Search
× Search
Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Α' Αντιπροέδρου της Βουλής & υποψήφιου Βουλευτή Β' Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Τ/Σ "ACTION 24"

Σημεία της συνέντευξης του

Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής

και υποψήφιου βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στον Τ/Σ  ACTION 24

 

Δημοσιογράφοι: Β. Νέζος – Γ. Ζαρκαδούλια

 

 

 

Για την πόλωση μεταξύ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ:

 

Από την εμπειρία μου, έχω λάβει σε δεκαπέντε εκλογές, θέλω να σας πω ότι η πόλωση εμφανίζεται πάντα μεταξύ των δύο διεκδικητών της εξουσίας και ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές. Αυτή τη φορά η πόλωση άρχισε νωρίτερα και αυτό γιατί τα κόμματα έπρεπε να αυξήσουν την συσπείρωση τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαρχής καλύτερη συσπείρωση, οπότε η πόλωση ωφέλησε την Ν.Δ., αύξησε τα ποσοστά της και για αυτό μείωσε την διαφορά.

 

Για τις δημοσκοπήσεις:

 

 Η Ν.Δ. έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων κομμάτων, σε ότι αφορά τη λεγόμενη συσπείρωση κάλπης. Η συσπείρωση κάλπης προκύπτει από τους πολίτες που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσουν και είναι γεγονός ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων είναι πολύ υψηλό πέντε ημέρες προ των εκλογών. Το 19% του εκλογικού σώματος δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει και εμείς στοχεύουμε σε αυτό το ποσοστό. Το δε 11% λέει ότι θα αποφασίσει πάνω από την κάλπη.

 

Στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους δεν απευθύνεσαι στο θυμικό τους, τα συνθήματα δεν περνάνε. Πρέπει να απευθυνθείς με πρόγραμμα, με προοπτική και ελπίδα. Έχω την αίσθηση, ότι εμείς το καταφέρνουμε αυτό και για αυτό κάθε φορά, στις εκλογές, η Ν.Δ. έχει υψηλή συσπείρωση κάλπης. Σας θυμίζω, ότι και στις εκλογές του 2012 ακόμα και τα exit polls έδιναν μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ κατά δύο μονάδες και το βράδυ η Ν.Δ. βγήκε πρώτη με 2,8 μονάδες.

 

Για τις συνεργασίες:

 

Θυμίζω ότι και το 2012 είχε ζητηθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να υπάρξει μια ευρύτατη συμμαχία, με τη δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η οποία θα μπορούσε να διαπραγματευτεί το χρέος, εν είδη εθνικού διαπραγματευτή.

 

 

Τότε, ανταποκρίθηκε μόνο η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ, αλλά δεν ανταποκρίθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προτίμησε την μοναξιά της αντιπολίτευσης. Είναι μια ωραία μοναξιά αυτή, μπορείς να λες ό,τι θέλεις, χωρίς να απολογείσαι για τίποτα και για αυτό απολαμβάνουν αυτά τα δημοσκοπικά ποσοστά, τα οποία πιστεύω ότι μέχρι την τελευταία ημέρα θα έχουν αλλοιωθεί.

 

 

Για τη ρητορική της Ν.Δ. και εάν χάνει ψηφοφόρους από το Κέντρο:

 

Εμείς ανήκουμε στην κεντροδεξιά και εκεί μας καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις. Στην ιδρυτική πράξη της Ν.Δ., την οποία είχα την τύχη και την τιμή να υπογράψω, επί Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1974, αναφέρεται ότι ο χώρος που εκπροσωπεί η Ν.Δ. είναι από τις παρυφές της αριστεράς έως τις παρυφές της άκρας δεξιάς. Εμείς απευθυνόμαστε σε έναν ευρύτερο χώρο, δεν υπάρχουν πλέον αυτές οι ταμπέλες, αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι τι πρόγραμμα καταθέτει το κάθε κόμμα.

 

Για τα προγράμματα των κομμάτων:

 

Μου κάνει εντύπωση, ότι και τα δύο κόμματα εξουσίας αναφέρονται μόνο στο οικονομικό σκέλος των προγραμμάτων τους. Υπάρχουν και τα κοινωνικά ζητήματα. Εγώ πολιτεύομαι σε μια περιφέρεια, την Β’ Πειραιά, η οποία έχει αυξημένα κοινωνικά προβλήματα, με μεγαλύτερο από όλα την ανεργία, η οποία αγγίζει δυσθεώρητα ποσοστά. Σκεφτείτε, ότι το Πέραμα είναι η περιφέρεια της Ευρώπης με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας, στο 35%, είναι τρομακτικό. Η Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη δεν δουλεύει καθόλου. Σε αυτά τα ζητήματα πρέπει να εστιάσουμε.

 

Για την αντιμετώπιση της ανεργίας:

 

Η καταπολέμηση της ανεργίας γίνεται με ανάπτυξη, με τη αξιοποίηση των εργαλείων και των μοχλών εκείνων που θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάπτυξης. Θα αναφέρω δύο παραδείγματα, το πρώτο είναι της Cosco. Η Cosco είναι η μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση που έγινε στη χώρα μας. Απέδωσε 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ, έδωσε 1000 θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά και έχει υψηλό πολλαπλασιαστή σε ότι αφορά τα κέρδη της. Αν επεκταθεί, δε, στην προβλήτα 1 θα δημιουργήσει άλλες δύο χιλιάδες θέσεις εργασίας. Το δεύτερο παράδειγμα, είναι τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, από την παραχώρηση των οποίων η χώρα πήρε 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, θα γίνουν 3 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεις, ώστε τα αεροδρόμια αυτά να μπορούν να δέονται τσάρτερ εκατομμυρίων τουριστών. Ξέρετε τι λέει για όλες αυτές τις συμφωνίες ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι θα τις καταργήσει.

 

 

Για το 2009, το χρέος και το έλλειμμα:

 

Για το 2009, θα πω για τα τεράστια λάθη που έκανε τότε η στατιστική υπηρεσία, όταν ενέταξε στο χρέος υποχρεώσεις οι οποίες δεν υπήρχε κανένας λόγος να μπουν. Ενέταξε, για παράδειγμα, στο χρέος τα ασφαλιστικά ταμεία, όταν όλες οι χώρες της Ευρώπης τα έχουν εντάξει σε έναν ειδικό λογαριασμό που δεν ανήκει στο δημόσιο χρέος. Και δεν είναι μόνο αυτό. Μην ξεχνάτε ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2009, την τύχη της χώρας την διαχειρίστηκε ο κ. Παπανδρέου, όπου εκεί εκτινάχθηκε το χρέος. 

Print
1303 Rate this article:
No rating

Ομιλίες

Συνεντεύξεις

Δηλώσεις

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω