Search
× Search
Σάββατο, 11 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, κ. Γιάννη Τραγάκη, στο Τ/Σ STAR

Σημεία της παρέμβασης  του

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στη ενημερωτική εκπομπή του STAR CHANNEL

με την Π. Τσαπανίδου

 

 

Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών:

 

Κοιτάξτε, οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες, όποτε και εάν γίνουν πιστεύουμε ότι θα τις κερδίσουμε. Η θέση μας, όμως, είναι ότι οι εκλογές δεν θα προσφέρουν τίποτα, είναι μια αντιπαραγωγική διαδικασία.

 

Βέβαια, η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αδιέξοδο, έχει ανοίξει συγχρόνως πολλά μέτωπα και προσπαθεί να τα κλείσει, αλλά με λάθος τρόπο, συγκρουσιακό. Νομίζω πως δεν χρειάζεται σύγκρουση σε όλα τα μέτωπα, όπως είναι για παράδειγμα το ασφαλιστικό και το αγροτικό.

 

Για το προσφυγικό θέμα:

 

Καταρχήν, το ζήτημα για τη χώρα μας δεν είναι μόνο προσφυγικό, είναι και μεταναστευτικό, σύμφωνα με τα νούμερα που έφερε στην επικαιρότητα ο κ. Μουζάλας, ο οποίος είπε ότι τώρα το 70%, περίπου, των εισερχομένων είναι μετανάστες και όχι πρόσφυγες.

 

Θέλω να θυμίσω ότι ο πόλεμος στη Συρία είναι παλιό γεγονός, μαίνεται εδώ και πέντε χρόνια, στη διάρκεια όμως της διακυβέρνησης της χώρας 2012 – 2014 οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές δεν ήταν τόσο μεγάλες. Υπήρξε μια λανθασμένη στρατηγική της σημερινής κυβέρνησης, όταν άφησε να περάσει το μήνυμα ότι όσοι θέλετε μπορείτε να έρθετε.

 

Η δική μας θέση είναι καθαρή και ο πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στη χθεσινή επίσκεψη του στη Μυτιλήνη, είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Είπε ότι τα hot spots πρέπει να γίνουν, διότι είναι μια υποχρέωση της χώρας μας. Συμπλήρωσε, όμως, ότι αυτά τα κέντρα έπρεπε να γίνουν νωρίτερα και εδώ βρίσκονται οι ευθύνες της Ε.Ε., η οποία δεν διείδε εκ των προτέρων τι θα συνέβαινε, όταν στις 17 Απριλίου συζητήθηκε το προσφυγικό σε επίπεδο αρχηγών κρατών.

 

Τα πρώτα hot spots έπρεπε να γίνουν στα σύνορα της Τουρκίας, ώστε η εισροή των προσφύγων και των μεταναστών να ελέγχεται στο τουρκικό έδαφος. Δεν έγινε αυτό, έφτασαν στα παράλια και αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι λένε ότι έχουν 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους που περιμένουν να περάσουν απέναντι.

 

Επομένως, και τα hot spots πρέπει να γίνουν και τα κέντρα μετεγκατάστασης μεταναστών πρέπει να γίνουν. Πρέπει, όμως, να υπάρξουν ορισμένες προϋποθέσεις, μια εκ των οποίων είναι να τα αποδεχθούν οι τοπικές κοινωνίες, στα σημεία που πρέπει να γίνουν και με τον τρόπο που πρέπει να γίνουν.

 

Για το εάν μας προλάβουν τα γεγονότα και βρεθούμε προ ειλημμένων αποφάσεων στο προσφυγικό:

 

Στη προχθεσινή συνάντηση Μέρκελ – Ερντογάν, η κα. Μέρκελ έθεσε καθαρά το θέμα ότι τα σύνορα της Ε.Ε. είναι τα σύνορα της Ελλάδος και σε αυτή τη δήλωση θα μείνουμε. Επίσης, ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών της Ε.Ε., ο κ. Αβραμόπουλος – και είναι ευτύχημα που έχουμε Έλληνα επίτροπο σε αυτή τη θέση  - ξεκαθάρισε ότι για το θέμα της Σένγκεν ότι οτιδήποτε και να κάνουν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ είναι εμμονές ορισμένων χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, οι οποίες προσπαθούν να απομονώσουν τις δικές τους χώρες και να μην αποδεχθούν τις αποφάσεις της Ε.Ε., δηλαδή να αποδεχθούν όλες οι χώρες έναν ορισμένο αριθμό μεταναστών.

 

Σε αυτό το σημείο, είναι θετικό ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, συμπαρίσταται στη κυβέρνηση και έχουμε ένα εθνικό μέτωπο, γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δύσκολο. 

Print
1293 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω