Search
× Search
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM»

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM»

 

 

Για τη συναίνεση που ζητάει η κυβέρνηση στη συγκρότηση του ΕΣΡ:

 

Κοιτάξτε, υπηρετώ 42 ολόκληρα χρόνια το Κοινοβούλιο και πιστέψτε με αυτά που βιώνω τον τελευταίο ενάμισι χρόνο είναι απερίγραπτα, δεν περιγράφονται με λόγια.

 

Εμείς, σαν Ν.Δ., συναινέσαμε στη συμπλήρωση των τεσσάρων από τις πέντε ανεξάρτητες αρχές, ειδικά όμως για το ΕΣΡ δεν μπορούσαμε να συναινέσουμε στη συγκρότηση του γιατί ο νόμος Παππά περιορίζει πολύ τις αρμοδιότητες του. Προτείναμε, λοιπόν, και στη χθεσινή διάσκεψη των Προέδρων, εφόσον την Δευτέρα και την Τετάρτη ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) καλεί τη σύγκληση των μελών του για να αποφασίσουν την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, να περιμένουμε τρεις τέσσερις ημέρες ακόμα ώστε να βγει η απόφαση από το Στε και εμείς θα τη σεβαστούμε όποια και αν είναι. Το δηλώσαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όχι μόνο εμείς.

 

Για τον νόμο Παππά:

 

Ο νόμος Παππά περιορίζει κατά πολύ τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ, με αντισυνταγματικό τρόπο. Το Σύνταγμα οριοθετεί ποιες είναι οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ, η κυριότερη των οποίων είναι να ορίζει πόσες άδειες θα εκδοθούν, σε ποιους θα δοθούν και με ποια διαδικασία.

 

Μας απειλούν, τώρα, ότι μπορεί να κατατεθεί η τροπολογία για το μαύρο στα κανάλια. Εγώ την κατάθεση αυτής της τροπολογίας τη θεωρώ παρέμβαση όχι μόνο στη Δικαιοσύνη, αλλά στην ίδια τη Δημοκρατία. Τη θεωρώ κίνδυνο για τη Δημοκρατία. Το ΕΣΡ πρέπει να αποκτήσει τον κυρίαρχο ρόλο που του αναθέτει το Σύνταγμα και να επιτελέσει το καθήκον του και ως προς τον αριθμό των αδειών και ως προς το τίμημα και ως προς τη διαδικασία.

 

Για το τι θα γίνει με τα χρήματα που δόθηκαν ήδη για τις άδειες:

 

Εάν δοθούν οι προβλεπόμενες από το φάσμα και τους ειδικούς άδειες , οι οποίες  μπορούν να φτάσουν μέχρι και δεκαέξι τον αριθμό – αυτό το τέσσερα που βρήκαν από το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας είναι κατάπτυστο – να είστε σίγουροι ότι τα χρήματα που θα δοθούν στο δημόσιο θα είναι πολύ περισσότερα ώστε να επιστραφούν τα χρήματα στους ήδη υπερθεματιστές.  

Print
1184 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω