Search
× Search
Σάββατο, 11 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Τ/Σ ΣΚΑΙ

Σημεία συνέντευξης του

 Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας

 και Βουλευτή Β’ Πειραιά,

κ. Γιάννη Τραγάκη,

στο Τ/Σ ΣΚΑΙ

 

 

Για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της Ν.Δ.:

 

Ήταν δύσκολες εκλογές αυτές, διότι μας ακολουθούσε η αποτυχία της 22ας Νοεμβρίου, το κόμμα πήγε να διαλυθεί. Ένα τεχνικό πρόβλημα είχε εξελιχθεί σε μείζων πολιτικό πρόβλημα, υπήρχε μια αναστάτωση στο κόμμα, που θα πήγαινε, θα μπορούσαμε να κάνουμε μια εκλογή προέδρου; Μην ξεχνάτε, ότι αυτή η ενδοσκόπηση του κόμματος κράτησε τέσσερις ολόκληρους μήνες. Αν δεν γινόντουσαν, τελικά, αυτές οι εκλογές το κόμμα θα είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα.

 

Μας κατηγόρησαν ότι αργήσαμε να βγάλουμε τα τελικά αποτελέσματα, αλλά θα πρέπει να τονίσω ότι η ΚΕΦΕ έχει τρείς λειτουργίες. Τη λειτουργία της Singular, των εθνικών εκλογών, τη λειτουργία του Υπουργείου Εσωτερικών και τη λειτουργία των Πρωτοδικείων. Μην ξεχνάτε, δε, ότι τη πρώτη Κυριακή το εκλογικό σώμα ήταν δέκα εκατομμύρια, ο εθνικός εκλογικός κατάλογος. Τέλος καλό, όλα καλά.

 

Για την αντιπολίτευση που θα ασκήσει η Ν.Δ.:

 

Καταρχήν, πιστεύω ότι όλη αυτή η προεκλογική περίοδος με τους τέσσερις υποψήφιους βοήθησε το κόμμα, διότι πήγαν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο, συσπειρώθηκε η βάση. Τώρα, όμως, θα πρέπει να ασκήσουμε το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης εποικοδομητικά και όπως είπε ο πρόεδρος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ασκήσουμε προγραμματικής αντιπολίτευση.

 

Για παράδειγμα, στο κυρίαρχο θέμα του ασφαλιστικού, εμείς θα καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση, την οποία θα υπερασπιστούμε. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είμαστε και σκληροί εκεί που πρέπει. Μας δίνει, άλλωστε, το δικαίωμα να είμαστε σκληροί η κυβέρνηση, με όλες τις λανθασμένες επιλογές που κάνει, σε όλους σχεδόν τους τομείς.

 

 

 

Για το αν υπάρχει περίπτωση η Ν.Δ. να ψηφίσει ορισμένες διατάξεις του ασφαλιστικού:

 

Εμείς έχουμε δηλώσει, σε όλους τους τόνους, ότι μειώσεις κύριων συντάξεων δεν πρόκειται να ψηφίσουμε. Σκεφτείτε ότι το email Χαρδούβελη φαντάζει τώρα όαση μπροστά σε αυτά που ζητάνε οι δανειστές, γιατί η πρόταση Κατρούγκαλου δεν έχει γίνει αποδεκτή. Το email Χαρδούβελη μιλούσε μόνο για μείωση των επικουρικών συντάξεων από 6% έως 15%.

Αν αυτό είχε γίνει αποδεκτό τότε αυτό, θα είχαμε καλύτερες προϋποθέσεις για το ασφαλιστικό, για τη λύση του οποίου υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Ανάπτυξη.

 

Για την τοποθέτηση των κ.κ. Χατζηδάκη και Γεωργιάδη στις θέσεις των αντιπροέδρων:

 

Είναι δύο καλές επιλογές για τις θέσεις των αντιπροέδρων. Ο κ. Χατζηδάκης, είναι ένας ευπρεπής πολιτικός, εργατικός, ο οποίος θα τρέξει το πρόγραμμα της Ν.Δ., μου θυμίζει λίγο την περίοδο Σουφλιά. Ο κ. Γεωργιάδης, με την εκρηκτικότητα του θα αναλάβει το βάρος του κοινοβουλίου.

 

 

Για το εάν η Ν.Δ. θα ζητήσει εκλογές:

 

Η άποψη μου είναι ότι αυτή η Βουλή θα βγάλει άλλη κυβέρνηση, δεν αντέχει ο τόπος άλλες εκλογές. Και επειδή ακούω συνέχεια να μιλούν για αλλαγή του εκλογικού νόμου, θα τους πω ότι για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος χρειάζονται τα 2/3 της Βουλής, 200 βουλευτές. Που θα τους βρούνε; Και λένε και ορισμένα άλλα που με ενοχλούν. Το πλαφόν 3% της εισόδου στη Βουλή, δεν μπήκε τυχαία από τον νομοθέτη, μπήκε για συγκεκριμένους λόγους. Φοβάμαι ότι εάν απαλείψουμε αυτούς τους λόγους θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα, που θα αγγίζουν τα εθνικά μας θέματα.

Print
1322 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω