Search
× Search
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή Β' Πειραιά, Ι. Τραγάκη, στον ΣΚΑΙ

Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή Β' Πειραιά, Ι. Τραγάκη, στον ΣΚΑΙ

 

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης:

 

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση βρίσκεται σε vertigo. Διότι, από τη μια κατηγορούν τον Σόιμπλε και από την άλλη τον εξυμνούν, θυμηθείτε  προ δεκαπέντε ημερών τα κολακευτικά λόγια που είπε ο κ. Τσακαλώτος για τον κ. Σόιμπλε. Θυμηθείτε, επίσης, ότι κατηγορούσαν το ΔΝΤ και πριν δεκαπέντε ημέρες εκλιπαρούσαν να μπει το ΣΝΤ στο πρόγραμμα. Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μια ασάφεια ως προς το τι θέλει η κυβέρνηση.

 

Το είπε και ο κ. Τσακαλώτος, ότι είναι σαν να βρίσκεται σε ένα γήπεδο, ως προπονητής, και δεν ξέρει που είναι τα γκολπόστ. Ο κ. Πρωθυπουργός, δε, από την καθαρή λύση στο θέμα του χρέους πήγε στο καθαρό δρόμο και χθες μίλησε για καθαρό διάδρομο, στενωπό δηλαδή. Όλα αυτά τα καταγράφουν οι άλλοι.

 

Καταγράφονται και στις δημοσκοπήσεις οι παλινωδίες αυτές, συντριπτικά μάλιστα. Όταν το 80% του ελληνικού λαού λέει ότι δεν πάει καλά η χώρα στις διαπραγματεύσεις και όταν το 60% αυτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και πιστεύουν ότι πάει σε λάθος κατεύθυνση.

 

Σκεφτείτε ότι η κυβέρνηση, με το πρόγραμμα που έχει τώρα, θέλει να πάει τη χώρα εκεί που ήταν το 2014, δηλαδή επτά ολόκληρα χρόνια. Μάλιστα, στην εισηγητική έκθεση του 4ου μνημονίου δηλώνεται σαφώς ότι η συμφωνία για το χρέος του 2012 ήταν μια καλή συμφωνία, τόσο ως προς την απομείωση του χρέους, όσο και ως προς τη συνέχιση της δανειοδότησης. Δηλαδή τι κάνουν; Πατάνε πάνω στα απόνερα της συμφωνίας του 2012 για να πάρουν ότι μπορούν να πάρουν.

 

Για την αξιολόγηση:

 

Η αξιολόγηση και η καταβολή της δόσης έπρεπε να είναι τα κύριο μέλημα της κυβέρνησης, διότι η κυβέρνηση καθυστερεί την αξιολόγηση επί επτά ολόκληρους μήνες εις βάρος της οικονομίας, εις βάρος της εμπιστοσύνης και εις βάρος του ελληνικού λαού. Εμείς το ευχόμαστε να κλείσει η αξιολόγηση και να πάρουμε τη δόση.

 

Η δόση δεν θα πάει στην πραγματική οικονομία. Είναι μια ενδοευρωπαική ανταλλαγή και ένα πολύ μικρό ποσοστό θα έρθει εδώ.

 

Για το εάν θα δώσει συναίνεση η Ν.Δ.:

 

Το χρέος είναι μια εθνική υπόθεση, δεν αφορά αυτή τη γενιά, ίσως όχι και την επομένη, αφορά τα εγγόνια μας. Ο κ. Μητσοτάκης, σε όλες τις επαφές που κάνει στο ΕΛΚ πάντα λέει ότι εμείς είμαστε με τη χώρα.

 

Το ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα για συναίνεση είναι όψιμο. Το 2015 ζητήσαμε όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου να κάνουμε μια διαπραγματευτική ομάδα για το χρέος ο κ. Τσίπρας το απέρριψε μετά βδελυγμίας.

 

Επίσης, τον Αύγουστο του 2015 ο κ. Τσίπρας ζήτησε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να υπογράψουν τη συμφωνία για να μη βγει η χώρα από το ευρώ και είχε διαβεβαιώσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν θα πάει σε εκλογές. Τους κορόιδεψε, γιατί στις 15 Σεπτεμβρίου πήγε σε εκλογές και αυτό ήταν ένα τραγικό λάθος. Διότι, εάν τους έλεγε ότι θα πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο είναι πιθανό να του έλεγαν να κάνει πρώτα τις εκλογές και μετά να συνεννοηθούμε για τη συμφωνία.

 

Για την ανακοίνωση του Μαξίμου για το Eurogroup:

 

Βγήκε επίσημη ανακοίνωση από το Μαξίμου που λέει ότι το Eurogroup δεν είναι θεσμικός παράγοντας και μου έκανε τρομερή εντύπωση.      Μα όλες οι αποφάσεις στο Eurogroup λαμβάνονται, αυτό είναι το αποφασιστικό όργανο. Είναι θεσμικότατο όργανο. Δεν δικαιολογείται αυτή η ανακοίνωση.

 

Για το τι θα γίνει στο Eurogroup:

 

Είναι πιθανό στο Eurogroup να δοθεί μια γραμμή, για να πάμε στο επόμενο. Η γραμμή θα είναι να μας χρυσώσουν το χάπι με μια επιπλέον χρηματοδότηση, πολύ μικρή, της τάξης των δύο δισεκατομμυρίων, για να παρουσιάσει η κυβέρνηση ότι κάτι πέτυχε, ενώ δεν έχει κερδίσει τίποτα. Και είναι σίγουρο ότι το θέμα δεν θα λυθεί ούτε στο Συμβούλιο Κορυφής και θα πάει για μετά το 2018, μετά την οριστική λήξη του 2ου μνημονίου.

 

Για τις επισκέψεις του Πρωθυπουργού στα υπουργεία:

 

Στις τρεις επισκέψεις που έκανε ο Πρωθυπουργός στα υπουργεία ανακάτεψε τα πάντα.

 

Στο υπουργείο Παιδείας βγήκε και είπε περιχαρής ότι καταργούμε τις πανελλαδικές εξετάσεις. Και αναγκάστηκε ο έρμος ο υπουργός να βγει το βράδυ να πει ότι στις σχολές υψηλής ζήτησης θα γίνονται εξετάσεις, αλίμονο αν δεν γίνονται, και στις άλλες που ήταν πολύ χαμηλά οι μονάδες θα καταργηθούν και δεν έχει τόση σημασία. Άρα έκανε κακό ο Πρωθυπουργός.

 

Πήγε, χθες, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ανακατεύει τα πάντα πάλι, λέγοντας ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές  θα γίνουν με τη μέθοδο της απλής αναλογικής. Όπως και στο εκλογικό σύστημα, η απλή αναλογική στις τοπικές εκλογές μόνο κακό θα κάνει.

 

Για την Συνταγματική Αναθεώρηση:

 

Έχω διατελέσει πρόεδρος σε δύο επιτροπές συνταγματικής αναθεώρησης. Πιστεύω ότι και αυτό είναι μια ακόμη ουτοπία του Πρωθυπουργού, δεν πρέπει να ανακατέψει το Σύνταγμα πέρα από όσοι χρειάζεται, γιατί το Σύνταγμα του 1974 θεωρείται από όλους ένα από τα πιο δημοκρατικά και προοδευτικά Συντάγματα της Ευρώπης. Πέρασαν 40 χρόνια, έγιναν συνταγματικές αναθεωρήσεις και όλες οι προσθήκες που έγιναν ήταν μικρού περιεχομένου, δεν ήταν σημαντικές. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει τρομακτικές αλλαγές στο Σύνταγμα, θα πέσει σε παγίδα και στην παγίδα αυτή θα ρίξει και τον τόπο.

 

Print
1837 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω