδιά της Δημοκρατίας.
Πραγματικά, είναι για εμένα ξεχωριστή τιμή, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, να χαιρετίσω αυτή την επίσκεψη και να σας μεταφέρω τους αδελφικούς του χαιρετισμούς. Άλλωστε, από αύριο ο κ. Μεϊμαράκης πραγματοποιεί στην Κύπρο το πρώτο επίσημο ταξίδι του ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
 
Διαπιστώνω με πολύ ικανοποίηση ότι αποτελεί, πλέον, παράδοση οι φοιτητές που έρχονται από όλο τον κόσμο να επισκέπτονται το ελληνικό Κοινοβούλιο. Συνιστά έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος σας στις αρχές, τις αξίες, αλλά και την ιστορία της Δημοκρατίας.
 
Χαίρομαι, επίσης, διότι σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να απευθυνθώ σε αδελφούς Κυπρίους, σε επιστήμονες και ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου της Κύπρου, ενός πολύ σημαντικού εκπαιδευτικού ιδρύματος.
 
Το Πανεπιστήμιο της Κύπρου αποτελεί την κορυφαία βαθμίδα της Παιδείας της Κύπρου και έχει καταξιωθεί τοπικά και διεθνώς τόσο με το επίπεδο διδασκαλίας του όσο και με το πλούσιο ερευνητικό έργο που έχει επιδείξει.  
 
Πληροφορούμαι, ότι το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου σας σημείωσε μεγάλη επιτυχία σε Παγκόσμιο διαγωνισμό για Πράσινες Εφαρμογές Τεχνολογιών Πληροφορικής Και Επικοινωνιών που διοργανώνει η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) παίρνοντας το πρώτο βραβείο με την ερευνητική εφαρμογή «Κοινωνικός Ηλεκτρισμός», του υποψήφιου διδάκτορα Ανδρέα Καμηλάρη.
Όπως και τη πολύ σημαντική συμβολή της πειραματικής ομάδας Φυσικής υψηλών ενεργειών του Πανεπιστημίου της Κύπρου στην ανακάλυψη του νέου σωματιδίου στο πείραμα CMS του CERN.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο λοιπόν!
Συνεχίστε την πολύ καλή δουλεία που κάνετε, σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
 
Ως Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, θέλω να εκφράσω τις ευχές μου στην Κυπριακή Δημοκρατία για καλή επιτυχία στην Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Για τους επόμενους έξι μήνες η Κύπρος θα αποτελέσει το κέντρο εξελίξεων και ζυμώσεων ολόκληρου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, γεγονός που θα έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις για τη μελλοντική πορεία της Μεγαλονήσου μας.
Είμαι σίγουρος ότι η Κύπρος θα ανταποκριθεί πλήρως στην πρόκληση της ιστορικής πρώτης της Προεδρία στην Ε.Ε., μια πρόκληση που γίνεται ακόμα μεγαλύτερη στην παρούσα συγκυρία της βαθιάς ύφεσης και της κρίσης χρέους που δοκιμάζει την Ευρώπη.
 
Σας καλωσορίζω, λοιπόν, για ακόμα μια φορά στο ελληνικό Κοινοβούλιο και εύχομαι ολόψυχα, στη καθεμία και τον καθένα σας ξεχωριστά, καλή σταδιοδρομία.
 
Σας ευχαριστώ.
Print
1705 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω