Search
× Search
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στο STAR CHANNEL

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο STAR CHANNEL

 

Για την αξιολόγηση:

 

Ο Πρωθυπουργός έλεγε ότι θα κλείσει τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι αν κλείσει πέρα του Μαΐου καήκαμε, άρα αφού κλείνει τώρα καήκαμε κυριολεκτικά. Καταρχάς, δεν μπήκαν τα χρήματα στην αγορά, όπως έπρεπε να γίνει, αλλά φτάσαμε να πάρουμε τα 7,5 δις, μόνο και μόνο για να εξοφλήσουμε τις υποχρεώσεις μας προς τους δανειστές και κυρίως προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

 

Για τα συνταξιοδοτικά:

 

Όπως είδατε, από τις νυχτερινές υπουργικές αποφάσεις, επαναπροσδιορίζονται τα συνταξιοδοτικά. Η υποτιθέμενη κόκκινη γραμμή ότι δεν θα βάλουν χέρι στις συντάξεις πάει περίπατο, μιλάνε για περικοπή των επικουρικών συντάξεων κατά 50%, μιλάνε για περικοπή του ΕΦΑΠΑΞ. Εφαρμόζουν, ένα άλλο μείγμα πολιτικής.

 

Για τα εργασιακά:

 

Τα εργασιακά θα τα βρούμε μπροστά μας στην πέμπτη αξιολόγηση, που θα γίνει τον Οκτώβριο. Εμείς δεν είχαμε συμφωνήσει για τα εργασιακά, τα οποία είναι συνυφασμένα με τα 2,8 δις ευρώ που πρέπει να πάρουμε και θα πέσουν στην αγορά. Διότι, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες είναι 6,7 δις ευρώ, έχει πνιγεί η αγορά, επομένως τα χρήματα αυτά θα δοθούν για να αναπνεύσει η πραγματική οικονομία.

 

Για το δημοψήφισμα και το Σύνταγμα:

 

Ως πρόεδρος σε δύο επιτροπές αναθεώρησης του Συντάγματος, σας λέω ότι ήταν μεγάλο λάθος αυτό περί δημοψηφίσματος και σωστά το πήραν πίσω. Όλοι γνωρίζουμε ότι βάσει του άρθρου 110 του Συντάγματος η αναθεώρηση γίνεται με τον τρόπο που προβλέπεται και είναι σημαντικό να μην εντάξουμε την συνταγματική αναθεώρηση στα πολιτικά μας παιχνίδια.

 

Για τον εκλογικό νόμο:

 

Η κοινοβουλευτική μου εμπειρία δείχνει ότι κάθε κυβέρνηση προστρέχει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου όταν νιώθει ότι είναι αρκετά στριμωγμένη και αυτό γίνεται συνήθως προς το τέλος της θητείας της. Τώρα, για πρώτη φορά βλέπω μια κυβέρνηση να συζητά τον εκλογικό νόμο το πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης της και αυτό σημαίνει αδυναμία και προσπάθεια απεμπλοκής της από τα προβλήματα.

 

Σε ότι αφορά την απλή αναλογική το παίρνουν πίσω, μιλάνε για μειωμένο μπόνους για το πρώτο κόμμα, αλλά και συνδυασμούς κομμάτων, τα οποία θα δηλώσουν από πριν ότι θα συνεργαστούν μετεκλογικά. Αυτό είναι πρωτοφανές. Επίσης, πρέπει να προσέξουμε πολύ το όριο του 3% εισόδου στη Βουλή, επιμένω ότι πρέπει να παραμείνει σε ένα ποσοστό που δεν θα δίνει τη δυνατότητα σε ορισμένες περίεργες ομάδες να μπαίνουν στο κοινοβούλιο. Και δεν εννοώ τα κόμματα.

 

Η δική μας θέση είναι πάγια, ο εκλογικός νόμος πρέπει να δίνει τη δυνατότητα να κυβερνηθεί η χώρα και από ότι φαίνεται οι μονοκομματικές κυβερνήσεις πάνε για αργότερα. 

Print
1282 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω