Search
× Search
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Ρ/Σ "FLASH"

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 Και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Ρ/Σ «FLASH»

 

 

Για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στη Ν.Δ.:

 

Το παρελθόν έχει τελειώσει. Μετά τη κοινή δήλωση των τεσσάρων υποψηφίων οι οποίοι εγγυώνται, πλέον, την ενότητα του κόμματος και το αδιάβλητο της διαδικασίας, όπως έχει ακολουθηθεί μέχρι τώρα, δεν υπάρχουν εντάσεις και ενστάσεις. Αυτό που απομένει, πλέον, είναι να επιλεχθεί η εταιρεία που θα διοργανώσει τη διαδικασία εκλογής.

 

Για τις προσφορές των εταιρειών στον ανοιχτό διαγωνισμό:

 

Δεν έχουμε ενημερωθεί εάν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού, θα αναρτηθεί στη διαύγεια και επομένως υπήρχε ελεύθερο πεδίο για όσες εταιρείες ήθελαν να κάνουν και οικονομική και τεχνική προσφορά. Και κρατήστε εδώ μια σημείωση, την οποία έθεσα πρώτος εγώ στην ΚΕΦΕ. Δεν έχει τόση σημασία η οικονομική προσφορά, εάν θα είναι δέκα χιλιάδες επάνω ή κάτω, σημασία έχει η εταιρεία να εγγυάται το αδιάβλητο της διαδικασίας.

 

Μετά την επιλογή της εταιρείας, η οποία θα γίνει από τους τεχνικούς συμβούλους που έχουν προτείνει και οι τέσσερις υποψήφιοι, η επιτροπή προμηθειών θα αξιολογήσει τις οικονομικές προσφορές και εμείς στην ΚΕΦΕ θα ενημερωθούμε. Δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να επιλέξουμε την εταιρεία.

 

Από εκεί και πέρα, θα ζητήσω οι υποψήφιοι όλοι να αναγνωρίσουν ότι η εταιρεία που θα επιλεγεί θα διασφαλίσει το αδιάβλητο της διαδικασίας. Το λέω αυτό, εκ των προτέρων, για να προλάβω τα ύστερα, μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα την ημέρα της εκλογής και αρχίσουν παρατράγουδα ως προς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

 

Θα θυμίσω ότι στη διαδικασία του 2009 το σύστημα είχε πέσει, για μια ορισμένη ώρα, λόγω του ότι υπήρξε μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων τη συγκεκριμένη ώρα. Είναι τόσο ανεπτυγμένη η τεχνολογία τώρα, σε σχέση με το 2009, ώστε όλες οι εταιρείες εγγυώνται ότι και να πέσει το σύστημα εξασφαλίζεται η συνέχιση της διαδικασίας, λόγω της προηγμένης τεχνολογίας και 4G και 4G plus.

 

Για τα εκλογικά κέντρα:

 

 Πράγματι, στην ΚΕΦΕ έγινε μια συζήτηση σε ότι αφορά τα εκλογικά κέντρα. Καταλήξαμε να είναι στα 850 – 900 τα εκλογικά κέντρα, από 1040 που ήταν το 2009 και 1.250 – 1.300 εκλογικά τμήματα από 1.500 της προηγούμενης εκλογής. Επίσης, έχουμε τα τερματικά, τα οποία υπάρχουν για να γίνεται η καταγραφή των ψηφοφόρων και θα είναι 2.300.

Θα πρέπει να περνάνε τα στοιχεία τους, θα υπογράφουν μια υπεύθυνη δήλωση όπου θα έχει την έννοια της αίτησης εγγραφής μέλους. Η αποδοχή της αίτησης σημαίνει συγχρόνως και την εγγραφή ως μέλος και η μόνη διαφορά σε σχέση με το 2009 είναι ότι τώρα ο κάθε ψηφοφόρος θα αποδέχεται την επεξεργασία των στοιχείων του.

 

 

Για την κριτική ότι η Ν.Δ. ψήφισε μόνο ένα άρθρο, το άρθρο 14:

 

Είναι λάθος, δεν ψηφίσαμε μόνο το άρθρο 14, αυτό ψηφίστηκε από εμάς στην ονομαστική ψηφοφορία. Είχαμε ψηφίσει άλλα πέντε άρθρα, το άρθρο 6 για τα έσοδα, το άρθρο 11 για το μητρώο ενός φορέα της γενικής κυβέρνησης, το άρθρο 12 για τα τετραετή επιχειρησιακά σχέδια, το άρθρο 14 για την αλληλεγγύη γενεών και είχαμε ψηφίσει και το άρθρο 16 για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου.

Print
1336 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω