Search
× Search
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στο STAR CHANNEL

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο STAR CHANNEL

 

 Για την εκλογή του κ. Φιγιόν στην Γαλλία:

 

Εμείς, θεωρούμε τη Γαλλία μια παραδοσιακή φίλη γιατί έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι στέκεται στο πλευρό της Ελλάδος, με όλες τις κυβερνήσεις. Αυτή την πολύ καλή σχέση εμείς θέλουμε να τη διατηρήσουμε. Πιστεύουμε και ευχόμαστε μια μελλοντική Προεδρία Φιγιόν να σταθεί και πάλι στο πλευρό μας.

 

Από την άλλη πλευρά, αντιλαμβάνεστε ότι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση στη Γαλλία δύο λύσεις υπάρχουν: Ο Φιγιόν ή η Λεπέν.

 

Για το θέμα του χρέους:

 

Για το θέμα του χρέους, το 2012 έγινε η μεγαλύτερη ρύθμιση χρέους που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως και η κυβέρνηση στη δικαστική διαμάχη που δίνει για το χρέος έχει τα ίδια επιχειρήματα που είχαμε εμείς το 2014. Δηλαδή, επιμήκυνση αποπληρωμής και μείωση των επιτοκίων, που όπως είπε ο κ. Ρέγκλινγκ αυτό σημαίνει οκτώ δισεκατομμύρια κέρδος για τη χώρα μας ετησίως, στο θέμα του χρέους. Αυτή είναι μια πολύ καλή ρύθμιση.

 

Για την αξιολόγηση:

 

Ήμαστε θετικά υπέρ της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, έχουμε όμως πάρα πολλές αμφιβολίες εάν αυτό θα επιτευχθεί. Πιστεύω, ότι στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου δεν θα έχει ολοκληρωθεί, δεν είμαι απαισιόδοξος, αλλά όλα τα στοιχεία αυτό δείχνουν.

 

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης:

 

Η κυβέρνηση έχει ανοίξει πολλά μέτωπα, στην οικονομία, στους θεσμούς, στη Δικαιοσύνη, στα εθνικά μας θέματα.

 

Κοινοβουλευτικά δεν λειτουργούμε όπως πρέπει. Γνωρίζετε ότι είμαι πολλά χρόνια κοινοβουλευτικός, σας λέω υπεύθυνα ότι αυτή τη στιγμή η Βουλή δεν λειτουργεί βάσει του Κανονισμού της, παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κάνει προσπάθειες να κρατήσει τα ίσια. Περνάμε νομοτεχνικές βελτιώσεις σε νομοσχέδια 38 σελίδες, δεν έχει ξαναγίνει στα κοινοβουλευτικά χρονικά.

 

Τα εθνικά μας θέματα τα αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία και με διάθεση να βοηθήσουμε όπου πρέπει. Όταν για παράδειγμα, στο Κυπριακό, βγαίνει ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης και λέει ότι εμείς μιλάμε μόνο με τον κ. Τσίπρα και όχι με τον κ. Κοτζιά, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει τεράστιο θέμα για τη θέση της χώρα μας στο ζήτημα αυτό. 

Print
1326 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω