Search
× Search
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Δελτία Τύπου

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Α' Αντιπροέδρου της Βουλής, Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ "ALPHA 98,9"

Σημεία της συνέντευξης του

Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο Ρ/Σ  ALPHA 98,9

 

Δημοσιογράφος: Δ. Βερύκιος

 

 

 

Για το εάν το διάγγελμα του Πρωθυπουργού έφερε συσπείρωση:

 

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού ήταν μια πρόσκληση – πρόκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις και τους ανεξάρτητους βουλευτές να αντιληφθούν ότι αυτή η ώρα είναι η ώρα της ευθύνης τους. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, δίνει την ευκαιρία σε κάθε βουλευτή να αναλάβει τις ευθύνες του, αγνοώντας ακόμα και τις κομματικές γραμμές.

 

Έχω την αίσθηση, ότι το διάγγελμα του Πρωθυπουργού έφερε συσπείρωση, η οποία ήδη άρχισε να λειτουργεί και βέβαια η «μητέρα των μαχών» είναι η τρίτη ψηφοφορία, όπου εκεί πολλά μπορούν να γίνουν. Μεσολαβεί μια βδομάδα μέχρι τότε και όπως γνωρίζετε ο πολιτικός χρόνος μετράει διαφορετικά.

 

Για την υπόθεση Χαϊκάλη:

 

Αυτή η υπόθεση είναι βούρκος, είναι η κατάντια του πολιτικού συστήματος, μου προκαλεί απέχθεια. Έχω πει, πολλές φορές, ότι κάθε Βουλή είναι χειρότερη από την προηγούμενη, αλλά την κατάντια αυτής της Βουλής δεν πρόκειται να την ξαναδούμε. Είναι άνευ προηγουμένου.

 

Δεν αναφέρομαι μόνο στον κ. Χαϊκάλη, αυτά που έκαναν ο Βουδούρης και ο Παραστατίδης, αυτά που έκανε η Γιαταγάνα, άλλα να λένε και να εκθέτουν δημοσιογράφους, αυτά είναι πρωτόγνωρα, πρωτοφανή, ανεπίτρεπτα πράγματα.

 

Αυτή η υπόθεση δεν εκφράζει το σύνολο του πολιτικού κόσμου, δεν μπορεί να μας παίρνει όλους η μπάλα, δεν είναι έτσι.

 

Για το εάν αυτή η υπόθεση θα συσπειρώσει ή όχι τους ΑΝ.ΕΛ.:

 

Καταρχήν, θα συσπειρώσει τους πολίτες έναντι των ΑΝΕΛ. Μην νομίζουν ότι οι πολίτες μένουν ανεπηρέαστοι από όλα αυτά που βλέπουν και δεν τους κρίνουν. Επίσης, έχω την αίσθηση ότι οι σκεπτόμενοι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα έχουν προβληματιστεί ήδη από την εξέλιξη αυτών των φαινομένων.

 

 

Για το εάν ο κ. Χαϊκάλης έπρεπε να προχωρήσει σε αυτές τις καταγγελίες:

 

Ο κ. Χαϊκάλης, από ότι είδαμε, είχε συναλλαγές αρκετό καιρό πριν με αυτόν τον κύριο, έπρεπε να κάνει αυτές τις καταγγελίες πολύ νωρίτερα και όχι να περιμένει να τις κάνει μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ψηφοφορίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Για την επίθεση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ και την κατονομασία του Α. Τσίπρα ως ενορχηστρωτή αυτής της υπόθεσης:

 

Ψέματα είναι; Ο Τσούκαλης το ξεκίνησε με την καταγγελία περί κουμπαρά. Το πήραν πίσω τον κουμπαρά, μετά έλεγαν άλλα και μετά άλλα. Νομίζετε ότι δεν υπήρξε συμπαιγνία ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ για όλη αυτή την υπόθεση; Γιατί τόση βιασύνη από τον κ. Τσίπρα να υιοθετήσει την καταγγελία αυτή, δεν έπρεπε να περιμένει λίγο να δει τι θα πει η δικαιοσύνη; Να περιμένει να δει τι θα πει και ο ίδιος ο «κατηγορούμενος», ο οποίος βγήκε και είπε άλλα αντί άλλων;

 

Για τον οδικό χάρτη που έχει χαράξει ο Πρωθυπουργός:

 

Ο οδικός χάρτης είναι εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, διαπραγμάτευση με την τρόικα για να κλείσει το report, η πιστοληπτική γραμμή πίστωσης και τελευταίο και κυριότερο είναι το θέμα του χρέους. Αυτό το θέμα αγγίζει όχι μόνο αυτή την γενιά, αλλά και τις επόμενες δύο γενιές, τα εγγόνια μας. Το θέμα του χρέους θα πρέπει να ρυθμιστεί με σύνεση, με συνεννόηση και συναίνεση. Εγώ επιμένω στην ιδέα του εθνικού διαπραγματευτή, ας μην είναι πολιτικά πρόσωπα κατ’ ανάγκην, ας είναι τεχνοκράτες από όλες τις πλευρές, οι οποίοι θα βρουν μια ενιαία γραμμή για τη λύση του χρέους.

 

Για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί μονομερούς διαγραφής του χρέους:

 

Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Είχα επισκεφτεί τη Σλοβενία και μίλαγα με τους αξιωματούχους εκεί και μου έλεγαν ότι μας έχουν δανείσει με πολύ χαμηλό επιτόκιο και οι ίδιοι δανείζονται με πολύ υψηλότερο επιτόκιο. Όταν υπάρχουν αυτά τα 27 Κοινοβούλια που μας έχουν δανείσει, πιστεύει κανείς ότι με μονομερή δική μας απόφαση θα πουν ότι μας διαγράφουν το χρέος;

 

Να πούμε ότι θα διαγραφεί το χρέος προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που έχουν αποκτηθεί ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά, ναι, αυτό το ζητάει και η κυβέρνηση. Να πούμε να παραταθεί το χρέος, από τα τριάντα στα πενήντα χρόνια, ναι, αυτό είναι μια πολύ καλή λύση. Να χαμηλώσει το επιτόκιο και να υπάρχει μια περίοδος χάριτος δέκα ετών, ναι. Αυτή είναι η λύση για το χρέος, αυτό πρέπει να ζητήσουμε και να διαπραγματευτούμε.

 

Για να το πετύχουμε, όμως, αυτό δεν θα πρέπει να υπάρχουν παράταιρες φωνές, πρέπει όλοι μαζί να έχουμε μια φωνή και μια γραμμή για το χρέος. Όταν βγαίνει η αντιπολίτευση και φωνάζει ότι το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο, τότε περιμένουμε να το κάνει η αγορά; Όταν την ίδια στιγμή, βγαίνουν δεκάδες αξιωματούχοι της Ε.Ε και λένε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. 

Print
1325 Rate this article:
No rating

Ομιλίες

Συνεντεύξεις

Δηλώσεις

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης

Δήλωση του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιστορική έδρα της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω