Search
× Search
Τρίτη, 7 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM»

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM»

 

 

Για την αποχώρηση της Ν.Δ. από τη συζήτηση για τις offshore:

 

Εγώ από χθες είχα καταγγείλει στη Διάσκεψη των Προέδρων όλη τη μεθοδολογία να έρθει με τροπολογία και μάλιστα εκπρόθεσμη, σε μια κύρωση μνημονίου συνεργασίας με τη Γεωργία, η άρση όλων όσων είχαν κάνει με τη δημοσίευση του ΦΕΚ.

 

Σε αυτό το σημείο, να σας δώσω μια πληροφορία. Όπως γνωρίζετε, στις 22 Μαΐου το βράδυ ψηφίσαμε το νομοσχέδιο των 7.500 σελίδων και εκατοντάδων νομοτεχνικών βελτιώσεων, πιέστηκαν οι υπηρεσίες της Βουλής και στις 23/5, την επόμενη ημέρα, είχαν έτοιμο τον πάπυρο και δημοσίευσαν άμεσα, με το 4389 ΦΕΚ, από 27/5 τον νόμο. Η σπουδή ήταν άνευ προηγουμένη και αυτή η σπουδή μας δημιούργησε πολλούς προβληματισμούς για τα γκρίζα σημεία. Εγώ αυτό το χαρακτήρισα το ηθικό μειονέκτημα της αριστεράς, γιατί πραγματικά συνελήφθηκαν με το χέρι στο μέλι.

 

Η αποχώρηση, λοιπόν, της Ν.Δ. έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν θέλαμε να νομιμοποιήσουμε αυτό τον κοινοβουλευτικό εμπαιγμό. Είναι αδιανόητο. Ξέρετε ότι αύριο φέρνει όλες τις «ουρίτσες» πάλι σε κύρωση πράξης μνημονίου κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου; Είναι δυνατόν να νομοθετούμε έτσι;

 

Για το ποιούς θέλει να κρύψει η κυβέρνηση με αυτό την ρύθμιση:

 

Να μας δώσουν τα πόθεν έσχες του 2013, 2014, 2015 που αφορούσαν υπουργούς, βουλευτές, γενικούς γραμματείς επι εποχής ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όπως ορίζει ο νόμος περί πόθεν έσχες την προηγούμενη διετία έπρεπε να καταθέσουν το πόθεν έσχες τους και από εκεί θα σας απαντήσουμε λεπτομερώς, με ονόματα, διευθύνσεις, τα πάντα. Γιατί δεν τα δίνουν; Γιατί καθυστερούν τόσο καιρό; Κάτι θέλουν να κρύψουν.

 

Επίσης, αυτή τη στιγμή ο νόμος δίνει τη δυνατότητα 60 ημερών σε όσους εμπλέκονται με offshore να πάει να πάρει τα λεφτά και όχι μόνο αυτό, αλλά να ξεπλύνει και το ποινικό του αδικήματος. Διότι, δεν είναι μόνο η φυλάκιση, είναι και 10.000 έως 500.000 ευρώ πρόστιμο.

 

Δεν έχω καταλάβει πως σκέφτηκαν να το κάνουν αυτό, γιατί μνημονιακή υποχρέωση δεν ήταν. Είμαι 42 χρόνια στο Κοινοβούλιο, τέτοια νομοθέτηση, τέτοια προχειρότητα, τέτοια κάλυψη, δεν έχω ξαναδεί.

 

 

 

 

Για το ποιος είναι ο συντάκτης του νόμου:

 

Ο συντάκτης είναι όλο το υπουργικό συμβούλιο, όλο το υπουργικό συμβούλιο με πρώτο τον Πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα έχει υπογράψει αυτή την νομοθετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο. Είναι όλοι συνυπεύθυνοι για όλο αυτό τον εμπαιγμό.

 

Για το ένα υποκρύπτονται πρόσωπα πίσω από αυτή τη διάταξη:

 

Βεβαίως υποκρύπτονται πρόσωπα. Και ζητώ ευθέως να βγάλουν τα ποθεν έσχες, με πρώτο το δικό μου, του 2013, 2014, 2015, για να δούμε ποιοι κατείχαν offshore εταιρείες αυτή τη περίοδο.

 

 

Για το ένα η Ν.Δ αποφεύγει να ψηφίσει την αυστηροποίηση του νόμου και να υπάρξει καθολική απαγόρευση για όλα τα πολιτικά πρόσωπα και τις offshore:

 

Ξέρετε τι φέρνουν; Αν διαβάσετε προσεκτικά την τροπολογία επαναφέρουν ακριβώς αυτό που ίσχυε, απλώς το κάνουν επί το αυστηρότερο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Και αρχίζουν να προβληματίζονται τώρα, διότι πάνω στη βιασύνη τους πέφτουν σε κατά συρροή λάθη.

Για παράδειγμα, η συμμετοχή στο κεφάλαιο εταιρειών του εξωτερικού που είναι εισηγμένες εμπίπτει στον νόμο; Αυτά είναι φοβερά πράγματα.

 

 

Για τη μη λειτουργία της Δικαιοσύνης:

 

Το ξέρετε ότι είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου δεν απονέμεται δικαιοσύνη επί πέντε ολόκληρους μήνες; Αυτό είναι χάσιμο χρόνου και χρήματος για τους πολίτες και για την οικονομία μας. Είναι δυνατόν να μην λειτουργούν τα δικαστήρια επί πέντε μήνες και η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να σφυρίζει αδιάφορα; Είναι δυνατόν να υπάρχουν καταγγελίες εναντίον της Προέδρου του Αρείου Πάγου για σοβαρότατο αδίκημα; 

Print
1225 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω