Search
× Search
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM»

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM»

 

 

Για την επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας και την υπόθεση των WikiLeaks:

 

Ζούμε περίεργα πράγματα, είμαι μέλος της επιτροπής δεκαετίες και αυτά που ζω, τώρα, δεν τα έχω ζήσει ποτέ.

 

Που να αναφερθώ; Στην ακρόαση του κ. Παπαγγελόπουλου και στον τρόπο με τον οποίο απαντησε; Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι, έχουμε ζητήσει να ακροαστούμε την κα. Τσατάνη και η δική μας πρόταση τώρα πια είναι να γίνει κατ’ αντιπαράσταση ακρόαση, της κας. Τσατάνη και του κ. Παπαγγελόπουλου, αφού διαβάσαμε πολύ προσεκτικά την αναφορά της κας. Τσατάνη με την οποία ζητά την εξαίρεση της κας. Θάνου από την άσκηση του πειθαρχικού της ελέγχου.

 

Αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών εμείς ζητήσαμε τον ευνόητο, να έρθει στην επιτροπή η ΑΔΑΕ, να έρθει η ΕΕΤΕ και ο διοικητής της ΕΥΠ, ως έχει την υποχρέωση απέναντι στην επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής, να τους ακροαστούμε, να απαντήσουν σε όλα αυτά τα ερωτήματα που ευλόγως έχει θέσει ο διεθνής Τύπος και να  αποδείξουμε ότι είμαστε μια ευνομούμενη κοινωνία. Η Πρόεδρος της επιτροπής είπε ότι αυτό δεν είναι επίκαιρο και απέρριψε το αίτημα μας, με την πλειοψηφία τη δική τους και της Χρυσής Αυγής.

 

Για την παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές:

 

Ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα, υπάρχουν φαινόμενα που πλήττουν τη καρδιά της δημοκρατίας, πλήττουν το κοινοβούλιο. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, στις ανεξάρτητες αρχές. Είναι δυνατόν να γίνονται νομοθετικές ρυθμίσεις για τον ορισμό των μελών και των προέδρων των ανεξάρτητων αρχών;

 

Για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

 

Έχουμε υπάρξει και εμείς θύματα του Ρουβίκωνα. Όπως γνωρίζετε, ήμουν πρόεδρος της ΚΕΦΕ, που έκανε τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ., την ίδια ημέρα των εκλογών πήρανε τις κάλπες από εκλογικά τμήματα, στη Ν. Φιλαδέλφεια, έριξαν μέσα κόκκινη μπογιά και ακύρωσαν τις ψήφους αυτές. Αντιλαμβάνεστε ότι τους δίνουμε το δικαίωμα να το κάνουν αυτό και στις εθνικές εκλογές, αν τους αφήσουμε ελεύθερους;

 

Καταδικάζουμε ευθέως την επίθεση που έγινε στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και όλες τις επιθέσεις που έγιναν από αυτούς, οι οποίοι δεν είναι γνωστοί – άγνωστοι, είναι γνωστοί. Και εκεί μπαίνει η τεράστια ευθύνη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη. 

Print
1320 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω