Search
× Search
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ΠΕΙΡΑΙΑ

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο ΚΑΝΑΛΙ 1 ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 

Για τον ΕΝΦΙΑ:

 

Δεν είναι μόνο ο ΕΝΦΙΑ, είναι και η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και γενικότερα η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων η οποία έχει φτάσει στο ναδίρ, δεν πάει άλλο. Τι να πεις για τον ΕΝΦΙΑ, για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού ότι θα τον καταργήσει; Και όχι μόνο δεν τον κατάργησε, αλλά φέτος θα προσπαθήσουν να πάρουν και περισσότερα έσοδα, αφού 2 από τα 3 νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν τον ίδιο ή και περισσότερο φόρο σε σχέση με πέρυσι.

 

Για τις πολιτικές εξελίξεις:

 

Νομίζω, ότι ο πρωθυπουργός το πρώτο που θα κάνει είναι να βελτιώσει το αφήγημα του στη Θεσσαλονίκη. Θα θελήσει να αλλάξει όνομα στον ΕΝΦΙΑ, θα θελήσει να δώσει ψεύτικη ελπίδα και προοπτική και να πει τα κλασσικά ψέματα που λέει κάθε φορά. Μετά θα πάει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, να πάρει τη συναίνεση του κόμματος του για ό,τι πρόκειται κάνει, θα πάει σε ανασχηματισμό και εάν του βγει ο ανασχηματισμός και δεν λειτουργήσει ο «κόφτης» θα το τραβήξει όσο μπορεί περισσότερο.

 

Αυτό που μπορώ να βεβαιώσω με σιγουριά, βλέποντας τις καθημερινές, κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, είναι ότι οποτεδήποτε και αν γίνουν εκλογές η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα.

 

Για τι πρέπει να κάνει η Ν.Δ.  για να γίνει ελκυστική:

 

Πρώτα από όλα, τα βήματα μας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά σε όλες μας τις αντιδράσεις, οι οποίες πρέπει να είναι αντιδράσεις συνεννόησης. Να καταλάβουμε, επιτέλους, ότι στη πολιτική δεν υπάρχει το μόνο το άσπρο και το μαύρο, υπάρχει και το γκρι και άλλα ενδιάμεσα χρώματα. Επομένως, είναι απαραίτητη μια σκληρή αντιπολίτευση, με θέσεις και επιχειρήματα και όχι μια αντιπολίτευση με κραυγές και χωρίς προτάσεις, η οποία πλέον δεν περνάει στον κόσμο. Ο κόσμος έχει την ευαισθησία και τον πολιτικό πολιτισμό να αντιληφθεί ποιος του λέει αλήθεια και ποιος ψέματα.

 

Για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ:

 

Το πρόγραμμα μας, καταρχάς, πρέπει να είναι απλό, κατανοητό και συγκεκριμένο. Κάθε λύση που θα προτείνει πρέπει να είναι κοστολογημένη και αυτό να το περιμένετε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Οι δύο βασικοί πυλώνες είναι η μείωση των φόρων και η μείωση των δαπανών.

Η μείωση φόρων συνοδεύεται με τη λέξη κλειδί που είναι η ανάπτυξη, η οποία για να έρθει πρέπει να γίνουν επενδύσεις και για να γίνουν επενδύσεις πρέπει να η χώρα να γίνει ένας ελκυστικός επιχειρηματικός και επενδυτικός προορισμός. Για να έρθουν, όμως, οι ξένες επενδύσεις πρέπει να υπάρχει μείωση φόρων και ένα ασφαλές φορολογικό πλαίσιο με σταθερούς κανόνες.

 

Μείωση των δαπανών, από την άλλη, δεν προέρχεται μόνο από απολύσεις και εμείς δεν θα κάνουμε απολύσεις. Μείωση δαπανών μπορεί να γίνει με την κατάργηση, τη συγχώνευση και τον εξορθολογισμό πολλών ανενεργών οργανισμών, όπως είναι για παράδειγμα ο Οργανισμός Αποξήρανσης της Κωπαΐδας, ο οποίος λειτουργεί εδώ και 60 χρόνια. Εμείς, ως κυβέρνηση, παρόλο που δεν το πετύχαμε πλήρως, καταφέραμε να καταργήσουμε 128 οργανισμούς, χωρίς να αφαιρέσουμε θέσεις εργασίας.

 

Για τη δημοπρασία τηλεοπτικών αδειών:

 

Νομίζω, πως προσπαθούν με κάθε τρόπο να εγκαθιδρύσουν μια δημοκρατία πέρα από τα συνταγματικά όρια.

 

Όλη αυτό που γίνεται είναι μια φαρσοκωμωδία, που δεν ξέρουμε ποιοι θα πάρουν τις άδειες και θα μείνουν 2.000 εργαζόμενοι στο δρόμο. Γιατί να είναι τέσσερις οι άδειες και μην είναι δεκαέξι, όπως μπορούσε να αντέξει το φάσμα; Το φάσμα μπορεί να αντέξει δεκαέξι άδειες ψηφιακής, πανελλαδικής εμβέλειας.

 

Ασφαλώς και το τοπίο έπρεπε να διαμορφωθεί διαφορετικά, αλλά να γίνει μέσα από τους νόμους του κράτους και το Σύνταγμα. Εδώ παραγνωρίζουν ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχει αποφανθεί ακόμα για τη νομιμότητα της διαδικασίας και προχωράνε στον σημερινό διαγωνισμό, εκτός του γεγονότος ότι έχουν καταργήσει το ΕΣΡ, που είναι η εκ του Συντάγματος αρμόδια ανεξάρτητη αρχή.

 

Επιχειρούν να στήσουν μια δική τους διαπλοκή, προσπαθούν να ελέγξουν το τηλεοπτικό τοπίο, γιατί δεν τους ήταν αρεστή η κριτική τους ασκούσαν, αλλά θα αποτύχουν γιατί ο ελληνικός λαός έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις τους.

Print
1294 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω