Search
× Search
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ "FLASH"

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 Και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ «FLASH»

 

 

Για το θέμα της κατάθεσης υποψηφιότητας Γεωργιάδη:

 

Δεν υπήρξε κανένα θέμα, ο κ. Γεωργιάδης με τη δήλωση που έκανε έβαλε όλα τα πράγματα στη θέση τους. Είπε δηλαδή, ότι η αρχική απόφαση της ΚΕΦΕ, για τη μη αποδοχή της υποψηφιότητας του, ήταν σωστή, αλλά μετά όταν έκανε ένσταση η ΚΕΦΕ, εκτιμώντας αυτά τα οποία επικαλέστηκε, ότι για λόγους ανωτέρας βίας δεν πρόλαβε να καταθέσει την υποψηφιότητα του, ενέκρινε την υποψηφιότητα του.

 

Για τη διαδικασία από εδώ και στο εξής:

 

Τώρα, έχουμε τέσσερις υποψήφιους που υποχρεώνονται μέχρι αύριο να υποδείξουν τους εκπροσώπους τους, οι οποίοι θα διευρύνουν την ΚΕΦΕ, που απαρτίζεται από 13 μέλη, συν τέσσερα που θα προστεθούν από τους υποψήφιους 17. Οι εκπρόσωποι αυτοί θα συμμετέχουν στην ΚΕΦΕ με δικαίωμα ψήφου, σε περίπτωση μη ομοφωνίας.

 

Με αυτή τη σύνθεση θα πάρουμε όλες τις αποφάσεις, οι οποίες θα είναι κρίσιμες αποφάσεις, όπως η ημερομηνία των εκλογών, η διαδικασία κατά την ημέρα των εκλογών, αλλά και μέχρι να πάμε στις εκλογές. Έχουμε αποφασίσει να εφαρμόσουμε το καταστατικό κατά γράμμα, το οποίο προβλέπει ακριβώς ποιες θα είναι νομαρχιακές εφορευτικές, οι τοπικές εφορευτικές, οι εφορευτικές κάλπης και όλα αυτά.

 

Για το εάν η διαδικασία πρέπει να είναι εξπρές:

 

Για το θέμα αυτό έχω εκφράσει άποψη από την πρώτη ημέρα της συμμετοχής στην ΚΕΦΕ, ως αρχαιότερος βουλευτής της Ν.Δ. και του κοινοβουλίου, όπου είχα πει να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη διαδικασία, γιατί σε αυτή τη χρονική συγκυρία που θα πρέπει να συζητήσουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, να πάμε στους εφαρμοστικούς νόμους - με τους επόμενους δύο μήνες να είναι πολύ θερμοί - να ψηφίσουμε τα προαπαιτούμενα, θα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία.

 

Και την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση σε 20 ημέρες την είχαμε κάνει και μάλιστα είχαμε πάει σε συνέδριο που αλλάξαμε το καταστατικό μας. Εδώ σε 20 ημέρες κάναμε εθνικές εκλογές, σε μια εβδομάδα κάναμε δημοψήφισμα. Οι υποψήφιοι είναι γνωστοί σε όλους μας, οι θέσεις τους γνωστές, αλλά θα τους δοθεί η ευκαιρία να τις αναπτύξουν αυτό το εικοσαήμερο, είτε είναι κομματικό, είτε εθνικό, είτε πολιτικό το θέμα.

 

Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι αυτή η διαδικασία είναι από μόνη της χρονοβόρα, δηλαδή να βρεθούν τα εκλογικά κέντρα, τα εκλογικά τμήματα, οι κάλπες, τα τερματικά, είναι ένα ολόκληρο σύστημα που πρέπει να λειτουργήσει άψογα. Και είναι η παράμετρος του οικονομικού, διότι τώρα τα κόμματα δεν είναι στην καλύτερη οικονομική κατάσταση και όπως αντιλαμβάνεστε τα πράγματα δεν είναι όπως το 2009.

 

 

Για την παρουσίαση των απόψεων των υποψήφιων:

 

Θα συμφωνήσω με αυτό που είπε ο κ. Μεϊμαράκης, ότι και οι τέσσερις υποψήφιοι είναι εν δυνάμει αρχηγοί και επομένως μπορούν να συμμετέχουν στις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, επίσης ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος δεν είναι βουλευτής, θα συμμετέχει στη κοινοβουλευτική ομάδα για να εκθέσει τις απόψεις του σε όλα τα θέματα. Είναι σημαντικό αυτό και χαίρομαι που την αποδέχτηκαν όλοι οι υποψήφιοι.

 

Για το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

 

Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εν δυνάμει κυβέρνηση από την επόμενη ημέρα των εκλογών. Εμείς θα ασκήσουμε τον ρόλο μας σαν υπεύθυνη αντιπολίτευση, όπως το έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα. Εμείς συμφωνήσαμε στη συμφωνία, για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, αλλά όχι στους εφαρμοστικούς νόμους. Οι εφαρμοστικοί νόμοι είναι μια άλλη ιστορία, θα τους δούμε κατά περίπτωση και οτιδήποτε είναι για το καλό του τόπου θα συναινέσουμε και οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με τη δική μας ιδεολογία θα είμαστε αντιπολιτευόμενοι. Στο σκέλος που θα είμαστε οπωσδήποτε μαζί με την κυβέρνηση είναι οι μεταρρυθμίσεις.

 

 

Για το πότε θα ορισθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής νέου αρχηγού:

 

Νομίζω ότι σε ένα τριήμερο θα έχει κλείσει αυτό το θέμα και θα έχει ορισθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών μας εκλογών, η οποία πιστεύω ότι τελικά θα είναι από όλους αποδεκτή.

Print
1327 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω