Search
× Search
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ΠΕΙΡΑΙΑ

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Για την πορεία της χώρας:

 

Για να υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ θα πρέπει αυτή η κυβέρνηση να αρχίσει να κυβερνάει και να πάψει να αντιπολιτεύεται ακόμα και τον εαυτό της. Στους 18 μήνες που κυβερνάει δεν έχουμε δει ούτε ένα θετικό. Ειλικρινά, ψάχνω να βρω ένα θετικό μέτρο που πήρε η κυβέρνηση αυτούς τους 18 μήνες και δεν βρίσκω κανένα.

 

Οι άνθρωποι είναι ερασιτέχνες. Χθες, στην Αθήνα, ο κ. Τσίπρας έλεγε στην κοινοβουλευτική του ομάδα ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται κούρεμα και την ίδια ώρα, στο Βερολίνο, ο κ. Σταθάκης υποστήριζε ότι το χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022. Αν σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα η κυβέρνηση δεν ξέρει ούτε τι θέλει, ούτε τι λέει, νομίζω ότι αυτό και μόνο αποδεικνύει τον ερασιτεχνισμό τους.

 

Εάν μελετήσετε τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση για το 2018, θα δείτε ότι μετά από τόσα επώδυνα μέτρα που έχουν ληφθεί και θα ληφθούν ακόμα περισσότερα ο στόχος είναι να έρθουμε στα οικονομικά δεδομένα του 2014. Αντιλαμβάνεστε, ότι είχαμε μια οπισθοχώρηση άνευ προηγουμένου.

 

Το 2014 μιλάγαμε για ανάπτυξη 0,2%, η οποία επετεύχθη τελικά, για το 2015 προβλέπαμε ανάπτυξη 2,5% και για το 2018 οι προβλέψεις έδειχναν ανάπτυξη 3,5%. Αντίθετα από όλες αυτές τις προβλέψεις, το 2015 είχαμε ύφεση και το 2016 θα είναι υφεσιακό έτος. Σήμερα, επίσης, μιλάμε για μέτρα 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή για πενταπλάσια και παραπάνω μέτρα, τα οποία πέφτουν στις πλάτες του ελληνικού λαού.

 

Για τις υποκλοπές των συνομιλιών που αποκάλυψαν τα WikiLeaks:

 

Χθες, στην επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής, μαζί με τον κ. Βενιζέλο θέσαμε το θέμα να έρθει στην επιτροπή η ΑΔΑΕ, που είναι η αρχή προστασίας των τηλεπικοινωνιών, η ΕΕΤΤ και να έρθει ο αρχηγός της ΕΥΠ, όχι για κανένα άλλο λόγο, δεν υιοθετούμε τίποτα από τα γραφόμενα, αλλά για να υπάρξει μια σαφής ενημέρωση, από την οποία θα προκύψει ότι η Ελλάδα είναι μια ευνομούμενη πολιτεία, όπου δεν γίνονται υποκλοπές. Γιατί θα έχετε δει ότι σύσσωμος ο ξένος Τύπος έχει υιοθετήσει την άποψη ότι αυτή η υποκλοπή έγινε στην Ελλάδα και η επιστολή της κας. Λαγκάρντ προς τον Πρωθυπουργό για εμένα ήταν άκρως προσβλητική.

 

Για αυτόν τον λόγο, ζητήσαμε να βγει ένα πόρισμα από την επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας που να βεβαιώνει ότι στην Ελλάδα καμία υπηρεσία δεν προβαίνει σε υποκλοπές, αλλά δυστυχώς απερρίφθη από την κυβερνητική πλειοψηφία και την Χρυσή Αυγή.

 

Νομίζω ότι κάνουν λάθος με το χειρισμό αυτής της υπόθεσης και αυτό το λάθος μας οδήγησε σε μια απομόνωση. Από ό,τι είδατε από τη συνάντηση Λαγκάρντ – Μέρκελ και το ΔΝΤ και η ΕΕ ενώ είχαν ορισμένες διαφορές, αναφορικά με το χρέος μας, τελικά συμφώνησαν και πήραν ομόφωνη απόφαση, παρουσία μάλιστα του κ. Τόμσεν.

 

 

 

 

Για τον ρόλο του ΔΝΤ:

 

Έχει σημασία να δούμε εάν εμείς θέλαμε το ΔΝΤ, γιατί από την μια πλευρά ακούγαμε τον Πρωθυπουργό να λέει ότι δεν χρειάζεται το ΔΝΤ και από την άλλη είχαμε ιδιόγραφη επιστολή του κ. Τσακαλώτου, τον Δεκέμβριο του 2015, ο οποίος παρακαλούσε το Ταμείο να συμμετέχει στο πρόγραμμα και μάλιστα για μια τριετία.

 

 

Για το πώς θα έρθει η ανάπτυξη:

 

Η ανάπτυξη θα προέλθει μόνο από τις επενδύσεις. Ποιοι μπορούν κάνουν επενδύσεις; Υπάρχουν ιδιώτες εντός της Ελλάδος; Όχι. Άρα, πρέπει να έρθουν ξένες άμεσες επενδύσεις και για να έρθουν πρέπει να υπάρχει, αφενός, ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον και αφετέρου να δοθούν κίνητρα.

 

Ένας πρώτος τρόπος να δώσουμε κίνητρα για επενδύσεις είναι η εντατικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία. Κλασσικό παράδειγμα, είναι η περίπτωση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μια επένδυση που πολέμησαν μετά μανίας και τελικά αποδέχθηκαν στην κυβέρνηση και η οποία θα φέρει θέσεις εργασίας στα νησιά και θα βελτιστοποιήσει τα περιφερειακά μας αεροδρόμια, ώστε να γίνουν ελκυστικά στους τουρίστες. Επίσης, μια άλλη επένδυση είναι της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, η οποία θα προσφέρει 2.500 νέες θέσεις εργασίας στην πολύπαθη Β’ Περιφέρεια του Πειραιά, όπου πολιτεύομαι.

 

Για το προσφυγικό – μεταναστευτικό:

 

Μου έκανε τρομακτική εντύπωση, σήμερα το πρωί, που πήγε ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο κ. Παπαδόπουλος, στον Πειραιά να μιλήσει και να πείσει τους πρόσφυγες να αποχωρήσουν από το λιμάνι, ενόψει των εορτών του Πάσχα, και αξίωσε να φύγουν όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία και όλοι οι δημοσιογράφοι και άφησε τους αλληλέγγυους. Ποιοι είναι αυτοί οι αλληλέγγυοι επιτέλους, που μοιράζουν φυλλάδια προτρέποντας τους πρόσφυγες να μείνουν σον Πειραιά;

 

Το προσφυγικό – μεταναστευτικό τους έχει ξεφύγει τελείως. Στην Ειδομένη, αυτή τη στιγμή, υπάρχει ανεξάρτητο κράτος, το καταλαβαίνετε ότι έχουν κλείσει τις οδικές συγκοινωνίες και τη σιδηροδρομική γραμμή και δεν μπορούν να περάσουν τα προϊόντα μας προς την Κεντρική Ευρώπη; Αυτά είναι τρομακτικά πράγματα. Δεν έχουμε κράτος μέσα στο κράτος μας.

 

Εγώ το έχω πει επανειλημμένως ότι η συμφωνία που έγινε μεταξύ ΕΕ – Τουρκίας δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει, γιατί ήταν σίγουρο ότι το 100% των μεταναστών προσφύγων θα έκανε αίτηση για παροχή ασύλου. Μέχρι να εξεταστούν όλες αυτές οι αιτήσεις, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες που έχουμε, ακόμα και με τη βοήθεια της Frontex, μπορούν να αντιμετωπίσουν 22.000 αιτήσεις ετησίως, αντιλαμβάνεστε ότι αυτομάτως καταργείται εκ των πραγμάτων η συμφωνία αυτή. Και η Τουρκία τρίβει τα χέρια της, διότι από την πρώτη ημέρα εφαρμογής της συμφωνίας έφυγαν 205 μετανάστες προς την Τουρκία και ήρθαν 450. 

 

Είμαι πολύ ανήσυχος με αυτό το θέμα, φοβάμαι για τα χειρότερα. Νομίζω, ότι είναι η αρχή της κρίσης, διότι σε όλους αυτούς τους πρόσφυγες – μετανάστες υπάρχει η ελπίδα ότι κάποτε θα ανοίξουν τα σύνορα και θα μπορέσουν να φύγουν. Όταν συνειδητοποιήσουν ότι τα σύνορα είναι οριστικά κλειστά είναι πιθανό να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. 

Print
1353 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω