Search
× Search
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στο STAR CHANNEL

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο STAR CHANNEL

 

 

Για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης:

 

Η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί σε μια ατέρμονα διαπραγμάτευση, η οποία όσο παρατείνεται τόσο επιβαρύνει τη θέση μας και αυτό έχει αποδειχθεί από την προηγούμενη διαπραγμάτευση που έκαναν, όπου από το email Χαρδούβελη των 950 εκατομμυρίων πήγαμε σε μέτρα 3,6 δις ευρώ.

 

Για το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή:

 

Αναφορικά με το νομοσχέδιο που έρχεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια, από τα 200 περίπου άρθρα που έχει τα 190 είναι άρθρα ασφαλιστικού, δεν αφορούν καθόλου φορολογικά μέτρα, επομένως ακολουθούν και πρέπει να περιμένουμε και τα φορολογικά μέτρα. Το δε ασφαλιστικό, έχει επιφέρει μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις, στα επικουρικά, το ΕΚΑΣ, το ΕΦΑΠΞ και για αυτό ο κόσμος είναι στα κάγκελα και διαμαρτύρεται. Και το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο δεν σημαίνει ότι αθωώνονται οι αμαρτίες του.

 

Για το Eurogroup της 9ης Μάιου:

 

Από ότι φαίνεται δεν θα επέλθει συμφωνία, μακάρι να κάνουμε λάθος. Εκτιμώ ότι η αξιολόγηση θα κλείσει με υποχώρηση της ελληνικής πλευράς και με υιοθέτηση των προληπτικών μέτρων 3,6 δις ευρώ. Τα 3,6 δις τα ζητάει το ΔΝΤ γιατί η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστία και δεν θα μπορέσουν να τα αποφύγουν. Θα τους επιβάλουν τα 3,6 δις εις βάρος της διαπραγμάτευσης, αλλά κυρίως εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

 

Αυτό που, πιθανώς, θα πρέπει να δοθεί μάχη είναι τουλάχιστον αυτά τα μέτρα να μην είναι συγκεκριμενοποιημένα, να είναι μέτρα σε αναστολή, τα οποία θα λειτουργήσουν όταν δεν πιάσουν τους στόχους.  

Print
1339 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω