Search
× Search
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στο STAR CHANNEL

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο STAR CHANNEL

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων:

 

Επιτέλους, τέρμα με αυτές τις διαπραγματεύσεις. Έχουμε μια πολύ πικρή εμπειρία από την περσινή διαπραγμάτευση Τσίπρα, η οποία κόστισε στον ελληνικό λαό 86 δισεκατομμύρια ευρώ, κατά τον κ. Στουρνάρα, και 100 δισεκατομμύρια ευρώ, κατά τον κ. Ρέγκλινγκ. Επομένως, ας μπει ένα τέλος σε αυτές τις διαπραγματεύσεις και τις καθυστερήσεις.

 

Για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης:

 

Δια στόματος Πρωθυπουργού είχαμε ακούσει ότι η αξιολόγηση έπρεπε να κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016 και δεν έκλεισε. Δια στόματος του κ. Τσακαλώτου είχαμε ακούσει ότι αν πάμε τον Δεκέμβριο καήκαμε και δια στόματος άλλων υπουργών είχαμε ακούσει ότι εντός Ιανουαρίου θα κλείσει η αξιολόγηση.

 

Η αξιολόγηση δεν έκλεισε και κατάφερε αυτή η κυβέρνηση το ακατόρθωτο: να ενώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) με την Γερμανική πολιτική, η οποία είναι η κυρίαρχη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα, έχουμε απέναντι μας και το ΔΝΤ και τους ευρωπαίους εταίρους μας, οι οποίοι συμφωνούν ότι θα πρέπει το ΔΝΤ να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Το ΔΝΤ συμμετέχει στο πρόγραμμα όχι μόνο ως σύμβουλος, αλλά και ως χρηματοδότης, διότι τα 33 δις που έχει δώσει το ΔΝΤ στα δύο πρώτα προγράμματα είναι χρήματα τα οποία απαιτούν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο ΔΝΤ.

 

Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει από το προηγούμενο καλοκαίρι, κάθε μέρα που περνάει βαραίνει τον λογαριασμό για τους Έλληνες. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Χθες, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είχαμε τον Πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο οποίος μας ανέπτυξε το εξής: το ελληνικό δημόσιο είναι στις αγορές, το 2016 δανειστήκαμε 40 δισεκατομμύρια ευρώ με τα ομόλογα των 13 και 23 εβδομάδων, με επιτόκιο 2,8%, ενώ το 2014 δανειστήκαμε με 2,4%. Αυτή η διαφορά του 0,4% ξέρετε πόσο είναι; Είναι 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ στις πλάτες του ελληνικού λαού από αυτή την κυβέρνηση. 

Print
1489 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω