Search
× Search
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ «APLHA 98,9»

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ «APLHA 98,9»

 

 

Για τη μη υπογραφή βουλευτών στις υποψηφιότητες:

 

Είναι δική μου πρόταση, το είχα προτείνει και το 2009 και είχε γίνει αποδεκτό, να μην συμμετέχουν οι βουλευτές με υπογραφή στις υποψηφιότητες των υποψήφιων προέδρων. Και είναι λογικό, μπορεί ο κάθε βουλευτής να εκφράσει την προτίμηση του, αλλά το να υπογράψει στήριξη υποψηφιότητας νομίζω πως θα μας δημιουργούσε πρόβλημα αργότερα. Υπογράφουν μόνο τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

 

Για τη δυσκολία της διαδικασίας συγκέντρωσης υπογραφών:

 

Είναι δύσκολη διαδικασία, αρκετά από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δεν θέλουν να εκτεθούν, στηρίζοντας τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο, φανερά υπογράφοντας την υποψηφιότητα του. Εκτός από τους βουλευτές είναι και εκλεγμένοι περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, εκλεγμένα μέλη σε φορείς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς, αντιλαμβάνεστε ότι πολλοί από αυτούς δεν θέλουν να εκτεθούν. Πάντα ήταν δύσκολη η συγκέντρωση 50 υπογραφών.

 

Για το τι πέτυχε η Κ.ΕΦ.Ε:

 

Πέρα από το ότι δεν υπογράφουν οι βουλευτές τις υποψηφιότητες πετύχαμε και κάτι άλλο, να μην υποβληθεί καμία υποψηφιότητα με πάνω από 50 υπογραφές, δηλαδή 51 ή 70 ή 200 υπογραφές. Διότι, έτσι μπορεί κάποιος υποψήφιος να δέσμευε μεγάλο αριθμό μελών και θα επηρέαζε το αποτέλεσμα της εκλογής.

 

Για τον χρόνο των εκλογών:

 

Η πρόταση μου ήταν να φέρουμε όσο πιο κοντά γίνεται το χρόνο εκλογής, ώστε να μην υπάρχει εκκρεμότητα με τον αρχηγό. Βέβαια, ο προσωρινός πρόεδρος της Ν.Δ., ο Βαγγέλης Μειμαράκης, εκτελεί πλήρως τα καθήκοντα του, εκτός από το να συγκαλεί τα όργανα του κόμματος. Πρότεινα, λοιπόν, η εκλογή να γίνει στις 25 Οκτωβρίου, βασιζόμενος στην εμπειρία της προηγούμενης φοράς. Ορισμένοι υποψήφιοι θέλουν περισσότερο χρόνο, προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα ωφελήσει σε τίποτα, δεν θα κάνει καλό στο κόμμα να βρίσκεται σε εκκρεμότητα σε μια τόσο δύσκολη πολιτική περίοδο. Θα έρθουν, για παράδειγμα, στη Βουλή οι εφαρμοστικοί νόμοι, τα προαπαιτούμενα και όλες οι δράσεις του μνημονίου, που είναι πάρα πολλές, αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να έχουμε μια ενιαία πολιτική γραμμή και ομοψυχία.

 

 

Την ακριβή ημερομηνία των εκλογών θα την αποφασίσει η ΚΕΦΕ, από τη συνεδρίαση  της Δευτέρας και μετά και πρέπει να σας πω ότι αυτή η ημέρα είναι δύσκολη οργανωτικά, διότι θα πρέπει να έχουμε αρκετά εκλογικά κέντρα και ταυτόχρονα εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα. Την προηγούμενη φορά είχαν ψηφίσει πάρα πολλοί, περίπου 700.000 μέλη.

 

 

Για το θέμα της δυαρχίας σε περίπτωση εκλογής Τζιτζικώστα:

 

Η δυαρχία εφαρμόστηκε σε κόμματα της αριστεράς, στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή, αλλά ήταν μικρά κόμματα, του 3% - 4%. Το κόμμα, όμως, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την επόμενη ημέρα των εκλογών είναι εν δυνάμει κόμμα που διεκδικεί την εξουσία και ο αρχηγός της εν δυνάμει Πρωθυπουργός, επομένως, είναι λογικό να είναι μέλος του κοινοβουλίου. Δεν ξέρω τι θα γίνει με το θέμα του κ. Τζιτζικώστα, αλλά υπάρχει ένα θέμα.

 

 

Για τη δήλωση Κακλαμάνη ότι πίσω από τις υποψηφιότητες κρύβονται τζάκια και επιχειρηματίες:

 

Δεν το ασπάζομαι. Δεν έχει νόημα να λέγονται τέτοια πράγματα, τέτοιες ημέρες και εποχές.

 

Για τα χαρακτηριστικά του νέου αρχηγού της Ν.Δ.:

 

Επειδή έχω περάσει από διαδρομές διχόνοιας στη Ν.Δ., που σχεδόν δεν μιλιόντουσαν οι υποψήφιοι και υπήρχαν εντάσεις που κρατούσαν δεκαετίες, θα ήθελα ο νέος αρχηγός να είναι ενωτικός. Και αυτό να το γράψουμε με κεφαλαία γράμματα. Από εκεί και πέρα, τα χαρακτηριστικά του αρχηγού τα έχουν όλοι οι υποψήφιοι, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο.

 

Print
1314 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω