Search
× Search
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ APLHA

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ APLHA

 

 

Για την υποψηφιότητα Πολύδωρα:

 

Καταρχήν, θέλω να υπογραμμίσω το ατόπημα του κ. Τσίπρα να καλέσει τον κ. Πολύδωρα στο μέγαρο Μαξίμου για να τον προτείνει ως Πρόεδρο του ΕΣΡ ενώ είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Προέδρου της Βουλής. Το δεύτερο ατόπημα του κ. Τσίπρα είναι ότι εκείνος ανήγγειλε τη Διάσκεψη των Προέδρων, ενώ είναι και πάλι αρμοδιότητα του Προέδρου της Βουλής.

 

Ο κ. Πολύδωρας έχει συμπορευθεί μαζί μας πολλά χρόνια, έχει εκλεγεί βουλευτής, έχει κάνει υπουργός, έχει κάνει Πρόεδρος της Βουλής, αλλά από εκεί και πέρα χρησιμοποιήθηκε. Διότι, ήξεραν εκ των προτέρων στη κυβέρνηση ότι η υποψηφιότητα του δεν θα περνούσε και επομένως δεν αντιλαμβάνομαι γιατί την κατέθεσαν. Για να εκθέσουν τον κ. Πολύδωρα; Να εκθέσουν τη Ν.Δ.; Τελικά κατάφεραν να εκτεθούν οι ίδιοι. 

 

Για τη διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ:

 

 Η κυβέρνηση προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το ΕΣΡ επικοινωνιακά για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, αλλά τελικά από όλη αυτή τη διαδικασία βγήκε τραυματισμένη και πολιτικά και ηθικά. Συνεχίζει μια διαδικασία που ξέρει ότι είναι ατελέσφορη, καθώς ούτε η Ν.Δ., αλλά ούτε και άλλα κόμμα της αντιπολίτευσης, θέλουν να συμμετέχουν στην υπόδειξη της διοίκησης του ΕΣΡ, γιατί έχουν θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση την κατάργηση του νόμου Παππά. Μετά την κατάργηση του νόμου Παππά να πάμε και στα πρόσωπα, όποια πρόσωπα θέλετε, όπως έγινε και στις προηγούμενες ανεξάρτητες αρχές.

 

Όταν λέμε κατάργηση του νόμου Παππά εννοούμε πλήρη κατάργηση και όχι αναστολή ορισμένων διατάξεων. Και το επιχείρημα ότι αποφάσισαν την αναστολή και όχι κατάργηση του νόμου για να μην δώσουν δικαίωμα στους ήδη υπάρχοντες υπερθεματιστές να ζητήσουν αποζημιώσεις είναι αστείο.

 

Για την υπόθεση Αρτεμίου και το ταξίδι του κ. Παππά στη Βενεζουέλα:

 

Αυτή τη στιγμή, στη Βενεζουέλα ζυγίζουν τα χαρτονομίσματα στις ζυγαριές τους, δηλαδή οι συναλλαγές γίνονται όχι μετρώντας αλλά ζυγίζοντας τα χρήματα. Ο Σύριζα είχε πάντα μια εμμονή με τη Βενεζουέλα, μια έντονη ώσμωση. Πάντως, το ταξίδι του κ. Παππά με τον κ. Αρτεμίου μόνο για φασολάκια δεν έγινε και μου κάνει εντύπωση ότι ο συνήθως λαλίλαστος κ. Παππάς έκανε μια εβδομάδα να δώσει απάντηση για αυτό το θέμα, η οποία μάλιστα μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει. Ο Σύριζα συνελήφθη με τη γίδα στην πλάτη, υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά σε αυτή την υπόθεση και από εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα διερευνηθεί το θέμα.  

 

Για την κοινοβουλευτική απαξίωση και την απαξίωση των θεσμών:

 

Υπάρχει μια κοινοβουλευτική απαξίωση, από πλευράς κυβέρνησης, και για να είμαι ειλικρινής όχι με απόλυτη υπευθυνότητα του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος πολλές φορές έχει αποκρούσει κυβερνητικές πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα με την απόσυρση της πρώτης τροπολογίας του νόμου Παππά.

 

Νομίζω πως η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλοτριώσει αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα, δηλαδή τη διάκριση των εξουσιών. Αφού έχει απαξιώσει το κυβερνητικό έργο και την Βουλή προσπαθεί να αλλοτριώσει και να απαξιώσει τον τρίτο πυλώνα της Δημοκρατίας τη Δικαιοσύνη. Σε αυτή την προσπάθεια αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Μητσοτάκης, στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χθες. Αυτός ο πόλεμος εναντίον της Δικαιοσύνης δεν θα περάσει.

 

 

Για την Β’ Περιφέρεια του Πειραιά:

 

Οι φτωχογειτονιές της Β’ Πειραιά με έχουν τιμήσει 42 ολόκληρα χρόνια και το θεωρώ  μεγάλη μου υποχρέωση προς όλους τους φίλους, ακόμα και αυτούς που δεν με ψήφισαν, διότι τελικά μπορώ να πω ότι είχα ένα καλό λόγο από όλους και αυτό είναι εύσημο που παίρνω από την πολιτική μου σταδιοδρομία.

 

Αυτές οι πολύπαθες γειτονιές, σήμερα, ταλαιπωρούνται ακόμα περισσότερο. Σκεφθείτε ότι στο Πέραμα έχουμε τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας από όλες τις περιοχές της Ευρώπης, δεν λειτουργεί τίποτα.

 

Και βέβαια το εύλογο ερώτημα είναι «Και εσείς τι θα κάνετε; Θα τα κάνετε καλύτερα;».

 

Για εμάς η λέξη κλειδί είναι η ανάπτυξη. Πως θα έρθει η ανάπτυξη; Θα έρθει, καταρχήν, με μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, γιατί οι επιχειρήσεις είναι υπερχρεωμένες. Άκουσα το ανατριχιαστικό νούμερο ότι το χρέος των ιδιωτών είναι 328 δισεκατομμύρια, αντιλαμβάνεστε που έχουμε φτάσει; Επιπλέον, με τη μείωση της φορολογίας η χώρα μας θα γίνει ελκυστική για επενδύσεις από το εξωτερικό.

 

Επίσης, εμείς πιστεύουμε και στις ιδιωτικοποιήσεις, στις οποίες προχώρησε δειλά αυτή η κυβέρνηση. Είχαμε μια διαβεβαίωση, στις αρχές του 2015, ότι θα γίνουν τρία δισεκατομμύρια ευρώ ιδιωτικοποιήσεις και δεν είχαμε τίποτα, γιατί οι μόνες που προχώρησαν ήταν οι ιδιωτικοποιήσεις που είχε δρομολογήσει η Ν.Δ. και αναφέρομαι στο Ελληνικό, στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, στη Cosco.

 

Η Cosco, για παράδειγμα, έδωσε 850 νέες θέσεις εργασίας στην περιφέρεια μου και μάλιστα με την επέκταση της επένδυσης που γίνεται τώρα θα δημιουργηθούν και άλλες νέες θέσεις εργασίας. Στα περιφερειακά αεροδρόμια έχουμε δεσμεύσει τις εταιρείες να κάνουν επενδύσεις τριών δισεκατομμυρίων και άρα νέες θέσεις εργασίας. Το Ελληνικό, εκτός του ότι θα δώσει πρόσκαιρα περίπου 80.000 νέες θέσεις εργασίας για την κατασκευή των υποδομών, θα δώσει και περίπου έξι χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας.

 

Για τις εκλογές:

 

Εμείς ζητάμε εκλογές για να προλάβουμε να σώσουμε ό,τι μπορεί να περισωθεί. Η παραμονή στην εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μόνο κακό προξενεί στον τόπο. Στον ελληνικό λαό δεν περνάνε πια οι αυταπάτες του κ. Τσίπρα και οποτεδήποτε γίνουν εκλογές η Ν.Δ. θα τις κερδίσει.


Print
1302 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω