Search
× Search
Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ «Κανάλι 1» του Πειραιά

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ «Κανάλι 1» του Πειραιά

 

 

Για τη λίστα Μπόργιανς και τις καταγγελίες Κοτζιά:

 

Το θέμα Μπόργιανς είναι ένα ανύπαρκτο θέμα. Για όλα αυτά που επικαλούνται θα λογοδοτήσουν και θα λογοδοτήσει και ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος παρουσίασε στη Βουλή έγγραφα, τα οποία ήταν διαβαθμισμένα απόρρητο, που δεν έλεγαν τίποτα άλλο από αυτά που είπε ο Μπόργιανς στη συνέντευξη του, πριν λίγο καιρό στον ΣΚΑΪ νομίζω. Είπε ότι εγώ τη λίστα την παρέδωσα τον Νοέμβριο του 2015, άρα η λίστα του 2012 που επικαλέστηκε ο κ. Κοτζιάς δεν υπήρχε. Ο κ. Πλεξίδας, ο Πρόξενος, στο έγγραφο του αναφέρει ότι ο Μπόργιανς του είπε ότι θέλει να προσφέρει τη βοήθεια του σε ότι αφορά τη τεχνογνωσία στο θέμα της πάταξης της φοροδιαφυγής. Συγχρόνως μιλούσε για CD, αλλά για τα CD της Γερμανίας, έχοντας την εμπειρία από τα CD των γερμανικών αρχών για αυτά τα CD μιλούσε, άρα CD το 2012 δεν υπήρχαν. Ψεύδεται ο κ. Κοτζιάς και όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο.

 

Δεύτερον, ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς είπε ότι τη λίστα την παρέδωσα στην κυβέρνηση αυτή τον Νοέμβριο του 2015. Αυτή η κυβέρνηση, λοιπόν, γιατί δεν έβγαινε από τον Νοέμβριο του 2015 να πει ότι έχει μια λίστα σύμφωνα με την οποία υπάρχουν καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, που υποψιαζόμαστε ότι υπάρχει φοροδιαφυγή ή διασπάθιση μαύρου χρήματος;

 

Εμείς λέμε η υπόθεση να πάει στη Δικαιοσύνη και εκείνη να ελέγξει τα πάντα. Είμαστε ανοιχτοί σε αυτό το θέμα, αλλά δεν επιτρέπουμε στη κυβέρνηση, σε μια στιγμή που είναι στριμωγμένη, να δημιουργεί θέμα εκ του μη όντος.

 

Για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους αγρότες:

 

Ποιους αγρότες βλέπει σήμερα; Οι αγρότες αυτοί είναι μια μερίδα αγροτών, οι οποίοι κατηγορούνται από άλλα μπλοκ ότι είναι αγροτοσυνδικαλιστές και όχι κατ’ επάγγελμα αγρότες. Δεν έχει σημασία τόσο αυτό όμως, σημασία έχει να δούμε τις προτάσεις που θα καταθέσει ο Πρωθυπουργός σήμερα. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αποσύρουν την πρόταση για το ασφαλιστικό και να συζητήσουν, σε σύντομο διάστημα, με όλους τους αγρότες από μηδενική βάση. Αυτό είπε και ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή.

 

Επίσης, η όλη συζήτηση γίνεται γύρω από την πρόταση Κατρούγκαλου, την οποία δεν θα δεχθούν οι Βρυξέλλες. Οι Βρυξέλλες θέτουν άλλες προτεραιότητες, δεν θέλουν για παράδειγμα αύξηση εισφορών, αλλά μείωση συντάξεων και αυτό αφορά άμεσα τους αγρότες.

 

 

 

 

Για την αξιολόγηση:

 

Ένα από τα αγκάθια που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι η αξιολόγηση. Ακούμε συνεχώς ότι θα έρθει η τρόικα, η τρόικα δεν έρχεται και η αξιολόγηση δεν κλείνει. Το κλείσιμο της αξιολόγησης θα κλείσει πολλά μέτωπα, αλλά για να κλείσει η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσουν πολλά από τα εσωτερικά μέτωπα, ασφαλιστικό, αγροτικό, εργασιακές σχέσεις. Αυτά τα θέματα ζητούν απαντήσεις και λύσεις και πρέπει να αντιληφθούν ότι επιτέλους πρέπει να κυβερνήσουν.

 

 

Για το ασφαλιστικό:

 

Το ασφαλιστικό σύστημα έχει επιβαρυνθεί κυρίως από την αύξηση της ανεργίας, η οποία επί μια τετραετία κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα στη χώρα μας. Σκεφτείτε, ότι λόγω της ανεργίας λείπουν στο ασφαλιστικό σύστημα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Η μαγική λέξη για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι η ανάπτυξη και για να έρθει ανάπτυξη πρέπει να γίνουν επενδύσεις. Ποιός μπορεί να κάνει επενδύσεις; Επενδύσεις μπορεί να κάνει τώρα μόνο ο ιδιωτικός τομέας, να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές και για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουμε ελκυστικοί και όχι να παρουσιάζουμε το φαινόμενο, για παράδειγμα, των Σκουριών.

 

Για την πώληση του Λιμανιού του ΟΛΠ:

 

Καταρχήν, δεν είναι πώληση είναι παραχώρηση. Όταν παραχωρήθηκε η προβλήτα στο Νέο Ικόνιο στην Cosco προσελήφθηκαν τότε 840 Έλληνες, με καλές συνθήκες εργασίας. Η ιδιωτικοποίηση πρέπει να γίνει, θα φέρει νέες θέσεις εργασίας, αρκεί να μην θιγούν τα εργασιακά δικαιώματα των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων. Αυτή είναι η θέση μας. 

Print
1349 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω