Search
× Search
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Χαιρετισμοί

/ Κατηγορίες: Χαιρετισμοί

Χαιρετισμός του Γ. Γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ. Γ. Τραγάκη στην 7η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (Πα

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2009
 
Χαιρετισμός του
Γ. Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.
κ. Γιάννη Τραγάκη
στη 7η Γενική Συνέλευση της
Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε)
 
 
 
Κύριε Πρόεδρε,
 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
 
Αγαπητοί συμπατριώτες,
 
 
Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά σήμερα, διότι σαν Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. μου δίνεται η δυνατότητα να απευθύνω χαιρετισμό στην εναρκτήρια συνεδρίαση των εργασιών της 7ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε), που γίνεται εδώ, στον Ναό της ελληνικής Δημοκρατίας, την Βουλή των Ελλήνων.
 
Καλωσορίζω, λοιπόν, και χαιρετίζω ένα κομμάτι των πιο πετυχημένων και πιο διακεκριμένων ομογενών μας. Θεωρώ πως εσείς, τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε., με τη καταξίωση και την επιτυχία σας, σε ισχυρές κοινωνίες και χώρες, ανάμεσα σε έναν υψηλό ανταγωνισμό, με τις ευαισθησίες και το αίσθημα ευθύνης που σας διακρίνουν, αποτελείται τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδος ανά τον κόσμο. 
Πιστεύω ότι η Πα.Δ.Ε.Ε, έχει τεράστιες δυνατότητες. Όλα αυτά τα χρόνια - ιδιαίτερα απο τότε που απέκτησε νομική υπόσταση, το 2005 - έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες και έχει επιτελέσει έργο υψηλού επιπέδου. Έχω την πεποίθηση, ότι υπηρετείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους στόχους για τους οποίους γεννήθηκε αυτή η Ένωση:
 
ØΤην επικοινωνία μεταξύ των ελληνικής καταγωγής μελών κοινοβουλίων σε μη ελληνόφωνες χώρες.
 
ØΤην ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών προέλευσης των μελών.
 
ØΤην προαγωγή, διάδοση και προβολή των αρχών του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής παιδείας και της ελληνικής γλώσσας στις χώρες προέλευσης.
 
Διακόσια είκοσι έξι (226) εκλεγμένα μέλη σε νομοθετικά σώματα και κοινοβούλια σε 24 χώρες, με ισχυρές κοινωνικές βάσεις και αποτελεσματική δράση, αντιπροσωπεύουν μια δυναμική διάσταση του Οικουμενικού Ελληνισμού που δραστηριοποιείται, προοδεύει και διακρίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Κυρίες και κύριοι,
Φίλες και φίλοι,
 
ΗΕλλάδα, σήμερα,προοδεύεικαικατέχειπλέονδιακριτόρόλοκαιλόγοσταδιεθνήζητήματα. Έχει ισχυρή φωνή μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σημαντική παρουσία στον παγκόσμιο χάρτη. Συμμετέχει ισότιμα και με αποφασιστικό λόγο στις διεθνείς εξελίξεις.
 
Ωστόσο, αναγνωρίζουμε όλοι ότι οι εποχές που διατρέχουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Το διεθνές, παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούμαστε είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Χαρακτηρίζεται από έντονη αστάθεια και αβεβαιότητα. Συντελούνται αλλαγές, ανακατατάξεις και αναδιατάξεις δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα της διεθνούς σκηνής. Στον τομέα της οικονομίας, της πολιτικής, της διπλωματίας, της ενεργειακής και γεωστρατηγικής πολιτικής.
 
 
 
 
Τα εθνικά μας θέματα, βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.
 
Ηπιοασφαλήςοδόςγιαναεπιτύχουμετουςστόχουςμαςείναιηοδόςτηςσυνεργασίαςκαι τηςεπικοινωνίας.Τηςσυναίνεσηςκαι της συνένωσηςδυνάμεων. Καιεδώορόλοςσας, ο ρόλος της Πα.Δ.Ε.Ε,είναιεξαιρετικάσημαντικός.
 
Οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε αρμονικά, να σταθούμεδίπλαστηνΕλλάδα.Γιατην προώθησητωνεθνικώνμαςσυμφερόντωνκαι την αντιμετώπιση τωννέων προκλήσεων πουαντιμετωπίζουμε.
 
Κοινή επιθυμία και βασική προτεραιότητα όλων μας είναι να προσφέρουμε ουσιαστική και αμοιβαία βοήθεια σε όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τόσο την Ελλάδα όσο και τον Απόδημο Ελληνισμό.
 
Κυρίες και κύριοι,
 
Κλείνοντας το σύντομο αυτό χαιρετισμό, θέλω για ακόμα μια φορά να σας συγχαρώ για το τεράστιο έργο που επιτελείτε.
 
Σας ευχαριστούμε, γιατί συμβάλλετε στο να διατηρηθούναναλλοίωτεςοιελληνικέςπαραδόσεις, ηγλώσσα, ταήθη, ταέθιμα, ηπολιτιστικήμαςκληρονομιά.
 
Μεταλαμπαδεύετεαπόγενιάσεγενιάαξίεςπουμαςενώνουν,κρατώντας ψηλά τη σημαία του Ελληνισμού , σε όλο τον κόσμο.
 
Σας ευχαριστώ πολύ.
Print
1601 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω