Search
× Search
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ «FLASH 96»

Αθήνα, 9 Ιουνίου 2016

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ «FLASH 96»

 

 

Για τις δηλώσεις Φίλη για τη συγκέντρωση του Παραιτηθείτε:

 

Δεν αξίζουν καν σχολιασμό. Όταν ο υπουργός Παιδείας φτάνει στο σημείο να λέει ότι το να κάνεις συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος είναι στα όρια της συνταγματικής εκτροπής αντιλαμβάνεστε ότι βρίσκεται εκτός δημοκρατικής πραγματικότητας.

 

Για το ποιοί είναι το κίνημα «Παραιτηθείτε»:

 

Όλοι είναι, δεν υπάρχει πρόσημο. Δεν άκουσα να βγει κάποιο κόμμα και να πει ότι υποκινεί το κίνημα «παραιτηθείτε». Αντιθέτως, θα σας θυμίσω ότι στη περίπτωση των «αγανακτισμένων» δύο κόμματα τότε είχαν πάρει την πρωτοβουλία της ταυτότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή. Μην το ξεχνάμε αυτό.

 

Εδώ που τα λέμε, δεν είναι επιθετικό το «παραιτηθείτε», κατά τη γνώμη μου πρέπει να εμπλουτιστεί λίγο και να γίνει «παραιτηθείτε, για να προλάβουμε την Ελλάδα ζωντανή».

 

Διότι, οι ερασιτεχνισμοί μας έχουν στοιχίσει πολύ. Ο ισολογισμός των τελευταίων 18 μηνών είναι καταστροφικός, η επιβάρυνση είναι ανεπανόρθωτη σε όλα τα επίπεδα. Και δεν εννοώ μόνο στο οικονομικό επίπεδο, ότι μέχρις στιγμής μας έχει στοιχίσει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 21 δις. Εννοώ ότι δεν υπάρχει ένας τομέας που να πηγαίνει καλά.

 

Για το πρόγραμμα της Ν.Δ.:

 

Το πρόγραμμα της Ν.Δ. εξελίσσεται, θα παρουσιασθεί πολύ σύντομα, αλλά τις γενικές γραμμές πάνω στις οποίες θα κινηθούμε τις έχουμε θέσει. Για παράδειγμα, πιστεύουμε ότι η μείωση των φόρων θα αποτελέσει κίνητρο για επενδύσεις και αυτό θα κάνουμε. Σε αυτή την κυβέρνηση δεν έχει κανένας επενδυτής εμπιστοσύνη και αυτός είναι ο λόγος που δεν γίνονται επενδύσεις στη χώρα μας, οι οποίες είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας μας.

 

Για το τι άλλαξε στη Ν.Δ.:

 

Δεν αλλάξαμε μόνο Πρόεδρο, αλλάξαμε το 80% της Πολιτικής μας Επιτροπής, με νέους ανθρώπους, με εντυπωσιακά βιογραφικά. Υπάρχει ένα δυναμικό που έχει πλαισιώσει το κόμμα, έτοιμο να δώσει τις γνώσεις και την ορμή του, ώστε αποτελέσουμε την εναλλακτική λύση. Δεν φτάνει αυτό βέβαια. Πρέπει να εμπνεύσουμε, να δώσουμε ένα καινούργιο αφήγημα και να κάνουμε πειστικό το πρόγραμμα μας.

 

Αν μελετήσετε τις μετακινήσεις ψηφοφόρων στις δημοσκοπήσεις θα δείτε ότι το κόμμα σιγά σιγά, αλλά σταθερά, γίνεται ελκυστικό στους πολίτες. Αρχίζουν και πιστεύουν ξανά σε εμάς.

 

Για την ανυπαρξία της εξωτερικής πολιτικής:

 

Θα σας θυμίσω, ότι το 2005, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Παπούλιας είχε πάει στα Τυράννα για επίσημη επίσκεψη και έλαβε γνώση ότι υπήρχαν καμιά δεκαπενταριά που φώναζαν υπέρ των Τσάμιδων ανέβαλε την επίσκεψη του. Ο κ. Κοτζιάς πήγε τώρα και μπήκε από την πίσω πόρτα. Είναι δυνατόν;

 

Από την άλλη, είναι δυνατόν για την Αγιά Σοφιά, το σύμβολο της Ελληνορθόδοξης κληρονομίας μας, να βγαίνει μια σκληρή ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και εμείς να απαντάμε με κύκλους του υπουργού Εξωτερικών; Αυτά μένουν και καταγράφονται στη διπλωματία.

 

 

Print
1205 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω