Search
× Search
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στο STAR CHANNEL

Για την πρόταση της Ν.Δ. για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Noor 1:

 

Είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία πρέπει να εξετασθεί σε βάθος και μια εξεταστική επιτροπή μπορεί να το κάνει, γιατί διερευνά όλες τις πτυχές. Εδώ υπάρχει ένα φορτίο 2,1 τόνοι ηρωίνης, αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά πρέπει να διερευνηθούν και όποιοι είναι ένοχοι να καταδικαστούν. Αυτή είναι η θέση μας, καθαρή και κρυστάλλινη.

 

Να εξετασθούν όλοι και να απαντηθεί το καίριο ερώτημα: Εάν ο κ. Τσίπρας ήξερε όλες αυτές τις συνομιλίες του υπουργού του, όχι μόνο με τον ισοβίτη κρατούμενο, αλλά και με τον λιμενικό, τον κ. Χριστοφορίδη και με την κυρία Εισαγγελέα.

 

Εμείς δεν καταδικάζουμε κανέναν, αλλά σε κάθε περίπτωση όλο αυτό το σκηνικό δείχνει ότι κάτι συνέβη και πρέπει ο κ. Τσίπρας να μας απαντήσει, από τη στιγμή που πήρε την ευθύνη να στηρίξει τον εταίρο του. Εμείς ζητάμε να γίνει εξεταστική επιτροπή και εύχομαι, ελπίζω και πιστεύω οι συνάδελφοι βουλευτές της συμπολίτευσης να σταθούν στο ύψος τους και να υπερψηφίσουν.

 

Γιατί η Ν.Δ. δεν ζητάει προανακριτική επιτροπή:

 

Κάποιος το υπονόησε, πονηρά βέβαια, ότι πρέπει να ζητήσουμε σύσταση προανακριτικής επιτροπής, αλλά εμείς δεν το κάνουμε. Γιατί αν συσταθεί μια τέτοια επιτροπή δεν μπορεί να επανέλθει, όταν επί ίδιου θέματος έχει αποφανθεί η Βουλή, και στο μεταξύ η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απαλλάξει τους όποιους κατηγορούμενους.

 

Για το εάν οι εξεταστικές επιτροπές φέρνουν αποτελέσματα:

 

Ακούω αυτό το παραμύθι, ότι οι εξεταστικές επιτροπές δεν βγάζουν κανένα αποτέλεσμα. Δεν συμφωνώ. Όταν υπάρχουν στοιχεία, δεδομένα και αποκαλύψεις βγάζουν αποτέλεσμα. Σας θυμίζω, ότι η εξεταστική επιτροπή για τα εξοπλιστικά, στην οποία ήμουν πρόεδρος, έβγαλε σαφή συμπεράσματα και για αυτό καταδικάστηκε ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο κ. Τσοχατζόπουλος.

 

Επίσης, το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δεν συναινεί στην εξεταστική επιτροπή γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική υπόθεση καταρρίπτεται από μόνο του, γιατί δικαστική έρευνα υπάρχει αυτή τη στιγμή και στο θέμα της εξεταστικής για την υγεία.

 

Για την αξιολόγηση:

 

Η αξιολόγηση καθυστέρησε δεκαέξι μήνες, για να μην θυμίσω τι έλεγαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος, ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση έγκαιρα καήκαμε. Η αξιολόγηση, λοιπόν, έγινε τώρα, έγινε ερήμην ημών, διότι οτιδήποτε τους έφεραν το ψηφίσανε.

 

Όσον αφορά στην εκταμίευσης της δόσης, που είναι πολύ σημαντικό θέμα, υπάρχουν δύο τρία ζητήματα που απομένουν για να γίνει. Ποια είναι αυτά; Το ένα είναι οι Κυριακές, το οποίο είναι σημαντικό. Εμείς, όταν ήμασταν κυβέρνηση είχαμε φέρει τις οκτώ Κυριακές δοκιμαστικά, μέτρο που πήγε καλά, και η πρόθεση μας ήταν να εφαρμοσθεί η Κυριακή στις τουριστικές περιοχές και σε όσες περιοχές χρειάζεται.

 

Το άλλο θέμα, του επαγγέλματος των πολιτικών μηχανικών και επειδή είμαι μηχανικός θα πω ότι το επάγγελμα δεν είναι κλειστό. Απλώς υπάρχει διάταξη που προβλέπει την ελάχιστη αμοιβή, την οποία δεν παίρνει κανένας μηχανικός βέβαια, παίρνουν πολύ λιγότερα πια, γιατί το επάγγελμα έχει εξαφανισθεί.

 

Για την επέτειο του δημοψηφίσματος:

 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πολιτική απάτη, όπου ο ελληνικός λαός ψήφισε όχι, σε ποσοστό 60%, το οποίο έγινε ναι. Την ίδια μέρα, το όχι έγινε ναι.

 

Πολιτική απάτη, επίσης, έγινε από τον Πρωθυπουργό στους πολιτικούς αρχηγούς. Όταν οι πολιτικοί αρχηγοί, στη σύσκεψη που έγινε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπαν στον κ. Τσίπρα ότι εμείς θα στηρίξουμε τη συμφωνία, όχι τα μέτρα, αλλά εσύ να μην κάνεις εκλογές αυτός τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα το πράξει. Και λίγο μετά πήγε σε εκλογές. Υπάρχει μεγαλύτερη πολιτική απάτη από αυτή;

 

Για τον οικονομικό σύμβουλο του κ. Βαρουφάκη, τον κορεάτη Γκλέν Κιμ:

 

Αυτός ο κύριος αμειβόταν με 1.400.000 ευρώ το χρόνο επί υπουργίας Βαρουφάκη και παραμένει σύμβουλος του κ. Τσακαλώτου ακόμα και σήμερα, παρότι του έγινε μείωση αμοιβής στα 70.000 ευρώ τον χρόνο. Τώρα πάει να δώσει τις γνώσεις του και στον Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία, για το Italexit. Αυτά είναι τραγικά πράγματα. 

Print
2045 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω