Search
× Search
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στον Τ/Σ «ΣΤΑΡ»

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στον Τ/Σ «ΣΤΑΡ»

 

Για την επιστολή Τσακαλώτου:

 

Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο. Η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά λάθη, το κυριότερο των οποίων είναι ότι προέτρεχε. Έλεγε ο κ. Τσακαλώτος ότι μέχρι τον Νοέμβριο θα πρέπει να έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, τίποτα. Μετά είπε πρέπει να κλείσει μέχρι την 5η Δεκεμβρίου, τίποτα. Μετά είπε μέχρι τέλους του έτους, τίποτα. Τώρα, λέει μέχρι τις 29 Ιανουαρίου και βλέπουμε. Για να κλείσει, όμως, η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να υπάρξουν ορισμένες προϋποθέσεις και μια από τις προϋποθέσεις που τους έθεσαν η θεσμοί ήταν η επιστολή Τσακαλώτου.

 

Η επιστολή αυτή είναι εξευτελιστική για τη χώρα μας, είναι επιστολή υποτέλειας και υποταγής. Επιπλέον δεσμεύει μελλοντικά τις επόμενες κυβέρνησεις, με τα πλεονάσματα που προβλέπει ότι θα υπάρχουν.

 

Για αυτό, χθές έδωσαν στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών του 2013 – 2014, τα οποία γνωρίζω καλά ότι είναι έτοιμα εδώ και πολύ καιρό. Περίμεναν να τα δώσουν τώρα για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη απο την επιστολή Τσακαλώτου.

 

Για το επίδομα στις συντάξεις:

 

Εμείς όταν δώσαμε το επίδομα, με κοινωνικά κριτήρια, το 2014 περιμέναμε να έρθει ο Απρίλιος- Μάρτιος, η ΕΛΣΤΑΤ να επικαιροποιήσει το πλεόνασμα, να πάει στη Eurostat και να το δώσουμε. Αυτό είπαμε και στην κυβέρνηση, η οποία τι δήλωσε στη συζήτηση στη Βουλή; Ότι εάν το πλεόνασμα είναι μεγαλύτερο θα δώσουμε περισσότερα, τότε γιατί δεν περίμεναν να έρθει η σωστή ώρα και κα δώσουν περισσότερα;

 

Επίσης, θα έπρεπε να δώσουν το επίδομα με κοινωνικά κριτήρια, τα οποία δεν έλαβαν υπόψη τους. Για παράδειγμα, υπάρχουν συνταξιούχοι που παίρνουν σύνταξη κάτω απο 850 ευρώ, αλλά έχουν ακίνητη περιουσία δύο εκατομμύρια ευρώ. Είναι δυνατόν να δοθεί σε αυτούς το κοινωνικό μέρισμα;

 

Για αυτό, εμείς λέμε ότι το κοινωνικό μέρισμα σημαίνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο αφορά όλους τους χιλιάδες ανέργους που δεν παίρνουν επίδομα και βέβαια τους συνταξιούχους που δεν έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Print
1349 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω