Search
× Search
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στο KONTRA CHANNEL

Αθήνα, 9 Ιουνίου 2016

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο KONTRA CHANNEL

 

 

Για την αντιπολίτευση της Ν.Δ.:

 

Εμείς υπερασπιζόμαστε όλους εκείνους που θίγονται ανεπανόρθωτα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

Για παράδειγμα, ο ΕΝΦΙΑ, τον οποίο θα καταργούσαν, θα τον έσκιζαν κλπ, πάει μέχρι το 2031, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που περνάμε τώρα. Ακούστε τι άλλο τραγικό κάνουν. Όλες οι επιστροφές φόρου που ήταν να δοθούν τώρα, περίπου 1 εκατομμύριο Έλληνες θα πάρουν επιστροφή φόρου, συμψηφίζονται με τον ΕΝΦΙΑ, όταν ο ΕΝΦΙΑ θα μπορούσε να αποπληρωθεί σε πέντε δόσεις. Είναι δυνατόν; Ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός επιβάλλεται ώστε να μην πάρουν οι άνθρωποι τα χρήματα τους πίσω.

 

Δεύτερον, το ότι καθυστέρησε η αξιολόγηση στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο 21 δισεκατομμύρια ευρώ, για κάθε οικογένεια 5.000 ευρώ. Και δεν είναι μόνο αυτό, είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο από τους ιδιώτες, 89 δις πήγαν σήμερα σε ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει τελειώσει, έχει ξεχειλίσει το ποτήρι.

 

Μην ξεχνάτε, ωστόσο, ότι έχουμε και την αξιολόγηση του Οκτωβρίου και η αξιολόγηση αυτή έχει μέσα τα εργασιακά. Εκεί η κυβέρνηση θα δοκιμάσει την αντοχή της, η οποία είναι πολύ περιορισμένη.

 

Έχουμε καταλάβει ότι όλες οι προσπάθειες που κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι για να επαναφέρουν την οικονομική κατάσταση εκεί που ήταν το 2014;

 

Για τις επικουρικές συντάξεις:

 

Θα σας θυμίσω ότι το email Χαρδούβελη προέβλεπε μείωση των επικουρικών συντάξεων 10%, τώρα ο λογαριασμός έφτασε να είναι 40% μείωση εξαιτίας της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όπου ανακατεύτηκαν τα έκαναν θάλασσα. Τα επικουρικά ταμεία είναι δούναι και λαβείν, δεν μπορεί ένας που έδινε στο επικουρικό του ταμείο να μην μπορεί να πάρει τη σύνταξη του.

 

Για την παραχώρηση του Ελληνικού:

 

Ο κ. Τσίπρας είχε πει τότε, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι αν είναι να παραχωρήσει ο ίδιος το Ελληνικό ως Πρωθυπουργός τότε αντί να ψηφίσετε Τσίπρα ψηφίστε Σαμαρά. Και σήμερα το υπογράφει. Άργησε όμως, οδήγησε σε απαξίωση μια επένδυση που έπρεπε να έχει ξεκινήσει από το 2012.

 

Για την επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας και την ακρόαση του κ. Παπαγγελόπουλου:

 

Η αίτηση της Ν.Δ. και του κ. Βενιζέλου για να κληθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν η μηνυτήρια αναφορά της κας Τσατάνη, η οποία κατήγγειλε τον κ. Παπαγγελόπουλο ότι έκανε παρέμβαση στο έργο της και αυτό ελέγχουμε. Η Ν.Δ. έχει υποβάλλει και επίκαιρη επερώτηση για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, η οποία θα συζητηθεί στις 17 του μήνα.

 

Εμείς είπαμε, στην  επιτροπή, ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τον κ. Βγενόπουλο, ούτε θέλουμε να έχουμε, αλλά ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε παρέμβαση στην κ. Τσατάνη για το θέμα δικογραφίας είναι γεγονός ανεπίτρεπτο. Όταν παρεμβαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σε εκκρεμούσα υπόθεση και καλεί στο γραφείο του την Πρόεδρο Εφετών τότε αυτό τι είναι αν δεν είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη;

 

Και το ομολόγησε ο ίδιος και εγώ χθες στην παρέμβαση μου του είπα ότι έχει κάνει εγκλήματα στη Δικαιοσύνη, διότι έχετε 6 ολόκληρους μήνες τον ελληνικό λαό χωρίς απόδοση δικαίου, με χάσιμο χρόνου και χρήματος για τους φορολογούμενους. Αυτή τη στιγμή, στο Εφετείο Αθηνών, για κακουργηματικές πράξεις, προσδιορίζονται δίκες για το τέλος του 2017, αρχές 2018 και για τα Ειρηνοδικεία το 2027, είναι τεράστια ευθύνη του υπουργού.

 

Οι Έλληνες δικαστές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, επιτελούν το καθήκον τους στο ακέραιο, σε συνθήκες οι οποίες δεν είναι οι καλύτερες, με όλες τις μειώσεις των μισθών που έχουν δεχθεί.

 

Print
1356 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω