Search
× Search
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Α' Αντιπροέδρου Βουλής και υπ. Βουλευτή Β' Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ "ΒΗΜΑ FM"

Σημεία της συνέντευξης του

Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής

και υπ. Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο Ρ/Σ  ΒΗΜΑ FM

 

Δημοσιογράφος:  Γ. Κακούσης, Δ. Σταυρόπουλος   

 

 

 

Για τις δημοσκοπήσεις και αν μπορεί να γίνει η ανατροπή:

 

Για να το αναλύσω ποδοσφαιρικά, μια ομάδα που χάνει δύο μηδέν και ισοφαρίζει δύο δύο τελικά το κερδίζει το παιχνίδι.

 

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κυμαίνεται από 2% έως 4%, σας θυμίζω όμως ότι όλες οι δημοσκοπήσεις του 2012, όπως και τα exit polls, έδειχναν ότι υπήρχε ένα προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά κέρδισε η Ν.Δ. με διαφορά 3%. Η εμπειρία μου, από τις δεκαπέντε εκλογές που έχω κάνει, μου έχει δείξει ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Ν.Δ. έχει υψηλή συσπείρωση κάλπης. Το 11% του εκλογικού σώματος είναι αναποφάσιστοι και περίπου ένα 6% λένε ότι θα ρίξουν λευκό ή άκυρο. Από το 6% λευκό/άκυρο συνήθως ένα 3% μεταφέρεται στο τέλος στους αναποφάσιστους. Σε όλους αυτούς τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους δεν απευθύνεσαι στο θυμικό του με συνθήματα και αφίσες, απευθύνεσαι στη λογική τους. Για να τους πείσεις πρέπει να έχει πρόγραμμα και να δίνεις προοπτική και ελπίδα και σε αυτό η Ν.Δ. υπερέχει. Για αυτό τον λόγο, παρουσιάζει πάντα αξιοσημείωτη συσπείρωση κάλπης.

 

Αρκεί, βέβαια, να προσέλθουν οι ψηφοφόροι στις κάλπες. Οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που η Ν.Δ., η οποία έχει υψηλό ποσοστό στην επαρχία, θα δυσκολευτεί να προσελκύσει τους ψηφοφόρους της από την Αθήνα ή από τις άλλες περιφέρειες να πάνε να ψηφίσουν.

 

Για την Β’ Περιφέρεια του Πειραιά:

 

Η Β’ Περιφέρεια του Πειραιά, στην οποία πολιτεύομαι, έχει ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό θέμα που είναι η ανεργία. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας σε όλη την Ευρώπη σε μια περιοχή όπως είναι το Πέραμα, όπου η ναυπηγοεπισκευαστική βάση δεν πάει καθόλου καλά, δεν δουλεύει, η οικοδομή έχει πέσει.

 

Σε αυτά τα προβλήματα απαντάς με ανάπτυξη. Για παράδειγμα, η μεγαλύτερη αποκρατικοποίηση που έγινε στη χώρα μας ήταν της COSCO, με την παραχώρηση της προβλήτας 2 και 3 στο λιμάνι του Πειραιά.

 

 

Αυτή η αποκρατικοποίηση έδωσε εργασία σε 950 ανθρώπους, της περιφέρειας μου μάλιστα. Και με την νέα σύμβαση που υπογράφηκε πριν από τις γιορτές και η οποία προβλέπει την παραχώρηση της προβλήτας 1 και την ανάμειξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ώστε να γίνει ο Πειραιάς το πρώτο διαμετακομιστικό κέντρο της Μεσογείου, θα δημιουργηθούν άλλες δύο χιλιάδες θέσεις εργασίας.

 

H COSCO, επίσης, έχει υψηλό πολλαπλασιαστή, διότι πρέπει να ξέρουμε ότι μια επένδυση έχει τον πολλαπλασιαστή της, σε σχέση με όλα τα άλλα επαγγέλματα που ωφελούνται και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

 

 

Για την συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ:

 

Όταν έγινε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, τότε, ο κ. Παπούλιας είχε προτείνει να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας από όλα τα κόμματα. Ανταποκρίθηκαν μόνο η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να μείνει στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην σιγουριά δηλαδή, για να μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να ασκεί μια αντιπολίτευση στείρα.

 

Τώρα τελευταία, έχω καταλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας ότι μπορεί να γίνει κυβερνών κόμμα έχει βάλει νερό στο κρασί του και έχει αρχίσει την λεγόμενη κυβίστηση, η οποία δεν ξέρουμε μέχρι που θα φτάσει. Το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι συνιστώσες του, οι οποίες έχουν μεν απορροφηθεί, αλλά δεν έχουν καταργηθεί. Για να μην ξεχνάμε και την αριστερή πλατφόρμα, η οποία είναι μια υπαρκτή αντιπολίτευση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Print
1267 Rate this article:
No rating

Ομιλίες

Συνεντεύξεις

Δηλώσεις

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω