Search
× Search
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στο STAR CHANNEL

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο STAR CHANNEL

 

 

Για τον εγκλωβισμό προσφύγων στα Σκόπια:

 

Νομίζω ότι για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση απέδειξε την ανικανότητα της σε ένα πολύ σημαντικό θέμα, που τείνει να εξελιχθεί σε διπλωματικό ζήτημα με τα Σκόπια. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, αλλά χρειάζεται και διπλωματική αντίδραση, άμεση, nota από το Υπουργείο Εξωτερικών.

 

Το ερώτημα το δικό μου είναι, αυτοί οι χίλιοι άνθρωποι που πέρασαν στα Σκόπια δεν έγιναν αντιληπτοί από εκείνους που φρουρούν την Ειδομένη; Διότι, στην Ειδομένη υπάρχει αστυνομική δύναμη και κλιμάκια άλλων υπηρεσιών που παρακολουθούν τα πάντα. Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο αν το αφήσουμε να εξελιχθεί περαιτέρω διπλωματικά θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα, διότι μην ξεχνάτε ότι στις 16 -17 Μαρτίου είναι η Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό, με τη συμμετοχή της Τουρκίας.

 

Για το προσφυγικό και τους χειρισμούς της κυβέρνησης:

 

Η κυβέρνηση πληρώνει τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές της στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. Άργησε να ξεχωρίσει ποιοι είναι οι μετανάστες και ποιοι είναι οι πρόσφυγες και φτάσαμε στην έλλειψη ανθρωπιάς σε αυτό που συμβαίνει στην Ειδομένη. Είναι αδιανόητο 14.000 άνθρωποι να συνωθούνται υπό άθλιες συνθήκες και εκεί δοκιμάστηκε η ανθρωπιά της κυβέρνησης. Είδατε κανέναν υπεύθυνο να επισκεφθεί την Ειδομένη; Μόνο ο κ. Μουζάλας πήγε πριν λίγο καιρό και κανένας άλλος. Δεν τολμάνε να πάνε. Σήμερα, και ο επίτροπος ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Μητσοτάκης πηγαίνουν στην Ειδομένη να δουν από κοντά τι συμβαίνει εκεί, όπου οι άνθρωποι αυτοί αρνούνται να γυρίσουν από εκεί. Αρνούνται γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στο ελληνικό κράτος.

 

Στον Πειραιά, επίσης, την περιφέρεια μου, σε ένα χώρο περίπου δύο στρεμμάτων συνωθούνται 4.000 άνθρωποι, σε άθλιες συνθήκες, χωρίς καμία αρωγή από το κράτος. Στον Πειραιά λειτουργούν μόνο οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και βέβαια ο ανθρωπισμός όλων των ανθρώπων του Πειραιά.

 

Εδώ ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Τσίπρας, έμαθε τι έγινε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής από τα tweets του κ. Τούσκ. Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τι συμφώνησε;  

 

Για τη στάση της Ν.Δ. στο προσφυγικό:

 

Εμείς αποδείξαμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε. Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο κ. Μητσοτάκης πάει με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας και υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως με διχαστικά μηνύματα του ίδιου του Πρωθυπουργού, για ακροδεξιά πολιτική κλπ, επιτίθεται στη Ν.Δ., την ίδια ώρα που παρακαλάει να βοηθήσουμε. 

Print
1477 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω