Search
× Search
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ APLHA

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ APLHA

 

Για τα μέτωπα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση:

 

Η κυβέρνηση έχει ανοίξει παντού μέτωπα. Έχει ανοίξει μέτωπο στην οικονομία, έχει ανοίξει μέτωπο με τους θεσμούς, για το κοινοβούλιο, έχει ανοίξει μέτωπο με τη Δικαιοσύνη, έχουν βάλει τους μισούς δικαστές να τσακώνονται με τους άλλους μισούς, μέτωπο στα εθνικά θέματα. Όταν μια κυβέρνηση θέλει να ανοίξει μέτωπα, ανοίγει ένα το κλείνει και συνεχίζει στα υπόλοιπα. Εδώ όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά. Εδώ τα βάλανε ακόμα και με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος , αλλά και τη διοίκηση της Εθνικής τράπεζας και της τράπεζας Πειραιώς.

 

Για το θέμα της αποφυλάκισης του Αφγανού:

 

Ο Αφγανός εκμεταλλεύτηκε τον νόμο Παρασκευόπουλου περί αποσυμφόρησης των φυλακών, βγήκε έξω και έφυγε από εδώ χωρίς να καταχωρηθεί. Είναι σημαντικό θέμα, οι Γερμανοί είναι ευαίσθητοι σε θέματα ασφάλειας, μονοπώλησε σχεδόν όλα τα πρωτοσέλιδα του γερμανικού τύπου.

 

Για το επίδομα στους συνταξιούχους:

 

Ο κ. Τσίπρας θέλησε να κάνει ένα ντεμαράζ για τα δημοσκοπικά ευρήματα που τον φέρνουν πολύ χαμηλά στις δημοσκοπήσεις. Προσπάθησε να κάνει μια επικοινωνιακή επίθεση, θέλοντας να σταματήσει τον κατήφορο που έχει πάρει, ο οποίος όμως δεν μπορεί να σταματήσει. Και ενώ από τη μια τσέπη τους δίνει 615 εκατομμύρια ευρώ και από την άλλη με το νέος έτος θα πάρει από τους συνταξιούχους 915 εκατομμύρια.

 

Αντιλαμβάνεστε ότι ήταν μια κίνηση αντιπερισπασμού, ενόψει των μέτρων που έρχονται το 2017 και είναι ψηφισμένα στον προϋπολογισμό. Δεν νομίζω, ωστόσο, ότι έπεισε κανένα, διότι η χθεσινή συγκέντρωση των συνταξιούχων έξω από τη Βουλή ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη. Και εδώ θέλω να ασκήσω κριτική στο ΚΚΕ, το οποίο ακύρωσε τη σταθερή του θέση με το να συναινέσει στη χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία. Και εμείς είπαμε εξαρχής ναι στο βοήθημα, αλλά ποιος ήταν ο λόγος να πάμε σε ονομαστική ψηφοφορία; Έψαχνε να βρει συνενόχους ο κ. Τσίπρας;

 

Και όταν την προηγούμενη μέρα ο ίδιος αποκαλεί τον κ. Μητσοτάκη εφιάλτη και συμμαχητή του ΔΝΤ και δημιουργεί τέτοιο κλίμα πόλωσης αντιλαμβάνεστε ότι προκαλεί προβλήματα στη πολιτική συναίνεση και γενικά στην ελληνική κοινωνία, σε μια περίοδο που θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ενωμένοι.

 

 

 

 

 

 

Για το εάν η χώρα μπορεί να διαθέσει όπου θέλει το πλεόνασμα της:

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν υπογράψει, στη συμφωνία που έχουν κάνει στο τρίτο μνημόνιο, ότι το 30% του πλεονάσματος θα πηγαίνει για προεξόφληση του χρέους, το άλλο 30% θα πηγαίνει στις επιχειρήσεις που η κυβέρνηση τους χρωστάει κοντά στα εννέα δισεκατομμύρια ευρώ και το άλλο 30% θα πηγαίνει σε κοινωνικές παροχές. Αυτό, όμως, έπρεπε να βεβαιωθεί και από την ΕΣΤΑΤ και από την EUROSTAT τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αντίστοιχα.

 

Για το ότι η Ελλάδα είναι στη μέση στη κόντρα Κομισιόν – ΔΝΤ:

 

Αυτό που είπε ο Τσακαλώτος, ότι βρισκόμαστε ανάμεσα στη σύγκρουση δύο ελεφάντων, δεν είναι έτσι ακριβώς. Το θέμα είναι τι ζητούσε από τους μεν και από τους δε, ήθελε να τα έχει καλά με το ΔΝΤ, όσον αφορά στην απομείωση του χρέους και τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και από τους Ευρωπαίους ήθελε να κλείσει την αξιολόγηση. Και δεν μπόρεσε να τα κάνει και τα δύο. Ήταν αδύνατο να πατήσει σε δύο βάρκες.

 

Για το ένα θα κλείσει η αξιολόγηση:

 

Έχουν βάλει μια ημερομηνία 19 Ιανουαρίου, που θα γίνει το Eurogroup. Νομίθζω πως μέχρι τότε δεν θα έχει κλείσει η αξιολόγηση, παρά το γεγονός ότι η Ν.Δ. έχει δηλώσει ότι θέλει να κλείσει η αξιολόγηση. Να κλείσει, όμως, με τους καλύτερους όρους, γιατί για παράδειγμα η επίσκεψη της κας. Αχτσιόγλου στο Βερολίνο με ανησυχεί, έχουμε μάθει πια τι είδους διαπραγματεύσεις κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τα δώσουν όλα.

 

Για τα εθνικά θέματα:

 

Είμαι πολύ ανήσυχος για το μέτωπο αυτό. Θα σας θυμίσω ότι ενόσω βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το Κυπριακό και αναγκάστηκε ο κ. Χριστοδουλίδης, ο εκπρόσωπος του κ. Αναστασιάδη, να δηλώσει ότι ο κ. Αναστασιάδης συνομιλεί μόνο με τον κ. Τσίπρα και όχι με την ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή όχι με τον κ. Κοτζιά. Αυτό δείχνει τι στάση κρατάει η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα. 

Print
1229 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω