Search
× Search
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ APLHA

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ APLHA

 

 

Για την πώληση του ΟΛΠ και τις αντιδράσεις του κ. Δρίτσα:

 

Σε αυτό το θέμα γίνονται τραγελαφικά θέματα, η κυβέρνηση υπογράφει, το κόμμα διαμαρτύρεται.

 

Όπως γνωρίζετε, η ιδιωτικοποίηση της Cosco, που έγινε το 2008, ήταν μια πολύ καλή  ιδιωτικοποίηση, έφερε 750 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στη περιφέρεια μου, τη Β’ Πειραιά και με τη νέα υπογραφή οι προβλέψεις είναι ότι θα δημιουργηθούν άλλες 2.000 νέες θέσεις εργασίας. Εμείς ήμασταν πάντοτε υπέρ της παραχώρησης του ΟΛΠ, άλλοι ήταν εκείνοι που μιλούσαν για ξεπούλημα, για εξεταστικές επιτροπές, ότι δεν θα έβαζαν ποτέ την υπογραφή τους, στο τέλος την έβαλαν την υπογραφή τους.

 

Τελικά, ο μόνος συνεπής στην όλη υπόθεση είναι ο κ. Δρίτσας, ο οποίος λέει ακόμα και τώρα αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή. Επομένως, δεν ξέρω ποιός πρέπει να παραιτηθεί, έχω την αίσθηση ότι πρέπει να παραιτηθεί μάλλον ο Πρωθυπουργός, διότι η δική του υπογραφή είναι φαρδιά πλατιά στην πώληση του ΟΛΠ.

 

Για την αποκρατικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων:

 

Σκεφθείτε ότι η διαδικασία για τα αεροδρόμια ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης τα 400 εκατομμύρια ευρώ και έφτασε τελικά στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ και μαζί με τις επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν νομίζω ότι συνολικά η επένδυση θα φτάσει τα τρία δισεκατομμύρια και θα δώσει νέες θέσεις εργασίας.

 

Για την αξιολόγηση:

 

Θυμάμαι τις δηλώσεις υπουργών που έλεγαν ότι αν μας πιάσει ο Μάιος και δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση θα έχουμε καταστραφεί. Το θέμα είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να δούμε πόσο θα είναι ο λογαριασμός, διότι ξεκίνησε από χαμηλά και έχει φτάσει τα 5,4 δισεκατομμύρια, κάποιοι μιλάνε για 6 δις και όσο περνάει ο καιρός ο λογαριασμός θα μεγαλώνει. Και δεν ξέρω αν αυτές οι ολονύχτιες διαπραγματεύσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα καλοστημένο παιχνίδι εντυπώσεων.

 

Για το χρέος:

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να μιλάει για κούρεμα του χρέους και κατέληξε να μιλάει για αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία είχε επιτευχθεί από το 2012. Η λύση του χρέους είναι μια και μόνο, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, μείωση του επιτοκίου και μεγάλη περίοδος χάριτος.

 

Για την υπόθεση Παπασταύρου:

 

Για την υπόθεση αυτή εμείς πήραμε καθαρή θέση, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, και είπαμε όλα να εξετασθούν από τη Δικαιοσύνη, αμερόληπτα και αφού εξετασθούν όλα τα στοιχεία. 

Print
1339 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω