Search
× Search
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM»

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM» 

Για τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων:

 

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι η πρωινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής μεταφέρθηκε στις πέντε το απόγευμα και αυτός μας βάζει σε μεγάλες υποψίες μήπως ετοιμάζουν μια καινούργια τροπολογία, αν τυχόν ναυαγήσει η Διάσκεψη των Προέδρων.

 

Νομίζω ότι θα είναι άλλο ένα επικοινωνιακό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει χρόνο, αν και από τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι ένα πολύ μικρό μέρος του κόσμου ασχολείται με το θέμα του ΕΣΡ.

 

 

Για τη συγκρότηση του ΕΣΡ:

 

Καταρχήν, έχω την αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να γίνει η επιλογή των μελών του ΕΣΡ, διότι είναι ένα θέμα που απασχολεί για αρκετό καιρό τη κοινή γνώμη, ώστε να μην ασχολείται με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δηλαδή την ανεργία, τη φτώχεια, τη μείωση των συντάξεων κλπ.

 

Εμείς, και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάναμε πολλές προσπάθειες να συμφωνήσουμε σε ένα ΕΣΡ. Για αυτό τον λόγο θέσαμε ορισμένες προϋποθέσεις:

 

Πρώτον, εμείς επιμένουμε σε μια πολιτική δέσμευση, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, για τον αριθμό των αδειών. Ότι δεν θα ισχύει το τέσσερα. Η απόφαση για τον αριθμό των αδειών πρέπει να λαμβάνεται από το ΕΣΡ που θα επιλεγεί και για αυτό είναι σημαντική η επιλογή του. Όσον αφορά στο ενιαίο τίμημα, πιστεύουμε ότι οι αιτήσεις θα είναι αρκετές ώστε τα χρήματα που θα εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο να είναι περισσότερα από αυτά που ευελπιστούσε να πάρει η κυβέρνηση από τους υπερθεματιστές.

 

Η δεύτερη προϋπόθεση είναι ότι θα πρέπει σε αυτό το νέο ΕΣΡ να αντιπροσωπεύονται όλες οι τάσεις. Έχει σημασία η σύνθεση του ΕΣΡ και πέρα από τον Πρόεδρο του συμβουλίου θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο θέμα του Αντιπροέδρου και αφού επιλεγούν αυτοί οι δύο στη συνέχεια να προχωρήσουμε στα υπόλοιπα μέλη του ΕΣΡ.

 

Δεν έχουμε δει, άλλωστε, ακόμα την καινούργια πρόταση του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος για να είμαι ειλικρινής καταβάλλει προσπάθειες για να βρεθεί μια λύση. Σήμερα το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα να συγκροτηθεί ΕΣΡ, αρκεί ο Πρόεδρος της Βουλής να φέρει τις προτάσεις του, να καταλήξουμε στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο και από εκεί και πέρα συζητάμε για τα υπόλοιπα μέλη σε μια επόμενη συνεδρίαση. 

Print
1354 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω