Search
× Search
Τρίτη, 7 Μαΐου 2024

Συνεντεύξεις

/ Κατηγορίες: Συνεντεύξεις

Σημεία της συνέντευξης του Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας & Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Τραγάκη στην ΕΡΤ1

Σημεία της συνέντευξης του

Προέδρου Επιτροπής Δεοντολογίας &

Βουλευτή Β’ Πειραιά

κ. Γιάννη Τραγάκη

στην ΕΡΤ1

 

Για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 24ης Μαΐου:

 

Το πρώτο που πρέπει να δούμε είναι ποια θα είναι τα προαπαιτούμενα, διότι από την ανακοίνωση της Ε.Ε. αποδείχθηκε ότι για να γίνει η μερική εκταμίευση της πρώτης δόσης υπάρχουν προαπαιτούμενα. Ήδη έχουν αναφερθεί μερικά, όπως τα κόκκινα δάνεια, εάν θα είναι με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, είναι το θέμα των αναδρομικών του ΕΚΑΣ και το θέμα των 700 εκατομμυρίων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή και του ζητάνε να τα πάρει πίσω.

 

Για τη στάση της Ν.Δ. απέναντι στους εταίρους:

 

Όπως γνωρίζετε, η Ν.Δ είναι από τους ιδρυτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο οποίο συμμετέχουν 11 εν ενεργεία Πρωθυπουργοί και αρκετοί αρχηγοί που είναι στο προθάλαμο της πρωθυπουργίας. Στο ΕΛΚ, λοιπόν, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και όλοι οι αρχηγοί της Ν.Δ., που πήγαιναν στις συνόδους, έθεταν προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον και φόραγαν την εθνική φανέλα.

 

Εν αντιθέσει, όταν ο κ. Τσίπρας πήγαινε στο εξωτερικό, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρώτη του κουβέντα ήταν μην τους ακούτε αυτούς, δεν μπορούν να εφαρμόσουν τα μέτρα, έρχεται η προεδρική εκλογή, θα ρίξουμε την κυβέρνηση και επομένως θα έχετε να κάνετε μαζί μας.

 

Για το τι πρέπει να γίνει:

 

Καταρχήν, εμείς θεωρούμε ότι το πλεόνασμα 3,5% δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα στο ασφυκτικό αυτό πλαίσιο και με αυτή την εκτίμηση συμφωνούν όλοι οι έγκυροι αναλυτές και ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

 

Η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους που έχει θέσει. Η ενδεκάμηνη διαπραγμάτευση οδήγησε σε αποφάσεις που είναι δυσμενείς για τον ελληνικό λαό. Φεσώθηκε ο λαός με φόρους περίπου εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν πήρε τίποτα για το χρέος και όχι μόνο δεν υπάρχει διαγραφή του χρέους, όπως προεκλογικά έλεγαν, αλλά ακόμα και ο οδικός χάρτης του 2012 για το χρέος - δηλαδή σταθερό επιτόκιο, αύξηση του χρόνου αποπληρωμής και περίοδος χάριτος – τώρα δεν είναι σαφής. Θα εξεταστούν όλα αυτά το 2018, δηλαδή θα αξιολογηθεί η ελληνική οικονομία το 2018 και από εκεί και πέρα θα συζητηθεί το θέμα του χρέους.

 

Επίσης, ένα από τα προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί η υποδόση των 7,5 δις, το οποίο μου έκανε εντύπωση, είναι ότι περνάνε από το Συμβούλιο Κυβερνητικής Οικονομικής Πολιτικής τις αποφάσεις για τις 19 αποκρατικοποιήσεις. Ξέρετε γιατί το κάνουν αυτό;

 

Γιατί βγαίνουν οι υπουργοί και λένε ότι εμείς είμαστε κατά των αποκρατικοποιήσεων και δεν υπογράφουν συμβάσεις σε υπουργεία που γίνονταν αποκρατικοποιήσεις.

 

 

Για το θέμα των παράνομων τίτλων στο Δημόσιο:

 

Έγινε η νομοθετική ρύθμιση του 2007 της Μαριέττας Γιαννάκου, όπου λειτούργησε σαν «κόφτης», από εκεί και πέρα σταμάτησαν αυτά τα φαινόμενα. Υπήρξαν 2.500 άνθρωποι, οι οποίοι πήραν αυτά τα πτυχία, αλλά το κυριότερο ήταν ο βαθμός του πτυχίου που πήραν γιατί έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ΑΣΕΠ για τη μοριοδότηση. Αυτά όλα πρέπει να εξεταστούν τώρα.

 

Για το θέμα της Ειδομένης:

 

Καταρχήν, το ότι η κυβέρνηση δεν επέτρεψε σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να καλύψουν την εκκένωση της έκανε κακό, διότι φαίνεται ότι μέχρι στιγμής πάει καλά η αποχώρηση.

 

Τι στοίχησε, όμως, στον ελληνικό λαό η κατάληψη της Ειδομένης και της σιδηροδρομικής γραμμής επί 70 ολόκληρες ημέρες; Στοίχισε 500.000 ευρώ την ημέρα, συνολικά 35 εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν. Και το ερώτημα είναι γιατί αφέθηκε να διογκωθεί αυτό το πρόβλημα και να δημιουργήσει τόση ζημιά στην ελληνική οικονομία. Τους καταγγέλλουμε για αυτή την ολιγωρία.

 

Και δεν ακούω πάλι να είναι κανονικές οι ροές, ακούω ότι από τις 11.000 έχουν φύγει 3.000. Στον Πειραιά, αυτή τη στιγμή βρίσκονται 2.300 καταγεγραμμένα άτομα.

Print
1334 Rate this article:
No rating
Όροι χρήσηςΠολιτική ΑπορρήτουCopyright 2024 ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΤΡΑΓΑΚΗΣ
Επιστροφή πάνω