Search
× Search
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή Β' Πειραιά, Ι. Τραγάκη, στο Τ/Σ STAR CHANNEL

 

Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή Β' Πειραιά, Ι. Τραγάκη, στο STAR CHANNEL​

Για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη:

 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν μια πολύ σημαντική προσωπικότητα, πιστεύω ότι, μαζί με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ήταν οι δύο επιφανέστεροι πολιτικοί μεταπολεμικά.

 

Εγώ τον γνώρισα το 1977, όταν μπήκε στη Βουλή με το κόμμα των Φιλελεύθερων. Είχα την τύχη να κάθομαι ακριβώς δίπλα του και έτσι μου είχε δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουμε για πολλά πράγματα, τα οποία δεν θα ήθελα να βγάλω τώρα στον αέρα γιατί νομίζω ότι η ιστορία θα τα αναδείξει, κυρίως τα όσα έγιναν το 1965.

 

Εκείνο που είχε σημαδέψει τον  Μητσοτάκη ήταν πρώτον η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, για την οποία έκανε αναφορά στη Βουλή μόλις λίγες ώρες μετά και αυτό έδειχνε την κοινοβουλευτική του προσήλωση. Και βέβαια ο χαμός της Μαρίκας, η οποία τον σημάδεψε ολοκληρωτικά.

 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

 

Για την καθαρή λύση στο χρέος που υποστηρίζει η κυβέρνηση:

 

Κανένας δεν ξέρει τι εννοούν στην κυβέρνηση όταν μιλάνε για καθαρή λύση στο χρέος. Ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος δήλωσε ότι είναι σαν να βρίσκεται προπονητής σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και να μην ξέρει που είναι τα γκολπόστ για να βάλει γκολ. Αυτό σημαίνει ότι η καθαρή λύση δεν έχει μια συγκεκριμένη πορεία.

 

Καθαρή λύση μάλλον εννοούν αυτό που έγραψαν και στην εισηγητική έκθεση των μέτρων που ψήφισαν προχθές, δηλαδή τη λύση του 2012, η οποία έκανε μεγάλη απομείωση του χρέους και όρισε τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα. Με άλλα λόγια, στην κυβέρνηση αναγνώρισαν σαφέστατα ότι επικροτούν τη συμφωνία του 2012 και προσπαθούν από τα απόνερα της συμφωνίας αυτής να πάρουν ότι έχουν να πάρουν.

 

Για τη συναίνεση που ζητάει η κυβέρνηση:

 

Η συναίνεση προϋποθέτει συνεννόηση, πρώτα γίνεται η συνεννόηση και μετά η συναίνεση. Όταν εμείς μιλήσαμε πρώτοι για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για το χρέος, από τις αρχές του 2015, διότι ξέραμε τις δυσκολίες, ο ΣΥΡΙΖΑ τότε απέρριψε μετά βδελυγμίας την πρόταση μας και δεν άφησε κανένα πεδίο συνεννόησης.

 

Τώρα ζητάει τη βοήθεια μας. Είτε για μια ακόμα φορά ο Πρωθυπουργός δεν ξέρει που βρίσκεται και επομένως ζητάει συνενόχους στο θέμα του χρέους, είτε ξέρει που βρίσκεται και ψάχνει ένα τρόπο να αποδεσμευτεί.

 

Εμείς την απορρίπτουμε, με το εξής αιτιολογικό. Όταν έγινε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το 2015 και τότε ο κ. Τσίπρας είχε πει ενώπιον όλων των πολιτικών αρχηγών να προχωρήσουμε στη συμφωνία, για να μη βγει η χώρα από το ευρώ, ότι δεν θα κάνει εκλογές, συμφώνησαν οι αρχηγοί και τελικά έκανε εκλογές. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι αναξιόπιστοι και δεν τους δίνουμε καμία αξία όταν μιλάνε για συναίνεση.

 

Για τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες της κυβέρνησης:

 

Τώρα η κυβέρνηση επικαλείται τον Σόμπλε, το ΔΝΤ και τον Στουρνάρα. Ποιον Σόιμπλε; Αυτόν που καθύβριζαν και τώρα ο Πρωθυπουργός και ο Τσακαλώτος παρακαλάνε να πάει με το μέρος τους; Ποιο ΔΝΤ; Αυτό που το καθύβριζαν και τώρα το εκλιπαρούν να μπει στο πρόγραμμα; Ποιόν Στουρνάρα; Αυτό που ήθελαν να τον στείλουν στο Ειδικό Δικαστήριο και τώρα τον παρακαλάνε να πάρει θέση στην ΕΚΤ;

 

Οι Ποδέμος που εμπιστευτήκανε δεν θέλουν πια να τους δούνε. Στη Γαλλία υποστήριξαν τον Μελανσόν, στη Γερμανία πήραν το μέρος του Σουλτς και μόλις κατρακύλησε στα τάρταρα το γύρισαν. Και στην Αυστρία και στην Ολλανδία το ίδιο έγινε. Όποιον υποστηρίζουν αυτός χάνεται.

 

Τι έχουν τελικά; Ψευδαισθήσεις, αυταπάτες ή είναι γκαντέμηδες;

 

Για τα αντίμετρα:

 

Το 80% των Ελλήνων δεν τα πιστεύει και το 60% αυτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές δεν πιστεύουν στα αντίμετρα. 

Print
1799 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω