Search
× Search
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Χαιρετισμοί

/ Κατηγορίες: Χαιρετισμοί

Χαιρετισμός του Προέδρου της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος Ιωάννη Τραγάκη για την ηλεκτρονική σελίδα της Επιτροπής

Χαιρετισμός του Προέδρου της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος Ιωάννη Τραγάκη για την ηλεκτρονική σελίδα της Επιτροπής (http://www.syntagmatikianatheorisi.gr)

Καλώς ήλθατε στο Διαδικτυακό Τόπο της Νέας Δημοκρατίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Η πορεία της Νέας Δημοκρατίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις μεγάλες αλλαγές που προσδιορίζουν και προσδιορίζονται από τον καταστατικό χάρτη της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Οι συνταγματικές αλλαγές που μεσολάβησαν συνεισέφεραν αλλά δεν μετέβαλαν την ουσία του καταστατικού μας κειμένου. Η πρόταση αναθεώρησης αυτή συνιστά μια κορυφαία θεσμική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας με ρυθμιστικό εύρος, ποιοτικό βάθος, διακομματική αποδοχή και μακρύ ορίζοντα. Θα πρόκειται για την αποτύπωση του νέου πολιτικού πολιτισμού και της ωριμότητας της δημοκρατίας μας στον καταστατικό χάρτη της πατρίδας μας. Ότι δεν έγινε στις προηγούμενες αναθεωρήσεις και ότι διαπιστώθηκε από την πράξη ότι χρειάζεται να τροποποιηθεί, αναλαμβάνουμε τώρα την ευθύνη να το κάνουμε με αυτήν τη νέα συνταγματική πρωτοβουλία. Προκειμένου να προσαρμοσθεί η Ελλάδα στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις και να βαδίσουμε στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

 

Επιδιώκουμε μια σύγχρονη παιδεία που να είναι κτήμα όλων των πολιτών, προσβλέπουμε στην ποιοτική αναβάθμιση της απονομής της δικαιοσύνης, στην προστασία του περιβάλλοντος, την αποτελεσματική διασφάλιση της ιδιοκτησίας κατά προορισμό, θέλουμε να στρέψουμε το κράτος στο μέλλον θέτοντας το στην υπηρεσία του πολίτη, να προκαλέσουμε μια έκρηξη διαφάνειας και δημόσιου ήθους παντού.

 

Γι’ αυτό εγκαινιάζουμε ένα ανοιχτό βήμα, έναν τόπο συνάντησης, ανταλλαγής και σύνθεσης, απόψεων, με σκοπό τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος συναίνεσης, που θα ενθαρρύνει τις καινοτόμες ιδέες και την έμπνευση, αλλά και θα καθελκύει με ρεαλισμό ένα ολοκληρωμένο σχέδιο – συνταγματικό πλαίσιο για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ενώπιον της πρόκλησης αυτής σας καλούμε να καταθέσετε τις προτάσεις σας, να αναδιαμορφώσουμε έναν σύγχρονο καταστατικό Χάρτη, που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, των Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών.

 

Ιωάννης Τραγάκης,
Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής,
Πρόεδρος της Επιτροπής

Print
1863 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω