Search
× Search
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στο KONTRA CHANNEL

Σημεία της συνέντευξης του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στο KONTRA CHANNEL

 

 

Για την υπόθεση των διαρροών των WikiLeaks:

 

Γιατί δίνουν τόσο μεγάλη έκταση στο θέμα αυτό; Διότι θέλουν, για μια ακόμα φορά, να δραματοποιήσουν την κατάσταση, όπως το έκαναν και τον Ιούλιο του 2015. Κέρδισαν τίποτα τότε; Τίποτα. Όλα πήγαν στο χειρότερο. Στήνουν σκηνικό για να μπορέσουν να περάσουν τα μέτρα, αλλιώς πως θα τα περάσουν; Όσοι μιλάμε με βουλευτές ξέρουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ψηφίσει ορισμένα μέτρα.

 

Εγώ θα θέσω ορισμένα ερωτήματα. Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο κ. Τσακαλώτος, με ιδιόγραφη επιστολή του, τον Δεκέμβριο του 2015, ζήτησε από το ΔΝΤ να συμμετέχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι αυτά που αναφέρονται στην υποκλαπείσα συνομιλία είναι γνωστά σε όλους μας; Είχαν γραφτεί και είχαν ειπωθεί, δεν είναι κάτι καινούργιο.

 

Άρα, για ποιο λόγο πάνε να δημιουργήσουν ρήξη; Δημιουργούν συνέχεια εχθρούς, εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, και τι καταφέρνουν; Εκεί που υπήρχε μια διαφορά μεταξύ ΔΝΤ και της Ε.Ε. κατάφεραν να τους συνενώσουν όλους τώρα, διότι η αυριανή συνάντηση μεταξύ Λαγκάρντ και Μέρκελ δημιουργεί αυτή την εντύπωση.

 

Για την απάντηση Λαγκάρντ στον Πρωθυπουργό:

 

Για να είμαι ειλικρινής, ένιωσα μειωτικά από την απάντηση της κας Λαγκάρντ στον κ. Τσίπρα, δεν μπορεί να απευθύνεται με αυτόν τον τρόπο στον Πρωθυπουργό.

 

 

Για την λίστα Λαγκάρντ:

 

Οφείλω μια απάντηση στον Πρωθυπουργό, ο οποίος χθες μίλησε πάλι για τη λίστα Λαγκάρντ. Θα του υπενθυμίσω, με στοιχεία, ότι το 2014 από τη λίστα Λαγκάρντ είχαν εισπραχθεί 25,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2015 εισέπραξαν μόνο 4,8 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά που λέει ότι πιστοποιήθηκαν δεν εισπράχθηκαν, να έρθει να τα εισπράξει και μετά να μας το πει.

 

Για την αξιολόγηση:

 

Εμείς θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση και θέσαμε τις προϋποθέσεις με τις οποίες πρέπει να γίνει αυτό. Είπαμε, για παράδειγμα, ότι πρέπει να γίνει μείωση των δαπανών, αλλά από όσα νομοσχέδια έχει φέρει η κυβέρνηση κανένα μέτρο δεν φέρνει μείωση δαπανών. Μόνο φορολογικές επιβαρύνσεις έχει φέρει, οι οποίες οδηγούν σε μαρασμό της πραγματικής οικονομίας.

 

Για την υπόθεση Παπασταύρου:

 

Η θέση μας είναι καθαρή, όλα να βγουν στο φως, Υπάρχει δικαστική διερεύνηση από τη δικαιοσύνη και εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.  

Print
1465 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω