Search
× Search
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Χαιρετισμοί

/ Κατηγορίες: Χαιρετισμοί

Χαιρετισμός του Γ. Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. στο 7ο συνέδριο "ΓΕΦΥΡΕΣ 2008"

Χαιρετισμός του
 Γ. Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.
κ. Γιάννη Τραγάκη
στο 7Ο Συνέδριο «ΓΕΦΥΡΕΣ 2008»,
με θέμα:
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
 
 
 
Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2008
 
 
Φίλες και φίλοι,
 
Επ’ ευκαιρίας, του 7ου Συνεδρίου ΓΕΦΥΡΕΣ 2008 με θέμα τον ρόλο του Ανθρώπινου Δυναμικού και της Παιδείας στην Περιφερειακή Ανάπτυξη, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τους ειλικρινείς χαιρετισμούς μου.
 
Είναι γεγονός, ότι η περιφερειακή ανάπτυξη, ιδιαίτερα των λιγότερο ανεπτυγμένων περιοχών, εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του εκπαιδευτικού μας συστήματος, από τη διάδοση και ανάπτυξη της εκπαίδευσης. Εξαρτάται, από τη διαθεσιμότητα ικανού ανθρώπινου δυναμικού, από την δυνατότητα των εργαζομένων και των επιχειρήσεων να προσαρμόζονται στις οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις, μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που διαρκώς μεταβάλλεται.
 
Η εφαρμογή μιας σύγχρονης περιφερειακής πολιτικής, είναι και πρέπει να είναι συνυφασμένη με την εκπαίδευση και την έρευνα. Για αυτόν το λόγο, η αναβάθμιση της παιδείας, η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Προωθούμε μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν τον αναπτυξιακό ρόλο της ανώτατης εκπαίδευσης. Εργαζόμαστε, για να οικοδομήσουμε μια ποιοτική και αποδοτική παιδεία, που θα τροφοδοτεί και θα συμβάλει στην περιφερειακή ανάπτυξη.
 
Φίλες και φίλοι,
 
Η εθνική στρατηγική για την περιφερειακή ανάπτυξη είναι γεγονός σε πλήρη εξέλιξη. Είναι δέσμευση μας, της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ότι το 80% των πόρων του Ε.Σ.Π.Α. (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς), που συνολικά ξεπερνούν τα 20 δις ευρώ, θα κατευθυνθεί στην περιφέρεια.
 
Ξεπερνούμε, τις πολιτικές που οδηγούν στον διαχωρισμό της Ελλάδας στα δύο. Του κέντρου και της περιφέρειας.
Για εμάς, η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στην περιφέρεια.
 
Σας ευχαριστώ και εύχομαι ολόθερμα καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου.
Print
1598 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω